Sähkön kilpailutus

Helppohinnan sähkön kilpailutus kestää keskimäärin 6 minuuttia!
Käyttäjämme säästävät kilpailuttumalla keskimäärin 107€/vuosi!

tai arvioi liu'uttamalla

Arvioitu vuosikulutus (kWh)
8000 kWh

Sähköyhtiöt Suomessa

Suomessa alkoi vuonna 1995 portaittainen sähkömarkkinoiden avaaminen kilpailulle. Kun vuosi 1998 koitti, saivat kotitaloudet sekä yritykset päättää itse, mistä sähkönsä hankkivat. Nykyisin sähköyhtiöitä on runsaasti ja valinnanvaraa löytyy paljon. Voi olla ajoittain haastavaa löytää itselle paras sähköyhtiö. Tämän takia kuluttajan on nykyisin mahdollista kilpailuttaa suomalaiset sähköyhtiöt. 

Vuosien varrella sähköyhtiöiden määrä on sekä noussut, että laskenut. Yrityskauppoja tapahtuu usein, mikä tarkoittaa sitä, että useampi yritys yhdistyy yhdeksi yritykseksi. Valinnanvaraa kuluttajalla on kuitenkin runsaasti, minkä ansioista sähköyhtiön kilpailutus kannattaa ajoittain.

Sähköyhtiön kilpailutus takaa parhaan sähkön hinnan

Sähköyhtiön kilpailutus

On helppoa ajatella, että sähköyhtiöitä ei tarvitse kilpailuttaa. Monille on iskostunut ajatus, että ainoastaan paikallisilta sähköyhtiöiltä on mahdollista ostaa sähköä.

Tämä ei luonnollisestikaan pidä paikkaansa, ja paras tapa löytää edullisin sähkösopimus on tehdä sähköyhtiön kilpailutus.

Nykyisin kotitaloudet voivat hankkia sähkönsä itse valitsemiltaan myyjiltä, mutta siirtomaksut tulee aina maksaa sille yritykselle, jolla on alueella monopoli. Näin ollen siirtomaksuihin ei voi vaikuttaa muuten, kuin alueelta pois muuttamalla. Itse sähkön hintaan on mahdollista vaikuttaa sähköyhtiön valinnalla.

Sähköyhtiöitä on useita erilaisia. Yhtiöt tarjoavat erilaisia etuja asiakkailleen ja tarjolla voi olla niin hintakattoja, kiinteitä hintoja kuin myös pörssisähkö.

Toisinaan oma paikallinen sähköyhtiö on halvin vaihtoehto, toisinaan taas ei. Tässä löytyykin syy sähköyhtiön kilpailuttamiselle. Tällä hetkellä Suomessa toimii noin 75 eri sähköyhtiöitä, jotka myyvät sähköä kotitalouksille sekä yrityksille. 

Helpoin ja nopein tapa kilpailuttaa suomen sähköyhtiöt on tehdä sähkön kilpailutus HelppoHinnan avulla!

Miten valita itselle sopivin sähköyhtiö?

Kun etsinnässä on itselle paras sähköyhtiö, tulee valinnassa huomioida erilaisia osioita. Valinnan voi tehdä muun muassa seuraavilla kriteereillä: 

 • Millainen on yrityksen yhteiskuntavastuu – Yhteiskuntavastuu kattaa ekologisen, sosiaalisen sekä taloudellisen vastuun, jonka yritys kantaa. 
 • Millä tavoin sähkö on tuotettu – Tässä vaihtoehtoina ovat aurinkovoima, vesivoima, tuulivoima, biomassa, ydinvoima sekä fossiiliset energianlähteet. 
 • Sijainti – Monet kotitaloudet tukea paikallisia palveluita. 
 • Millainen hinta sähköllä on per kWh – yleensä sähkösopimuksissa kWh vaihtelee suunnilleen 5–7 sentin välillä per kWh. 

Miksi sähköyhtiöitä kannattaa vertailla? 

Yksi suurimmista syistä siihen, miksi ihmiset vertailevat sähköyhtiöitä, on säästö. Suuri osa kuluttajista pyrkii löytämään edullisimman sähköyhtiön omaan tarpeeseensa. Eri yhtiöiden kilpailuttamisella on mahdollisuus säästää jopa satoja tai peräti tuhansia euroja vuositasolla, kun kilpailutuksen on tehnyt huolella.

Kun sähköyhtiöitä vertaillaan, se tapahtuu nopeasti ja helposti. Vertailussa annat tietoja, kuten asunnon koko, lämmitysmuoto, asukkaiden määrä sekä mahdollinen nykyinen sähkön hinta. Aikaa ei kulu kuin minuutteja ja vastauksen saat nopeasti. Vaihtoehtoihin tutustuminen kannattaa, jotta itselle sopivin yhtiö löytyisi. 

Vertailussa kannattaa huomioida aina myös erilaiset sopimustyypit. Yleensä tarjolla on 1–3 vuoden määräaikaisia sopimuksia, mutta myös toistaiseksi voimassa olevia löytyy. Useimmat suomalaiset valitsevat määräaikaisuuden. Määräaikaisten sopimusten kohdalla on yleistä, että mitä pidempi määräaikaisuus on kyseessä, sitä pienempi on hinta per kWh. 

Erilaiset sähköyhtiöt Suomessa 

Sähköyhtiöt suomessa

Suomalaiset sähköyhtiöt myyvät sähköä suomalaisiin kotitalouksiin sekä yrityksille. Suomalaiset sähköyhtiöt toimittavat sähköä joka puolelle Suomessa, paitsi Ahvenanmaalle. Tässä pääset tutustumaan erilaisiin sähköyhtiöihin Suomessa. 

 • Caruna
 • Ekosähkö Oy
 • Elenia
 • Fortum
 • Helen
 • Ilmatar
 • Kotimaan Energia Oy
 • Kymenlaakson sähkö
 • Lumme Energia
 • Lumo Energia
 • Nordic Green Energy
 • Oomi Energia 
 • Tampereen sähkö
 • Vattenfall

Sen lisäksi, että sähköyhtiöitä on useita, pyrimme jakamaan ne kolmeen kategoriaan. Kategorioissa pyrimme huomioimaan erilaisten ihmisten erilaiset tarpeet ja vaatimukset. Suomalaiset arvostavat ekologisuutta, halpaa hintaa sekä käyttäjäystävällisyyttä. Luotettava sähköyhtiö, joka tarjoaa edulliset sopimukset, on useiden asiakkaiden mieleen. Huomioida kannattaa, että lista on vain suuntaa antava. Tiedot voivat muuttua, joten ajankohtainen tieto on aina kannattavaa tarkistaa tekemällä sähkövertailu. Näin saat ajankohtaiset tiedot.

Ekologinen sähköyhtiö – Uusiutuva energia ja kestävä kehitys

 • Ekosähkö Oy – Ekosähkö Oy tuottaa sekä bioenergiaa, tuulienergiaa, että vesivoimaa, jotka ovat 100 % uusiutuvia. Ekosähkön taustalla on pyrkimys ilmastonmuutoksen hillitsemiseen. Ekologisuuden lisäksi tarjolla on 24/7 asiointipalvelu. 
 • Fortum – Fortum tarjoaa uusiutuvaa energiaa kotitalouksille. Valikoimasta löytyvät aurinkoenergia, tuulivoima, vesivoima sekä bioenergia. Fortum pyrkii toiminnallaan nopeuttamaan Suomen siirtymistä uusiutuvan energian käyttöön.
 • Nordic Green Energy – Nordic Green Energy tuottaa sähköä yli 130 000 kotiin sekä Suomessa, että Ruotsissa. Yritys tarjoaa vesi-, tuuli-, ja aurinkovoimalla tuotettua sähköä, joista asiakas voi itselleen mieluisimman valita. Kilpailukykyinen hinta ja ekologisuus näkyvät yrityksen toiminnassa. 
 • Tampereen Sähkö – Tampereen Sähkölaitos Oy on toiminut jo 130 vuotta. Tällä hetkellä 50 % yrityksen tuottamasta sähköstä on uusiutuvaa energiaa. Valikoimassa ovat muun muassa aurinkosähkö, lähisähkö ja vesisähkö sekä hyötyenergia. 
 • Vattenfall – Vattenfall tuottaa sähköä hyödyntäen tuulivoimaa, vesivoimaa, ydinvoimaa sekä biomassaa. Yritys pyrkii luopumaan fossiilisesta energiantuotannosta asteittain. Kotitalouksille saatavilla on ainoastaan fossiilittomia ratkaisuja. 

Halvin sähköyhtiö – Hinnalla on merkitys

 • Helen – Helenillä on tällä hetkellä yli 500 000 asiakasta Suomessa. Se tarjoaa erilaisten kampanjoiden aikana mitä edullisempia sähkösopimuksia. Lisäksi Helen pyrkii saavuttamaan täydellisen hiilineutraaliuden vuoteen 2035 mennessä. Ekologinen, edullinen ja käyttäjäystävällinen.
 • Ilmatar – Ilmatar on uusiutuvaa tuulisähköä tuottava yritys. Hintavertailussa Ilmatar pärjää hyvin ja on yksi edullisimpia vaihtoehtoja. Ekologinen, edullinen ja kuukausimaksuton valinta, joka panostaa ilmastokriisin torjumiseen.
 • Kotimaan Energia Oy – Kotimaan Energia Oy tarjoaa monipuolisesti erilaisia etuja sekä kuukausipaketin. Tarjolla on muun muassa vesi-, tuuli- sekä aurinkoenergiaa. Edullinen ja ekologinen vaihtoehto, joka tukee myös John Nurmisen säätiötä.
 • Lumo Energia – Lumo Energia on vuonna 2015 perustettu kotimainen sähköyhtiö, jolla on tällä hetkellä yli 60 000 asiakasta. Yritys tarjoaa määräaikaisia sopimuksia sekä toistaiseksi voimassa olevan pörssisähkö sopimuksen. Edullisen hinnan lisäksi ekologisuus näkyvät yrityksen toiminnassa.
 • Oomi Energia – Oomi Energia pyrkii tarjoamaan edullisia hintoja sekä ihmislähtöistä asiakaspalvelua asiakkaille. Asiakkaita yrityksellä on jo 400 000 ja sähkön tuotantotapoina ovat aurinkovoima, tuulivoima, vesivoima sekä näiden yhdistelmä.
 • GPN Energy Finland (aikaisemmalta nimeltään Finkraft) on pohjoismaiden 4. suurin sähköntoimittaja. Perustettu 2010
 • Vaasan sähkö – Vaasan Sähkön keskipisteet ovat sähkökaupassa, kaukolämmössä sekä sähkönsiirrossa. Vaasan Sähkö tarjoaa sähkösopimuksia kaikkialle suomeen ja lisäksi kaukolämpöä Vaasaan,

Käyttäjäystävällisyys – Luotettavat sähköyhtiöt käyttäjien keskuudessa

 • Caruna – Carunalla on yli 700 000 asiakasta, joista yritys pitää huolen kunnostamalla ja rakentamalla säänkestävää sähköverkkoa. Sivustolta on mahdollista löytää erilaisia artikkeleita, kuten uutisia ja blogeja suomalaisesta sähköverkosta.  
 • Elenia – Elenia tarjoaa asiakaslupauksia, jotta asiakkaat pysyvät tyytyväisinä. Tarjolla on muun muassa tyytyväisyystakuu sekä hyvityksiä pitkistä sähkökatkoista. Ekologisuus näkyy laulujoutsenten suojelemisessa, kulutusvahdin tarjoamisessa, puiden istuttamisena. Asiakas ei myöskään joudu jonottamaan puhelimessa, sillä soittoajan voi varata. 
 • Kymenlaakson sähkö – Kymenlaakson sähkö on yksi luotetuimmista sähköyhtiöistä, joka on samalla täysin suomalainen. Asiakkaita Kymenlaakson sähköllä on yli 100 000, joten kyseessä on suuri kattavuus. Yhtiö tarjoaa sivustollaan ajankohtaisia vinkkejä sekä uutisia sähkönkäyttöön liittyvissä aiheissa.  
 • Lumme Energia – Lumme Energia ei kuulu suurimpiin sähköyhtiöihin, mutta se tarjoaa edullista sähköä kotitalouksille. Asiakaspalvelu on helposti tavoiteltavissa ja yritys pyrkii olemaan helposti lähestyttävä. Edullisuuden ja käyttäjäystävällisyyden lisäksi Lumme panostaa lasten ja nuorten hyväksi oleviin projekteihin.

Yhteenveto

Suomalaisia asiakkaita houkuttelee kolme erilaista piirrettä, jotka ovat ekologisuus, hinta sekä käyttäjäystävällisyys. Kotitaloudet huomioivat kilpailutuksessa aina itselleen tärkeimmät piirteet, mutta hyvin usein voittajaksi päätyvät ekologiset ja edulliset sopimukset. On kuitenkin hyvä muistaa, että toiselle soveltuva sopimus ei välttämättä sovellu toiselle. Kotitaloudet kuluttavat sähköä eri tavalla, joten sähköyhtiön kilpailutus on aina paikallaan, jos sähköyhtiötä aikoo vaihtaa. Kilpailutuksessa huomioidaan sekä sähkönkulutus, että sijainti.