Sähkön kilpailutus

Helppohinnan sähkön kilpailutus kestää keskimäärin 6 minuuttia!
Käyttäjämme säästävät kilpailuttumalla keskimäärin 107€/vuosi!

tai arvioi liu'uttamalla

Arvioitu vuosikulutus (kWh)
8000 kWh

Puhelinliittymien tarjoukset 2021

Mikä on halvin puhelinliittymä juuri nyt?

Suomen halvin puhelinliittymä on nyt Moi Mobiilin Kuuden gigan simmi. Kuuden gigan simmi sisältää 4G-mobiilidatan ja maksaa 9 euroa kuukaudessa. Puhelinliittymä sisältää 6 gigatavua datasiirtoa kuukaudessa.

Mikä on paras puhelinliittymän tarjous juuri nyt?

Suomen paras puhelinliittymän tarjous on nyt DNA Rajaton 4G 10M. DNA Rajaton 4G 10M maksaa 18,90 euroa kuukaudessa ja sen avausmaksu on 4,90 euroa. Puhelinliittymä sisältää rajattomasti puheaikaa, datasiirtoa ja SMS-viestejä.

Valitse sopivin puhelinliittymän tarjous klikkaamalla:

[adservice-comparison-feed feed=test1324]

Mitä liittymävertailu tarkoittaa?

Liittymävertailulla tarkoitetaan eri puhelinoperaattorien tarjoamien liittymien vertailemista laskurin avulla. Syöttäessäsi vertailuun hakukriteerit, esittää laskuri sinulle sopivien puhelinliittymien hinnat.

Kuinka teen liittymävertailun?

Tilaa Elisan halvin puhelinliittymä tarjousKun aloitat liittymävertailun, kannattaa sinun kaivaa sähköpostistasi tai lipaston laatikosta pari viimeisintä puhelinlaskua ja tutkia mitä ominaisuuksia puhelinliittymältä kaipaat. Selvitä, että käytätkö esimerkiksi dataa enemmän, kun liittymäsi kiinteään hintaan kuuluu. Tarkista ettei liittymäsopimukseesi sisälly mitään turhaa. Mikäli  soitat vain muutamia kymmeniä puheluja kuukaudessa, varmista että tarvitset rajattoman puhepaketin. Varmista että maksat puheluista kiinteän minuuttihinnan. Tarkista myös, että datapakettisi riittää tarpeisiisi.

Näiden asioiden miettimisen jälkeen sinun on helppo tehdä liittymävertailu asettamalla tarvitsemasi kriteerit laskuriin. Sen jälkeen voit valita esitetyistä liittymävaihtoehdoista sinua itseäsi parhaiten palvelevan vaihtoehdon halvimpaan hintaan. Mikäli käytössäsi oleva liittymä on tällä hetkellä tarpeitasi vastaava, kannattaa liittymävertailu tehdä silti. On hyvin mahdollista, että pystyt vertailun avulla löytämään itsellesi samat ominaisuudet omaava halvempi puhelinliittymä. Muutaman minuutin työllä saatat vuositasolla säästää hyvinkin paljon rahaa.  Vanhan puhelinliittymän puhelinlaskusta kannattaa ensin tietää muutama asia.

Mitä asioita kannattaa tietää ennen liittymävertailua? 

 • Soitettujen puhelujen määrä.
 • Puhelut Euroopan Unionissa ja sen ulkopuolella.
 • Lähetettyjen tekstiviestien määrä kuukaudessa.
 • Pikaviestimet joita käytät.
 • Käytetyn mobiilidatan määrä kuukaudessa.
 • Tarvitsemasi internetyhteyden nopeus.

Kuinka usein liittymävertailu kannattaa tehdä?

Liittymävertailua kannattaa tehdä vähintään kerran vuodessa. Operaattorit muuttavat hintojaan vuosittain ja uudet asiakkaat saavat parhaat hinnat.

Puhelinliittymiä tarjoavien operaattoreiden kilpailu on tällä hetkellä Suomessa varsin kovaa. Tasaisin väliajoin kilpailuttamalla voit varmistua, ettet tule missään vaiheessa maksamaan liittymästäsi ylihintaa.  Liittymävertailun tehdessäsi voit aina tarkistaa nykyiseen tilanteeseesi sopivat kriteerit ja tarvittaessa muokata niitä tarpeidesi mukaan. Kilpailutilanteen ollessa varsin kovaa, saattavat operaattorit tarjota normaalia enemmän määräaikaisia liittymiä. Määräaikaisissa liittymissä kuukausimaksu saattaa olla halvempi kuin samanlaisessa, mutta toistaiseksi voimassa olevassa puhelinliittymässä. Määräaikainen puhelinliittymä on siis järkevä valinta.

Tämäntyylisten liittymien hinta yleensä nousee määräaikaisuuden loputtua (yleensä 12kk tai 24kk) ja sen jälkeen puhelinliittymän hinta nousee yleensä ilman eri ilmoitusta operaattorilta. Tästäkin syystä liittymävertailu kannattaa suorittaa vuoden välein, koska ihmisillä yleensä saattaa olla hieman tapana unohtaa se. Mikäli olet valitsemassa määräaikaisen puhelinliittymän, voit myös liittymävertailussa tilata muistutuksen määräaikaisen sopimuksesi loppumisesta. Muistutamme sinua sähköpostitse siitä, milloin uusi vertailu kannattaa viimeistään tehdä.

Operaattorin vaihto on mahdollista tehdä ilman että puhelinnumero vaihtuu. Tätä kutsutaan numeron siirroksi, jonka avulla säilytät vanhan puhelinnumerosi. Mikään ei siis käytännössä muutu, vaikka vaihdat operaattoria ja puhelinliittymää.

Suomalaiset puhelinoperaattorit

Suomessa toimivat tällä hetkellä seuraavat puhelinoperaattorit:

Tilaa Elisan halvin puhelinliittymä tarjousTänä päivänä ehdottomasti suosituimpia liittymiä ovat niin sanotut pakettiliittymät, joissa on rajattomasti puheaikaa, tekstiviestejä, sekä mobiilidataa. Kännykkäliittymän hinta muodostuu siitä, kuinka paljon kyseisiä ominaisuuksia saat ilman lisämaksua kuukaudessa käyttää. Kännykkäliittymän hintaan vaikutta myös datayhteyden nopeus. Nopeuden lisääminen mobiilidataan tarkoittaa tietenkin automaattisesti lisää hintaa. Puhelinliittymä Elisalta, Telialta ja DNA:lta tarjotaan myös eSIM-liittymän muodossa, jolloin voit käyttää sitä myös esimerkiksi älykellossasi.

Onko liittymäpaketti aina halvin vaihtoehto?

Halvin puhelinliittymä ei aina ole liittymäpaketti, joka sisältää tietyt määrät puhetta, tekstiviestejä ja mobiilidataa kiinteään kuukausihintaan. Joissain tapauksissa saatat maksaa vähemmän kuukaudessa tavallisella liittymällä.

Oikeastaan kaikki pikaviestinpalvelut tarjoavat nykyisin ilmaiset ääni- ja videopuhelut internetin välityksellä. Jos siis keskustelet puhelimitse esimerkiksi Euroopan tai EU-alueen ulkopuolelle, kannattaa liittymävertailua tehdessä miettiä miten haluat kyseiset puhelut soittaa. Nyrkkisääntönä voidaan sanoa, että datapakettien ovat Suomessa lähes maailman halvimpia. Kaikkien operaattorien tarjotessa rajattomia datapaketteja liittymiin on pikaviestimillä soittaminen aina halvempaa kuin normaalit puhelinsoitot ulkomaille.

Turhat ominaisuudet eivät palvele sinun käyttöäsi ja ne on hyvä karsia pois uutta puhelinliittymää hankkiessa. Tällöin et koskaan maksa palveluista, joita et käytä ja puhelinlaskusi luonnollisesti pienenee.

Mikäli päätät, että rajattomat paketit eivät palvele tarkoitusta sinun kohdallasi, ota huomioon edellä mainitut asiat liittymävertailussa.

Teleoperaattoreiden hinnat ovat nyt:

Teleoperaattori Puheluminuutin ja viestin hinta
Elisa 0,069€
Telia Rajaton puheaika
DNA 0,070€
Moi Mobiili 0,055€
Globetel 0,059€

Suosiotaan on kasvattanut perinteisten operaattorien rinnalle noussut Moi Mobiili, joka tarjoaa Kuuden gigan simmi -puhelinliittymää. Kuuden gigan simmissä voit lisätä liittymäpakettiin haluamasi määrän liittymiä ja mobiilidata näiden on jaettu näiden liittymien kesken. Mikäli sinulla on esimerkiksi viisi liittymää kyseisessä paketissa, on liittymien kesken jaettu 30Gt mobiilidataa (6GT/liittymä). Sillä ei ole väliä mikä liittymä dataasi käyttää. Tästä syystä Kuuden gigan simmi on halvin vaihtoehto esimerkiksi perheille, joissa perheenjäsenille tarvitaan monta liittymää. Perheillä liittymiltä odotetut tarpeet saattavat olla hyvinkin erilaiset.  Moi Mobiili on ainoa GMS-operaattori, jonka puhelinliittymissä on hintakatto puheluille ja tekstiviesteille.

Telia tarjoaa myös mielenkiintoista puhelinliittymää. Telian Dot -liittymällä maksat puheluista, viesteistä ja mobiilidatasta (100Mbit/s) käytön mukaan. Erikoisuutena Telian Dot-liittymässä on kuitenkin se, että kokonaisuudessaan maksukatto kuukautta kohden on 25 euroa. Lisäksi voit lisätä liittymäsi datan nopeutta 300:n Mbit/s kolmella eurolla kuukaudessa. Telia Dot – puhelinliittymän ohella heidän valikoimastaan puuttuu roima tukku sellaisia välimallin liittymiä, joita muut liittymäntarjoajat asiakkailleen tarjoavat. Tämä on tietenkin hyvin luonnollista, sillä Telia Dot kattaa kaiken tuolta väliltä.

Elisan ja DNA:n liittymät ja liittymähinnat näyttävät hyvin samankaltaisilta, myös Telian (muiden kuin Dot) liittymien kanssa. Voimassa olevia tarjouksia seuraamalla ja liittymävertailua säännöllisesti tekemällä saatat kuitenkin löytää saman liittymän huomattavasti halvemmalla.

Halvin puhelinliittymä – säästä jopa 200€ vuodessa

Liittymävertailu halvin tarjous Kilpailu operaattoreiden välillä on kovaa. Matkapuhelinoperaattorit houkuttelevat asiakkaita puhelinliittymän avauksen yhteydessä saatavilla tarjouksilla.

Usein puhelinliittymien tarjoukset koskevat vain uusia asiakkaita. Halvin puhelinliittymän tarjous saattaa silti löytyä myös vaihtamalla liittymätyyppiä. Helppohinnan vertailu sisältää kaikkien Suomessa toimivien operattorien ajankohtaiset tarjoukset puhelinliittymistä.

Liittymävertailua säännöllisesti suorittaessasi saatat siis säästää huomattavan määrän rahaa. Erityisesti, mikäli perheelläsi on useita puhelinliittymiä, tarjous nousee vieläkin suurempaan arvoon. Tarkkuutta vaaditaan erityisesti kun hankit puhelinliittymän lapselle.

Puhelinliittymän tarjouksia arvioidessasi kannattaa huomioida, että monet operaattorit tarjoavat asiakkailleen uusimpia puhelinmalleja kytkykauppana. Tällä tarkoitetaan sitä, että  puhelinliittymän ja puhelimen samalla kertaa ostaessasi, saat huomattavankin alennuksen koko paketista. Tämän palvelun tarjoaminen on vähentynyt viime vuosina ja matkapuhelinoperaattorit ovatkin siirtyneet erilaiseen markkinointiin puhelimien ja puhelinliittymien osalta. Mikäli sinulla on vaikkapa DNA:n puhelinliittymä, saatat jo asiakkuuden perusteella saada tietyistä puhelimista alennusta ostaessasi ne DNA:n liikeestä.

Halvin puhelinliittymä riippuu tietysti aina käyttötarpeistasi. Esimerkiksi keskivertokuluttajalle halvimmaksi ratkaisuksi muodostuu usein Moi Mobiilin Kuuden gigan simmi liittymä. Neljän gigatavun datakatto riittää mainiosti normaaliin nettisurffailuun ja hieman sen ylikin. Tämä ratkaisu on hyvä, mikäli et käytä puheluita ja tekstiviestejä erityisen paljoa. Ne laskutetaan liittymässä käytön mukaan. Monet varttuneemmat ihmiset haluavat myös puhelinliittymän ilman nettiä.

Mikäli tarvitset mobiilidataa enemmänkin, kannattaa liittymään valita rajaton mobiilidatan käyttö. Tällöin lisäkustannuksia ei synny ja tiedät aina puhelinlaskusi määrän riippumatta siitä, kuinka paljon dataa kuukauden aikan käytät. Telia tarjoaa tällä hetkellä puhelinliittymää rajattomalla 100Mb:n nettiyhteydellä ja 1200 minuutin puhepaketilla hintaan 22,90€. Kyseinen liittymä ei vaadi määräaikaista sitoutumista. Liittymän määräaikaisuudella ei tosin ole paljoakaan merkitystä kunhan vain muistat vertailla parhaat ja halvimmat hinnat liittymävertailulla tasaisin väliajoin.

​Hyvin suurella todennäköisyydellä säästät siis selviä seteleitä vertailemalla tarjouksia ja hyödyntämällä niitä. Usein tarjoukset ovat myös saatavissa ilman määräaikaisuutta. Tällöin tosin halvin tarjous on voimassa vain tietyn ajan, jonka jälkeen puhelinliittymä ilman eri ilmoitusta siirtyy sen normaalihintaan. Halvin tarjous ja sen voimassaolo vaihtelee yleensä aikavälillä 6-24kk. Tarjous on voimassa vain hetken kannattaa sinun tietysti suorittaa uusi liittymävertailu ja etsiä uusi halpa tarjous.

Vaikka uusi puhelinliittymäsi sisältäisi samat ominaisuudet kuin vanhakin, saatat säästää parhaassa tapauksessa jopa 200 euroa vuodessa.

Puhelinliittymien tarjoukset saattavat olla jopa 20% verran halvempia normaaleihin hintoihin verrattuna. Nykyisellään Suomessa saat tilattua uuden puhelinliittymän suoraan internetin välityksellä. Aikaa tähän kuluu karkeasti arvioiden kymmenisen minuuttia, joten miksi et säästäisi selvää rahaa hyvin pienellä vaivalla?

Mikä on prepaid-liittymä?

Prepaid-liittymässä maksetaan puhelinlasku ennakkoon. Asiakkaasta ei myöskään jää liittymäntarjoajalle mitään asiakas- tai käyttäjätietoja. Prepaid-liittymä sopii henkilölle, joka ei voi saada normaalia puhelinliittymää esimerkiksi maksuhäiriön tai luottotietojen menetyksen takia.

Onneksi vakuusmaksun ansiosta voit yleensä saada puhelinliittymän ilman luottotietoja.

Prepaid-liittymissä puheluista ja tekstiviesteistä maksetaan usein käyttökohtaisesti. Prepaid-liittymissä mobiilidatan käytöstä laskutetaan päiväkohtaisesti. Kaikki operaattorit Moi Mobiilia lukuunottamatta tarjoavat prepaid liittymiä. Moi Mobiili kuitenkin itse kutsuu liittymiään prepaid- ja postpaid-liittymiksi. Niissä kuukausimaksu maksetaan etukäteen ja käyttömaksut laskutuskauden jälkeen. Prepaid-liittymässä on se hyvä puoli että sen saa käyttöön heti.

Telialla on valikoimassaan muutamia prepaid-liittymiä. Prepaid puhelimeen on Telian  ainoa liittymä, jolla on mahdollista myös netissä surffailun lisäksi soittaa puheluita ja lähettää tekstiviestejä. 4G-verkon maksiminopeus liittymässä on 100Mbit/s ja sen käyttö maksaa 0,01€/Mt. Puhelut ja tekstiviestit laskutetaan myös käytön mukaan hintaan 0,066€/min tai kpl. Lisäksi Telia tarjoaa asiakkailleen kahta erityyppistä prepaid-nettiliittymää. Molemmissa kuukausittainen rajaton käyttö sisältyy liittymän hintaan. Kalliimmassa liittymässä mukana tulee myös 4G-reititin.

Elisan Saunalahti prepaid tarjoaa puhetta ja viestejä hintaan 0,066€/min tai kpl ja netin datakäyttöä 0,066€/Mt. Maksimissaan hinta on 0,99€/kalenterivuorokausi. Lisäksi Elisalta löytyy valikoimastaan Rajoitukseton 4G ja Rajoitukseton 3G prepaid-liittymät, joissa rajattoman netin lisäksi puheminuuttien ja tekstiviestien määrää on rajoitettu vuorokausi- ja kuukausitasolla ja ylimenevästä osuudesta laskutetaan hinnaston mukaan. Hintaeron kyseisissä liittymissä tekee netin nopeus.

DNA:lla on palveluntarjoajista ehdottomasti kattavin valikoima prepaid-liittymiä. DNA on lisäksi kokonaan luopunut datan käytön laskuttamisesta käytön perusteella. Lähes kaikissa DNA:n prepaid-liittymissään on rajaton datan käyttö hintaan 0,99€/päivä, kun mobiilidataa käytetään. Puheluista ja tekstiviesteistä laskutetaan 0,066€/min tai kpl. Mikäli prepaid-liittymä on sopiva valinta sinulle, kannattaa huomioida jo edelläkin mainittu DNA rajaton prepaid. Rajaton Prepaidissa maksat 0,89€/päivä (26,70€ / 30 päivää) riippumatta puheluiden, tekstiviestien ja datan käytön määrästä. DNA tarjoaa lisäksi myös dataprepaid-pakettia, jossa on maksimissaan 300Mbit/s nopeudella toimiva netti.

Prepaid-liittymien liittymävertailua tehdessä kannattaa huomioida, että operaattorien välillä saattaa olla eroa liittymien avauskustannuksissa. Mikään prepaid-liittymä ei kuitenkaan sisällä minkäänlaista kuukausihintaa. Liittymävertailussa tulee muistaa, että avaushinnan tarjous on vain kertaluontoinen. Vaikka saldoa saisi alkuun esimerkiksi tuplasti muiden operaattoreiden samankaltaisiin liittymiin verrattuna, ei saatu kertaluontoinen hyöty välttämättä pitkässä juoksussa säästä rahaa. Päinvastoin saatat maksaa liittymästäsi jopa enemmän verrattuna pienemmän avausedun tarjoavaan prepaid-pakettiin.

Monet operaattorit tarjoavat asiakkailleen lisäksi säännöllisin väliajoin etuja, jotka yleensä saat puhelimeesi tekstiviestillä. Tälläisistä voitaneen mainita muun muassa DNA:n latausetu. DNA:n latausedussa viikon aikana saat vähintään 20€ puheaikaa ladatessasi tämän lisäksi 5€ extraa ilmaiseksi. Käyttääksesi latausedun sinun tulee ladata vain liittymällesi vähintään 20€ latauspisteessä tai DNA laturi-verkkokaupassa ja DNA latausetu lisätään liittymäsi saldolle automaattisesti.

Prepaid-puhelinliittymän lataaminen

Prepaid-liittymien lataaminen onnistuu lähtökohtaisesti teleoperaattorin omassa verkkokaupassa. Lisäksi prepaid-liittymiä voi ladata palveluntarjoajien omissa palvelupisteissä.

Teleoperaattoreiden Prepaid-verkkokauppoja ovat:

 • DNA laturi
 • Elisalla PREPAID-kauppa
 • Telia Prepaid-lataussovellus (Kerrytät samalla bonusta, jota voit käyttää myöhemmin maksaessasi latauksia)

Elisan liittymiä voit ladata seuraavissa paikoissa:

 • Elisa PREPAID-kaupassa
 • R-kioskeilla
 • Otto-pankkiautomaateilla
 • Elisan myymälöissä
 • R-kioskeilla,
 • S-ryhmän ja K-ryhmän kaupoissa
 • Shell/St1-huoltoasemilla.

DNA:n prepaid-liitymän saldon lataus onnistuu laturin lisäksi myös kaikilla R-kioskeilla ja Otto-automaateilla. DNA:lla on myös käytössään latausseteli. Lataussetelillä liittymään puheajan lataaminen onnistuu silloinkin, kun muihin latauspaikkoihin tai -palveluihin pääsy on sinulle mahdotonta. Lataussetelit ovat arvoltaan 10-30€ ja niitä voit ostaa R-kioskeilta, Postin myymälöistä ja DNA Kaupoista.

Mobiilidatan käyttö puhelinliittymissä

Kuten tiedämme, nykyisin matkapuhelimissa on mahdollista käyttää internetiä. Älypuhelimien kautta tiedonsiirto on muuttunut viimeisen kymmenen vuoden aikana merkittävästi. Mobiilidatalla tarkoitetaan puhelinliittymän kautta tapahtuvaa internetin välityksellä tapahtuvaa käyttöä. Siihen kuuluvat nykyisin monenlaiset verkkopalvelut, kuten muun muassa sähköpostin lukeminen, normaali internetin selaaminen, mobiilipelien pelaaminen ja viestittely erilaisten pikaviestimien kautta. Lisäksi tekstiviestien välityksellä lähetetyt multimediaviestit käyttävät mobiilidataa.

Mobiilidatan nopeus – kuinka nopea mobiilidata kannattaa valita?

Nykypäivänä jokainen 4G mobiililaajakaista tarjoaa mobiliidataa nopeudella, joka on riittävän nopea kaikkeen normaaliin käyttöön. Tämä pitää sisällään myös liikkuvan kuvan katselun Youtube-videoista Netflixiin. 4G-liittymät toimivat aina 5 Mbit/sekunnista jopa 600:n Mbit/s asti. Lisäksi kaikista uusin teknologia käyttää tulossa  olevaa 5G verkkoa, jolloin 5G liittymä voi sisältää mobiilidatan jossa nopeus voi teoreettisesti olla jopa 1000 Mbit/s. 5G siis vastaa jo täysin kiinteää laajakaistaa.

Matkapuhelinoperaattorit tarjoavat 4G:n lisäksi myös vanhempia 3G-teknologiaa käyttäviä puhelinliittymiä. Näissä liittymissa mobiilidatan nopeus on arviolta 0,4 – 35 Mbit/s. Tämä riittää varsin hyvin internetin peruskäyttöön. Suoran urheilulähetyksen seurannassa saattaa esiintyä 3G-liittymällä kuvan pätkimistä. 3G:n mobiilidata riittää hyvin myös esimerkiksi riistakameran liitymään tai muun vastaavan tarvitsemaan nopeuteen.

Kuinka selvitän mobillidatani käyttömäärän?

Mobiilidatan nykyisen käyttömäärän näet matkapuhelimesi asetuksista. Puhelimesi asetuksissa näet erikseen datamäärän kokonaiskäytön ja miten datan käyttö jakaantuu internetin selailun ja eri sovellusten käytön välillä.

Mobiilifdatan käyttömäärää seuratessasi puhelimesi asetuksista saatat helposti huomata, että maksat puhelinliittymästäsi liikaa. Mobiilidatan käyttö saattaa ylittää puhelinliittymäsi datakaton. Silloin maksat ylimääräisestä mobiilidatan käytösta ylimääräisen hinnan. Olisi silloin parempi vaihtaa puhelinliittymäsi halpaan liittymään, joka tarjoaa enemmän mobiilidataa kiinteään kuukausihintaan. Näin löytyy halvin puhelinliittymä. Voit koettaa tinkiä myös joidenkin sovellusten käytöstä. Nimenomaan sellaisten sovellusten, jotka käyttävät paljon dataa. Voit korvata ne joillain kevyemmillä ja täten myös halvemmilla vaihtoehdoilla.

Puhelimen asetuksista löydät mobiilidatan kokonaiskäytön ja sen jakautumisen seuraavasti:

Mistä asetuksista löytyy Iphonen mobiilidatan käyttömäärä?

 1. Avaa asetukset
 2. Mobiiliverkko
 3. Mobiilidata

Mistä asetuksista löytyy Android puhelimen mobiilidatan käyttömäärä?

 1. Asetukset
 2. Datan käyttö

Pysymällä ajan tasalla mobiilidatan käytöstäsi ja suorittamalla liittymävertailua, löytyy halvin puhelinliittymä ja säästät rahaa.

Mobiilidatan tarve

Mobiilidatan tarpeeseen vaikuttaa luonnollisesti myös käyttämiesi internet-palveluiden määrä. Seuraavassa listassa on esitetty muutamia esimerkkejä mobiilidatan käytöstä, jotka on hyvä ottaa huomioon kun vertailussa on halvin puhelinliittymä.

Miten paljon mobiilidataa kuluu?

 • luet 10 nettiartikkelia: 5 Mt
 • käytät aikaa Facebookissa noin 10 minuuttia: 4 Mt
 • lataat muutaman valokuvan sosiaaliseen mediaan tai pilvipalveluun: 4 Mt
 • lataat lyhyen (n. 15sek) videon Instagramiin: 8 Mt
 • katsot TV-lähetyksen suoratoistoa 30 min: 300 Mt
 • luet ja lähetät muutaman sähköpostin ilman liitteitä: 0,03 Mt

Mikäli puhelinliittymäsi datakatto on esimerkiksi 10 gigatavua kuukaudessa, tarkoittaa se noin 340 megatavun mobiilidatan käyttöä vuorokaudessa. Yllä esitetyn esimerkin mobiilidatan käyttö päivittäin kuvatulla tavalla täyttää 10Gt kuukaudessa. Erityisesti videokuvan katselu suurilla nykypäivän resoluutioilla lisää datan käyttöä huomattavasti. Mikäli tapanasi on katsoa paljon videoita puhelimesi välityksellä, paras ja halvin vaihtoehto puhelinliittymääsi on valita rajaton mobiilidatan käyttö.

Mikäli sinulla on puhelinliittymä jota käytät ainoastaan kotioloissa, mobiilidatan määrä suuremman kiinteän datan puhelinliittymissä kattaa todennäköisesti koko taloutesi internetin käytön. Voit myös säästää siinä, ettet sijoitakaan kalliiseen internet-liittymään, vaan valjastat puhelinliittymäsi kattamaan datan tarpeesi koko taloudessasi. Erityisesti tämä sopii yksinasuville. Miksi ostaa kaksi liittymää yhden liittymän sijaan?