Sähkön kilpailutus: Vertaa ja kilpailuta sähkösopimus nopeasti

Sähkön hinta muuttuu usein, tee nopea sähkön kilpailutus ja saat kotiisi halvinta sähköä!

Sähkön kilpailutus kestää keskimäärin vain 6 minuuttia!

Käyttäjämme säästävät kilpailuttamalla keskimäärin 107€/vuosi!

Sähköntoimituksesi jatkuu keskeytyksettä, mutta laskut vain tulevat eri sähköyhtiöltä. Suuri säästö 6 minuutin työstä!

Sähkön kilpailutus on järkevää, sillä sähkön hinta voi muuttua usein ja varsinkin viimeaikoina sähköenergian hinta on noussut huomattavasti.

HelppoHinta on suomen paras palvelu sähkövertailuun, tutkimme jatkuvasti sähkömarkkinoita ja etsimme Suomen halvimmat sähkösopimuset asiakkaillemme.

HelppoHinnan sähkövertailu kerää sähkötarjoukset eri sähköyhtiöiltä ja esittää sinulle niistä parhaat, näin voit vertailla helposti eri sähköyhtiöiden sähkön hintoja.

Suosittelemme tarkastamaan nykyisen sähkön hinnan ja kulutuksen viimeismmästä sähkölaskustasi tarkempaa vertailua varten,mutta se ei ole välttämätöntä koska vertailumme arvioi sinulle vuosittaisen sähkönkulutuksen ja arvioidun kuukausimaksun antamiesi tietojen perusteella.

Tee vertailu Helppohinnan kautta ja saat varmasti parhaan hinnan ja luotettavan sähköyhtiön!

Mikä on sähkön kilpailutus?

Sähkön kilpailutus

Sähkön kilpailutus tarkoittaa sähköyhtiöiden tarjousten vertailua. HelppoHinnan sähkövertailu on helpoin tapa kilpailuttaa sähkö ja hankkia uusi sähkösopimus.

Sähkön kilpailuttaminen kannattaa, koska sen avulla voi säästää jopa yli sata euroa vuodessa. On järkevämpää maksaa samasta tuotteesta pienin mahdollinen hinta. 

Sähkön kilpailuttaminen päättyy siihen kun sähkösopimus solmitaan sivuillamme suoraan sähköyhtiön, kuten Lumo Energian kanssa ja se vie aikaa vain muutamia minuutteja. Olemme pyrkineet kilpailuttamisesta mahdollisimman helppoa ja asiakkaiden palaute on ollut hyvin myönteistä. Tämän helpompaa ei sähkösopimus vertailu voi enää olla!

Miten sähkön kilpailutus toimii?

Sähkön kilpailutus tehdään vertailemalla eri sähköyhtiöiden n hintoja.

Voi tuntua hullulta, että peruselämiseen tarvittava asia on myynnissä vapailla markkinoilla. Sähköhän on yhtä välttämätöntä kuin vesi, mutta vettä ei voi kilpailuttaa. Tämä perustuu siihen, että sähkö on sellainen artikkeli, jota on mahdollista myydä vapailla markkinoilla.

Vuonna 1998 sähkönenergian myynti vapautettiin kilpailulle. Siitä asti sähkön myynnissä on ollut vapaa kilpailu eri sähköyhtiöiden välillä. Tämä on mahdollistanut sen, että ostavat asiakkaat ovat pystyneet pitkälti vaikuttamaan siihen, minkä hintaista sähkö nykyisin on. Kilpailu on siis hyväksi sähköenergian markkinahinnoille! 

Suomi on ollut globaalisti maailman kärkeä sähkön kilpailun vapauttamisessa, sillä Suomi avasi sähkömarkkinat kilpailulle ensimmäisten maiden joukossa.

Sähkön kilpailuttaminen tapahtuu helpoiten netissä

Sähkövertailu verkossa

Sähkön kilpailutus on helpointa ja vaivattominta tehdä netissä. Netissä asiakkaalla on helposti saatavillaan sähköyhtiöiden kiinteät hinnat, joista asiakas voi valita itselleen sopivimman sähkösopimuksen. Käytännössä kilpailutus tapahtuu vertaamalla eri sähköyhtiöiden tarjouksia toisiinsa.

Kilpailutus netissä päättyy siihen, että joko pitää olemassa olevan sähköyhtiön tai sitten tekemällä uuden sopimuksen valitun sähkömyyjän kanssa. Asiakkaan ei tarvitse erikseen irtisanoa aiempaa sopimustaan, vaan Suomessa sähköyhtiöt hoitavat keskenään sähkömyyjän vaihtamiseen liittyvät toimenpiteet.

Helpointa kilpailutus on tehdä Helppohinnan avulla. Toki kilpailutuksen voi tehdä myös pyytämällä itse erikseen tarjouksen jokaisesta sähköyhtiöstä.

Kuinka usein sähkön voi kilpailuttaa?

Voit kilpailuttaa sähkön niin usein kuin haluat, jos sinulla on toistaiseksi voimassa oleva sopimu. Mikäli sinulla on määräaikainen sopimus, silloin voi sähkön kilpailuttaminen olla haastavampaa.

Huomioitavaa kuitenkin on, että paikallinen sähkösiirtäjä voi laskuttaa oman hinnastonsa mukaisesti sähkömittarin lukemisesta myyvän tahon vaihtuessa, mikäli vaihdoksia tapahtuu enemmän kuin kerran vuodessa.

Sähkösopimuksissa saattaa olla myös jonkinlainen irtisanomisaika, sopimus kannattaa siis lukea huolella läpi. Pidemmätkin sopimukset tosin voi irtisanoa kahden viikon irtisanomisajalla, jolloin saattaa seurata sopimussakko.

Miksi sähkö kilpailutetaan usein muuten yhteydessä?

Sähkön kilpailutus muuton yhteydessä

Sähkön kilpailuttaminen muuton yhteydessä on aina fiksu veto. Muuttaessa eri paikkaan sähkönkulutukseen voi vaikuttaa niin uuden kodin tai toimitilan tyyppi sekä sijainti siihen, kuka sähkön siirtää eli toimittaa konkreettisesti johtoja pitkin perille.

Lisäksi muuttaessa uuteen asuntoon joutuu tekemään uuden sopimuksen, sillä olemassa oleva on tehty vanhaan kohteeseen eikä se siirry automaattisesti uuteen asuntoon.

Kuinka kilpailuttaminen vaikuttaa sähkölaskuun?

Sähkön kilpailutus ei vaikuta kokonaisuudessaan sähköenergian hintaan. Tyypillisesti tavallisen kotitalouden sähkölasku muodostuu veroineen noin reiluksi puoleksi sähkön siirtokuluista ja vajaaksi puoleksi varsinaisesta sähköenergiasta. 

Paljonko kilpailutus maksaa?

Sähkön kilpailuttaminen on täysin maksutonta. Helppohinta hoitaa kilpailutuksen ja vertailun yhteistyössä sähköyhtioiden kanssa, jonka ansiosta pystymme tarjoamaan sen kuluttajille maksutta.

Sähköyhtiöt maksavat jokaisesta hankkimastamme asiakkaasta pienen korvauksen, jonka avulla ylläpidämme palvelua.

Käytä Helppohinnan sähkövertailua sähkön kilpailutukseen!

Sähkövertailu

Helppohinnan sähkövertailu on kätevä apuväline sähkön kilpailutukseen. Sähkönkulutus on eri luokkaa eri asumistyypeissä ja vuodenaikoina, tästä syystä sähkön hinnan tarkastaminen säännöllisesti vertailumme avaulla on varsin järkevää. Näytämme eri sähköyhtiöiden tarjouksia, joiden avulla asiakas voi valita niistä sopivimman.

Sähkön hintavertailu antaa aina arvioita kulutuksesta, sillä jokaisen asiakkaan kulutustottumukset ja elintavat vaikuttavat sähkön kokonaiskulutukseen. 

Helppohinnan vertailu on oiva apu myös yrityksille. Yrityksen toimialasta riippuen sähkönkulutus voi olla suurtakin ja yrittäjällä on mahdollisuus säästää pitkä penni edullisella sähkösopimuksella.

Sähkön kilpailuttaminen Helppohinnan kautta on turvallista ja helppoa

Kun valitset sähkösopimuksen vertailumme tarjoamista vaihtoehdoista, sinut ohjataan täyttämään tietosi. Käsittelemme tietojasi turvallisesti ja teet sähkösopimuksen suoraan sähköyhtiön kanssa, et meidän kanssamme.

Annettuasi vaaditut tiedot sähkösopimusta varten, välitämme tiedot uudelle sähköyhtiöllesi. He irtisanovat valtuutuksellasi vanhan sähkösopimuksesi ja hoitaa kaikki paperityöt puolestasi. Helppohinnan kautta tehty sähkön kilpailutus EI katkaise sähköäsi hetkeksikään, vaan jatkuu keskeytyksettä. Kilpailuttaminen kauttamme ei myöskään ei maksa sinulle mitään, eikä siitä aiheudu muutakaan harmia.

Sähkösopimuksen tekeminen sivujemme kautta takaa sinulle aina vähintään yhtä edullisen hinnan kuin sähkösopimuksen tekeminen sähköyhtiön sivujen kautta. Saamme usein neuvoteltua asiakkaillemme erikoishinnan, joka on halvempi kuin suoraan sähköyhtiön sivuilla.

Helppohinta kilpailuttaa vain turvalliset sähköyhtiöt

luotettava sähköyhtiö

Voit kilpailuttaa sähkön hinnan lisäksi myös sähköyhtiöiden laadukkuutta asiakaspalvelussa ja hinnan pysyvyydessä. Kriteereinä palvelussamme on, että kauttamme tehdyt sähkösopimukset ovat vain hyvämaineisten ja pitkään toimineiden yhtiöiden kanssa.

Asiakaspalvelu täytyy olla kunnossa ja yhtiön tulee tarjota kaikki vaadittavat palvelut asiakkailleen. Keräämme myös kauttamme kilpailuttaneiden kokemuksia sähköyhtiöistämme ja olemme tiiviissä yhteydessä sähköyhtiöihin palvelun kehittämiseksi. Olemme siis riippumaton toimija, joka pyrkii auttamaan suomalaisia kilpailuttamaan pitkä-aikaisia sähkösopimuksia ja säästämään mukavasti.

Sähkösopimuksen kilpailuttaminen

Sähkösopimuksen kilpailutus

Sähkösopimus kilpailutus tarkoittaa voimassa olevan sähkösopimuksen kilpailuttaminen toisiin sähkösopimuksiin.

Sähkösopimus kilpailuttaminen tapahtuu helpoiten netissä ja se on mahdollista tehdä voimassa olevan toimittajan sopimuksien välillä sekä toisten toimittajien sopimusten välillä. Asiakas voi itse päättää mistä haluaa sähkönsä ostaa.

mm. Yle on uutisoinut, kuinka järkevää sähkösopimuksen kilpailuttaminen on. Kilpailuttaminen kannattaa myös tehdä säännöllisesti, varsikin jos sinulla on toistaiseksi voimassa oleva sopimus. Voit säästää pitkän pennin valitsemalla itselleen sopivimman sähkösopimuksen.

Kilpailuttaminen on mahdollista tehdä kotitalouksille kesken asuminen, muuton yhteydessä sekä yrityksille.. Koska yritykset käyttävät sähköä lähtökohtaisesti kotitalouksia enemmän, ovat sopimukset ja ehdot usein hieman erilaisia.

Sähkövertailun kautta voit helposti verrata keskenään eri sähkötuottajien tarjouksia. Sähkölasku koostuu sähköenergiasta, siirrosta sekä veroista. Näistä sähköenergia on se osuus, minkä voi kilpailuttaa.

Sähkösopimuksen kilpailutus toimii seuraavanlaisesti:

  1. Syötä HelppoHinnan laskuriin tietoja viimeisimmästä sähkölaskusta, laskuri osaa laskea tai hakea eri yhtiöiden parhaat tarjoukset juuri niihin tietoihin ja kulutuksiin.
  2. Voit vertailla eri yhtiöiden hintoja ja sopimuksia. Aina yksittäinen hinta ei ole välttämättä paras tarjous, joten siksi esimerkiksi sopimuksen perusmaksu kannattaa tarkistaa.
  3. Kun mieluinen sähkösopimus löytyy, käyttäjä voi muutamalla klikkauksella tehdä itselleen uuden sähkösopimuksen. Sopimuksen hyväksyntä tapahtuu netissä omilla verkkopankkitunnuksilla. Käytännössä uusi valittu sähköntuottaja irtisanoo vanhan sopimuksen vanhalta sähkön tuottajalta. Asiakas saa tästä ja sopimuksesta vielä kirjallisen vahvistuksen joko postilla paperisena tai sähköpostilla.

Sähkösopimusten kilpailuttaminen on nykyisin mahdollista tehdä myös sen mukaan, millaista sähkö haluaa ostaa. Monet sähköyhtiöt kertovat avoimesti miten he tuottavat sähköä. Sähkö voi olla tuotettu esimerkiksi vesi- tai tuulivoimasta. Toinen sähkö voi jättää hiilidioksidipäästöjä, toinen taas ei. Ympäristövalinnat voivat ohjata asiakkaan päätöksentekoa siinä missä hintakin.  Asiakkaiden arvomaailma on tullut osaksi sähköjen kilpailua. 

Kilpailuta sähkösopimus tänään

Kilpailuta sähkösopimus – niin saat itsellesi parhaan sähkön hinnan. Kilpailuttaminen pitää sähköyhtiöt hereillä ja takaa, että sähköyhtiöt tarjoavat asiakkailleen aina parhaat hinnat ja sopimukset.

Kannattaa myös muistaa tehdä kilpailuttaminen aina kun siihen tulee mahdollisuus. Jos feissari pysäyttää, kannattaa tilaisuuteen tarttua, voit löytää huippu hyvän tarjouksen, eikä se vie kuin muutaman minuutin, mutta se voi auttaa ymmärtämään omia kulutustottumuksiaan sekä säästämään rahaa.

Jos haluat, voi tädhä kilpailutuksen joka kerta kun saat sähkölaskun. Toki parhaan sähkön hinnan löytäminen ei vaadi, että sitä tehtäisiin niin tiuhaan tahtiin, mutta haittaa kilpailutuksesta ei ikinä ole!

Usein kysyttyjä kysymyksiä sähkön kilpailuttamisesta

Helppohinta saa usein asiakkailtaa sähkön kilpailuttamiseen liittyviä kysymyksiä. Keräsimme tähän listaan useen esiin nouseet.

Voiko yritys kilpailuttaa sähkön?

Yrityksen sähkön kilpailutus

Yrittys voi tehdä sähkön kilpailutuksen, mutta se tapahtuu eri kanavia pitkin kuin kotitalouksilla.

Sähkövertailu yrityksille on osa järkevää liiketoimintaa. Se on yrityksille on yhtä tärkeää kuin muidenkin ostojen vertailu. Sen avulla voidaan tehdä suuriakin säästöjä, kun liiketoimintaan nähden on valikoitunut paras mahdollinen sähkösopimus.

Eroaako kerrostalon ja omakotitalon sähkön kilpailutus toisistaan?

Kerrostalon sähkön kilpailutus tapahtuu samalla lailla kuin kotitalouksissa. Kerrostaloissa sähkön hinta muodostuu eri tavoin kuin omakotitaloissa.

Kerrostalon sähkösopimuksien vertailu on hyvä tehdä säännöllisesti, mutta kerrostalossa kulutus on sen verran pientä, että itse sähköenergiaa tärkeämpää on sähkön alhainen perusmaksu.

Suuri ero verrattuna omakotitaloon on lämmityskustannukset, jotka kerrostaloon usein tulevat kaukolämmöllä eikä näin ollen vaikuta sähkönkulutukseen.

Omakotitalon sähkön kilpailutus puolestaan on erityisen hyvä tehdä säännöllisesti.

Omakotitalossa – etenkin sähkölämmitteisessä – itse sähkön hinta on tärkeämpi kuin perusmaksu.

Korkea energian hinta saattaa etenkin talvella nostaa sähkönkulutusta, jolloin hieman kalliimpi perusmaksu ei sähkölaskussa tunnu, jos itse sähkön kwh hinta jää järkevälle tasolle kulutuksen noustessakin. Muista siis tarkistalla erityisesti sähkön hintoja, jos asut omakotilaossa.

Mikä on paras sähkön kilpailutus?

Paras sähkön kilpailutus

Paras sähkön kilpailutus on huolellisesti tehty sähkön hintojen vertailu. Parhaassa kilpailutuksessa on huomioitu sähkön hinta, asumismuoto sekä sähkön tuotantotapa. 

Saadakseen omaan käyttöön sopivan parhaan sähkötarjouksen, kannattaa kilpailutuksen avuksi ottaa viimeisimmät sähkölaskut. Niistä näkee hyvin millaista kulutus on edeltävinä aikoina ollut.

Parhaat tulokset kilpailutuksesta saat  varmistamalla että tiedot on syötetty mahdollisimman tarkasti ja huolellisesti. Hyviä tuloksia ei tule siten, jos tarjouslaskurin kohdalla syötetty oletuksia tai toiveita, vaan sellainen mihin on syötetty faktaa. 

Vertailu sisältää monta eri tarjousta eri sähköyhtiöiltä. Sanonta ”Yksi koko ei sovi kenellekään” pitää paikkansa myös sähköenergian kohdalla. 

Sähkön hinta on olennainen osa hyvin tehtyä kilpailutusta, se on kuitenkin se, joka pelaa isoa roolia päätöstä tehdessä. Hinnan ei kuitenkaan saa olla ainoa päätökseen vaikuttava tekijä, ennen kuin on varma, että nopeasti katsottu paras hinta on paras vaihtoehto omaan kulutukseen nähden.

Muista, ettei kaikkein edullisin hinta ei aina pitkässä juoksussa ole itselle paras. Toki kun sähkön kilpailutus on tehty hyvin, usein saa sen parhaan hinnan, joka ei – sadannen kerran – ole aina se edullisin.

Voidaanko sähkön spot-hinta kilpailuttaa?

Sähkön spot-hinta on sähköpörsissä käytettävä sähkön hintaa kuvaava yksikkö.

Sähkön spot-hinta määräytyy sähköpörssissä. Nord Pool on sähköpörssi, joka toimii Pohjoismaissa. Siellä sähkön tuottajat ja myyjät tarjoavat omaa sähkötuotantoaan myyntiin. Sähkön spot-hinta on nimensä mukaisesti spotattu hinta, sähkön tapauksessa tuntikohtainen hinta. Spot-markkinoilla toimijat antavat päiväkohtaisesti tarjouksensa niin osto- kuin myyntipuolellakin siitä, paljonko ja millä summalla kukin on valmis ostamaan tai myymään.

Sähkön spot-hinta siis tekee mahdolliseksi todellisen kilpailun sähkömarkkinoilla. Siinä kohtaa kun sekä ostajan että myyjän tarjoukset kohtaavat sähkön spot-hinnasta, syntyy kauppaa. Näin ostajat ja myyjät saavat tehtyä kaupat sen hetken käypällä markkinahinnalla. 

Sähkön spot-hinta mahdollistaa sekä sähkön tuottajalle että ostajalle aina parhaan kauppahinnan.

Miksi sähkön kilpailutus kannattaa tehdä säännöllisesti?

Sähköyhtiöt tarjoavat uusille asiakkaille säännöllisesti tarjouksia, joiden tarkoitus on saada uudet asiakkaat solmimaan uusi sopimus heidän kanssaan. Näitä tarjouksia ei tarjota vanhoille asiakkaille.

Mikäli teet sähkön kilpailuttamisen säännöllisesti, saat aina uudelta sähkösopimukselta parhaan tarjouksen etkä maksa turhasta.

Monesti sähkön kilpailutusta suositellaan tehtävän vähintään muutaman kerran vuodessa. Hinta voi myös vaihdella runsaasti eri vuodenaikojen mukaan, joten kannattaa tehdä kilpailuttaminen epäsäännöllisesti.

Pidä mielessä että sähköyhtiöt tarjoavat useita erilaisia sopimuksia, esimerkiksi toistaiseksi voimassa olevissa sopimuksissa hinta on usein edullisempi uusille asiakkaille, mutta se saattaa muuttua sopimuksen solmimisen jälkeen. Toisaalta tälläisellä sopimuksella voit kilpailuttaa sähkön niin usein kuin haluat.

Miksi sähkönsiirtoa ei voi kilpailuttaa??

Sähkön siirtää aina tietty ennalta määritelty paikallinen verkkoyhtiö. Koska toimijoita on alueella vain yksi, tämän takia sähkönsiirtoa ei voida kilpailuttaa.

Ympäri Suomen, jokaisessa paikassa paikallinen verkkopalveluyhtiö vastaa kyseisen oman alueensa sähkönsiirrosta. Eli koska alueella on aina vain yksi verkkopalveluyhtiö, on asiakkaan ostettava sähkönsiirto siltä – halusi asiakas sitä tai ei. 

Aikanaan kun sähkömarkkinoita vapautettiin, päätettiin sähkönsiirto jättää kilpailutuksen ulko puolelle. Tämä johtui siitä, että päällekkäisen verkon rakentamisen kustannukset, ympäristönäkökohdat sekä asiakkaiden hinnoittelu koettiin tasapuolisemmaksi yhden verkkopalveluyhtiön alueen sisäpuolella.

Aivan vapaasti palveluverkkoyhtiöt eivät voi kuitenkaan siirtohintaa hinnoitella, sillä siirtohinnan pysymistä kohtuullisena valvoo Energiavirasto. Tämä on erittäin hyvä asia kuluttujan näkökulmasta. Mikäli hinnoittelu olisi täysin vapaata, alueelliset monopolit saattaisivat nostaa siirtohinnat pilviin.

Mitä on sähkösopimus vertailu?

Sähkösopimuksen vertailu on sama asia kuin sähkön kilpailuttaminen.Vertailu mahdollistaa sen, että asiakas saa erinomaisen käsityksen parhaasta sähkösopimuksesta. 

Helppohinnan sähkösopimus vertailu on tehty asiakkaalle helpoksi. Vertailun tarkoituksena on se, että asiakas voi löytää itselleen parhaiten sopivan sähkösopimuksen.