Sähkön kilpailutus

Helppohinnan sähkön kilpailutus kestää keskimäärin 6 minuuttia!
Käyttäjämme säästävät kilpailuttumalla keskimäärin 107€/vuosi!

tai arvioi liu'uttamalla

Arvioitu vuosikulutus (kWh)
8000 kWh

Telia DOT – Ilmainen kokeilu ja tietoa – näin säästät!

Mikä on Telia Dot?

Telia Dot on uudenlainen liittymä, jossa käyttäjä maksaa vain siitä mitä käyttää. Kaikki omaa liittymää koskevat asiat hoidetaan Telia Dot -sovelluksen kautta. Sovelluksesta liittymä jopa tilataan. Lisäksi sovelluksesta maksetaan laskut sekä ollaan yhteydessä asiakaspalveluun. Sovelluksesta myös näkyy reaaliajassa, paljonko liittymää on käytettä ja mistä lasku muodostuu.

Kokeile tästä Telia DOT-liittymää ilmaiseksi 14 päivää! >>

Puhelinliittymä on asia, joka löytyy lähes jokaiselta suomalaiselta. Teleoperaattorien näkökulmasta tämä tarkoittaa tietenkin sitä, että kilpailu markkinoilla on kovaa. Suurimmaksi osaksi teleoperaattorit kilpailevat jo olemassa olevista asiakkaista. Huolimatta kovasta kilpailusta operaattorit eivät ole pystyneet uudistamaan liittymäpalveluitaan merkittävällä tavalla – ennen Telia Dotia.

Teleoperaattoreiden asiakashankintakulut ovat lähtökohtaisesti korkeita ja asiakkaat tiedettävästi vaihtavat operaattorilta toiselle, koska hinta ajaa pitkälti operaattoreiden kilpailua. Kuluttajan näkökulmasta sopivan liittymän valinta voi kuitenkin olla haastavaa.

Telia DOT - liittymän hinnat ja tietoa

Operaattoreilla on tarjolla pääasiassa pakettihinnoiteltuja liittymiä, joista sopivimman löytämiseksi kuluttajan tulisi tuntea oma puhelimenkäyttönsä hyvin. Useat arvioivatkin käyttönsä todellista suuremmaksi ja maksavat näin ollen turhasta. Telia Dot -liittymä haluaa haastaa tätä toimintamallia.

Telia Dot -liittymälle on tunnistettu kaksi pääsiallista kohderyhmää. Näitä ovat perheet, jotka ovat edelläkävijöitä digitaalisuudessa sekä henkilöt, jotka hyötyvät todelliseen käyttöön perustuvasta hinnoittelusta.

Telia Dot -liittymän pääasiallisena tavoitteena oli tehdä liittymän valinnasta, tilaamisesta sekä hallinnoinnista käyttäjille helppoa ja miellyttävää. Laskutus haluttiin myös saada täysin läpinäkyväksi ja reaaliaikaiseksi, mistä johtuen sitä voi seurata Telia Dot -sovelluksesta täysin reaaliajassa. Telia on edelläkävijä kehittäessään uusia joustavia liittymiä. Seuraamaan jäämme, miten Elisa, DNA ja Moi Mobiili reagoivat tähän uutuuteen. Esimerkiksi Elisa on keskittynyt Elisa Huoleton -liittymiin, joissa on kiinteä kuukausimaksu.

Telia Dot -sovellusta on ladattu lähes 110 000 kertaa ja sillä on annettu arvosana 4,5 asteikolla 1-5. 

Kokeile tästä Telia DOT-liittymää ilmaiseksi 14 päivää! >>

Telia Dot -liittymän hinnoittelu

Perusajatus on, että Telia Dot -liittymässä käyttäjä maksaa vain siitä mitä käyttää. Telia Dot -liittymään sisältyy rajaton data, tekstiviestit sekä puhelut hintaan 5-25 € / kk. Telia Dot -liittymään voi tutustua 14 vuorokautta maksutta, minkä jälkeen hinta muodostuu käytön mukaan. 

Telia Dot -liittymässä ei ole tiettyyn kapasiteettiin sidottuja liittymäpaketteja, vaan käyttäjä maksaa tasan siitä mitä käyttää. Näin ollen jokainen voi itse vaikuttaa laskunsa suuruuteen. Telia Dot -liittymällä voi käyttää dataa, puheluita ja tekstiviestejä rajattomasti, mutta hintaturvan ansiosta peruskäyttö ei ikinä milloinkaan maksa yli 25 € / kk. Kirsikkana kakun päällä, liittymän avaaminen ei maksa mitään. 

Peruskäyttö Telia Dot -liittymällä sisältää normaalihintaiset puhelut, tekstiviestit ja netin käytön kotimaassa sekä EU / ETA-maissa. Liitymään sisältyy ilmainen eSIM sekä ilmainen mobiilivarmenne. Netin huippunopeuden 300 Mbit/s saa liittymään lisäämällä laskulle 3 € / kk. Yli puolet Telia Dot -liittymien käyttäjistä maksaa liittymästään alle 15 € / kk.

Nettiä voi Telia Dot -liittymissä käyttää rajattomasti 4G-nopeudella niin kotimaassa, Pohjolassa kuin Baltiassakin – unohtamatta EU- ja ETA-maita. Dataa on käytettävissä 0,42 Gt päivässä eli 13 Gt kuukaudessa. Varsinaista EU-datakattoa Telia Dot -liittymissä ei ole, sillä 13 Gt / kk tullessa täyteen, tiedonsiirto vain hidastuu nopeuteen 128 kbps. Pidemmälle matkustaessa sovelluksesta voi kätevästi ostaa edullisen datapaketin kohdemaan mukaan. Luultavasti pian mukaan saapuu myös 5G-liittymä.

Kuten aiemmin mainittiin, oman liittymän nykyistä käyttöä voi olla haastavaa tarkalleen arvioida. Tästä johtuen Telia Dot- liittymästä saa hinta-arvion ennen liittymän tilaamista. Tilaajan ei tarvitse erikseen tietää, paljonko hän puhelintaan käyttää, sillä puhelin tietää sen. 

Telia Dot -sovellus laskee puhelimen tietojen perusteella arvion, paljonko lasku tulisi olemaan. Saadakseen arvion, uteliaan ei tarvitse kirjautua minnekään tai luoda tiliä. Riittää kun vain lataa maksuttoman Telia Dot -sovelluksen omaan puhelimeensa.

Ensimmäiset 14 vuorokautta peruskäyttö on tosiaan maksutonta. Lisäksi Telia Dot -liittymä ei ole määräaikainen, joten liittymän kanssa ei tarvitse olla niin sanotusti naimisissa, mikäli se ei tunnukaan itselleen sopivaksi. 

Telia Dot -liittymässä ei ole salaisia tarjouksia tai muita sopimusjaksoja, vaan sekä kaikki uudet että nykyiset asiakkaat saavat aina samat hinnat.

Yhdessä päivässä peruskäyttö maksaa maksimissaan euron, siinä missä peruskäyttö kuukaudessa maksaa korkeintaan 25 €. Toisaalta, jos liittymää ei käytä päivän aikana ollenkaan, ei maksuja tule mistään. 

Kun liittymää käyttää päivän aikana ensimmäisen kerran, tulee maksettavaksi aloitusmaksu 0,20 €. Hinta kuitenkin alenee käytön mukaan, eli päivän ensimmäiset käyttökerrat ovat kalliimpia kuin illan viimeiset käyttökerrat. Päivän määritä on tässä yhteydessä vuorokausi.

Telia Dot -liittymä on kuitenkin suunniteltu säännölliseen käyttöön. Mikäli Telia Dot -liittymän käyttö ei ole säännöllistä, veloittaa Telia liittymän säilyttämisestä 5 € kuukaudessa. Käyttöä pidetään säännöllisenä, jos henkilön Telia Dot -liittymien yhteenlaskettu käyttösumma on vähintään 15 € kolmelta peräkkäiseltä kuukaudelta.

Jotain samaa Telia Dot -liittymissä kuitenkin on perinteisten liittymien kanssa – lisämaksulliset puhelut ja palvelut eivät sisälly liittymän perushintaan. Lisämaksullisia puheluita ja palveluita ovat muun muassa taksin tilaaminen puhelimitse tai soittaminen maksulliseen asiakaspalvelunumeroon. Lisämaksullisien puheluiden toteumaa voi seurata Telia Dot -sovelluksen Laskut-näkymästä. Puhelut ja tekstiviestit yritys- ja palvelunumeroihin maksavat palvelun hinnan lisäksi 0,090 € jokaiselta alkavalta minuutilta.

Kokeile tästä Telia DOT-liittymää ilmaiseksi 14 päivää! >>

Miten Telia Dot toimii?

Telia Dot -liittymän avulla käyttäjä ei maksa turhaan joustamattomasta liittymäpaketista tai turhista lisäominaisuuksista. Lisäksi kaikki liittymään liittyvät asiat voi hoitaa yksinkertaisesti Telia Dot -sovelluksesta. Telian kaupat tai Telian ”tavallinen” asiakaspalvelu eivät hoida Telia Dot -liittymiin liittyviä asioita.

Telia Dot on uuden sukupolven liittymä.Siinä missä liittymäpaketit voivat tuntua rahastukselta, voi liittymäpakettien maailmassa käyttöpohjainen hinnoittelu tuntua epäilyttävältä.Telia Dot -liittymässä on hinnoittelumalli, jossa yhdistyvät kiinteän pakettihinnoittelun tuoma turva sekä käyttöpohjaisen hinnoittelun tuoma joustavuus.

Telia Dotin saa ostettua missä ja milloin vain. Ainoa mitä liittymän tilaamiseen tarvitaan, on älypuhelin sekä toimiva netti, kuten mobiililaajakaista tai kiinteä laajakaista WiFi-yhteydellä. Sitten ei tarvitse kuin ladata Telia Dot -sovellus sovelluskaupasta. Tilaaminen ottaa aikaa vain muutaman minuutin ja sitten uusi SIM-kortti onkin jo postissa – tai matkalla eSIM -kortilla.

Laskun kertymistä voi seurata reaaliajassa Telia Dot -sovelluksesta. Sieltä asiakas näkee aina oman todellisen käyttönsä. Todelliseen käyttöön sisältyvät niin netin datan kuin lähetettyjen viestien sekä soitettujen puheluiden määrän. Tämän lisäksi sovellus antaa arvion kuluvan kuukauden laskun loppusummasta käytön perusteella. Telia Dot -liittymän lasku veloitetaan kuukausittain suoraan asiakkaan maksukortilta. Laskut voi maksaa kaikilla suomalaisen pankin myöntämillä korteilla.

Telia Dot -liittymien asiakaspalvelu löytyy Telia Dot -sovelluksesta, aivan kuin kaikki muutkin liittymään liittyvät tiedot ja työkalut. Telia Dotin asiakaspalvelun tavoittaa suoraan sovelluksesta arkisin aamu-yhdeksän ja ilta-viiden välillä.

Uudenlaisesta toimintamallistaan huolimatta, Telia Dot -liittymät toimivat sujuvasti myös ulkomailla. Euroopassa puhelimen käytössä ei eroa kotimaahan huomaa, sillä EU- ja ETA-maissa puhelut, tekstiviestit ja netin käyttö maksavat täysin saman verran kuin Suomessa. Telia Dot sovelluksella voi seurata datankäyttöä ulkomailla helposti ja reaaliaikaisesti. Telia Dotin edullisilla datapaketeilla yhteydenpito ystäviin ja läheisiin on huoletonta vaikka maailman toiselta puolelta. 

Reaaliaikaisen seurannan avulla Telia Dot -liittymä auttaa asiakkaitaan tiedostamaan, milloin ja miten he puhelinta käyttävät. Mikäli oma puhelimen käyttö huolettaa tai sitä haluaa muuten vain tarkastella, Telia Dot -sovellus auttaa siinä. Itselleen voi myös asettaa tavoitteita, kuten puhelimen tuijottamisen vähentäminen illalla ja Telia Dot auttaa saavuttamaan tavoitteen. Telia Dotin tekijöille on tärkeää, että puhelimen käyttö on tasapainossa muun elämän kanssa.

Kokeile tästä Telia DOT-liittymää ilmaiseksi 14 päivää! >>

Kokemuksia Telia Dot -liittymistä

Telia Dot -liittymät ovat olleet markkinoilla jo vuoden pari, joten kokemuksia käyttäjiltä on saatu. Telia Dotin omilla sivuilla löytyy heidän keräämiään kokemuksia Telia Dot -asiakkailta, mutta tässä artikkelissa keskitymme hieman puolueettomimpiin kokemuksiin – eli keskustelupalstojen antiin.

Telia Dot -käyttäjien kokemukset jakaantuvat laidasta laitaan. Osalta on tullut liittymästä todella hyvää palautetta ja osalta todella huonoa. Käydessä kokemuksia läpi, yksi asia nousi ilmi useaan otteeseen. Moni paljon puhelinta käyttävä koki tulleensa petetyksi, kun puhelinlasku olikin Telia Dotin maksimi, eli 25 € / kk. 

On totta, että kampanjoiden yhteydessä operaattoreilta voi saada jopa 20 € / kk rajattomia liittymiä. Kuten aiemmin kuitenkin todettiin, Telia Dot -liittymien pääasiallinen asiakaskunta ei ole puhelinta paljon käyttävät. Kohderyhmää ovat pikemminkin ne, jotka hyötyvät siitä, että hinnoittelu tapahtuu käytön mukaan.

Esimerkiksi paljon Wi-Fi:ä julkisilla paikoilla käyttävä jakoi oman kokemuksensa, jonka mukaan hänen puhelinlaskuna pysyvät Telia Dotin avulla 4-8 € kuukausitasolla. Voidaankin todeta, että suurin syy kokemuksien jakaantumiselle oli ihmisten erilaisuus puhelimen käytölle. He, jotka tiesivät hyötyvänsä Telia Dot -liittymän hinnoittelusta, olivat kokemusten jakamisessa yksimielisesti tyytyväisiä liittymäänsä. Puolestaan ne, jotka olivat ottaneet liittymän ymmärtämättä omia tarpeitaan, eivät olleet niin tyytyväisiä.

Plussaksi kuitenkin nostettiin liittymän joustavuus – koska Telia Dot -liittymässä ei ole määräaikaa, se voi irtisanoa liittymän päättymään sen hetkisen laskutuskauden loppuun.

Kokeile tästä Telia DOT-liittymää ilmaiseksi 14 päivää! >>

Jätä kommentti