Sähkön kilpailutus

Helppohinnan sähkön kilpailutus kestää keskimäärin 6 minuuttia!
Käyttäjämme säästävät kilpailuttumalla keskimäärin 107€/vuosi!

tai arvioi liu'uttamalla

Arvioitu vuosikulutus (kWh)
8000 kWh

eSIM liittymät ja tarjoukset – näin säästät!

Mikä ihmeen eSIM?

eSIM on yleensä puhelimeen, mutta myös muihin älylaitteisiin sisäänrakennettu sähköinen SIM-kortti. Mikäli laitteesta löytyy eSIM, ei laitteeseen tarvitse asentaa niin sanottua perinteistä fyysistä SIM-korttia. Kun käytössä on eSIM, liittymä avataan laitteeseen sähköisesti eSIM:lle.

eSIM-liittymissä ei siis ole ollenkaan perinteistä SIM-korttia. Tällaiset liittymät sopivat erittäin hyvin pieniin laitteisiin, joihin ei fyysinen SIM-kortti mahdu. Kun mietitään kehitystä älylaitteiden maailmassa, on odotettavissa, että eSIMit yleistyvät ja ehkä mahdollisesti korvaavat perinteiset SIM-kortit jossain kohtaa. Moni operaattori antaa jo hyvän puhelinliittymän tarjouksen eSIM liittymistä suomalaisille asiakkailleen.

Nämä liittymät tukevat eSIM-tekniikkaa:

[adservice-comparison-feed feed=esim]

eSIM tarkoittaa elektronista SIMiä. eSIM on sisäänrakennettu älylaitteisiin ja käytännössä se on sähköinen SIM-kortti eli pieni mikrosiru. Koska eSIM-laitteesta jo löytyy SIM, ei laitteeseen tarvitse sen lisäksi enää asentaa perinteistä kovaa SIM-korttia.

Jotta eSIMin voi ottaa käyttöön, laitteesta löydyttävä eSIM-valmius. Tämä ominaisus löytyy siis valmiiksi asennettuna eSIMiä tukevista laitteista, joita on jo monia. 

eSIMiä tukevia laitteita ovat muun muassa

Applen logoApplen laitteista eSIM tuki löytyy:

  • iPhone 11
  • iPhone 11 Pro
  • iPhone 11 Pro Max
  • iPhone XR
  • iPhone XS
  • iPhone XS Max
  • iPad 10.2 WiFi + Cellular
  • iPad Air 10.5” WiFi + Cellular (2019)
  • iPad Mini 7.9” WiFi + Cellular (2019)
  • iPad Pro 11” WiFi + Cellular (2018)
  • iPad Pro 12.9” WiFi + Cellular (2018)

Samsungin logoSamsungin laitteista eSIM tuki löytyy:

  • Galaxy Fold
  • Galaxy Watch
  • Galaxy Watch Active2

Uusia eSIMiä tukevia laitteita tulee markkinoille kuitenkin koko ajan lisää. Myöhemmin artikkelissa käsitellään vielä tarkemmin laitekohtaisia eSIM-mahdollisuuksia.

Lisäksi eSIM tarjoaa mielenkiintoisia mahdollisuuksia. Esimerkiksi jos käytössä on kaksi matkapuhelinliittymää – toinen vaikka työpuhelimessa ja toinen henkilökohtaisessa käytössä – pääsee eSIMin avulla eroon toisesta puhelimesta. Ainakin uusimpiin iPhoneihin saa tällä hetkellä toisen numeron eSIMille, sillä ne sisältävät sekä paikan nano-SIM-kortille että eSIM-valmiuden.

Kuten kahden SIM-paikan puhelimissa, myös edellä mainitussa tapauksessa molemmat puhelinnumerot ovat käytettävissä puhelujen soittamiseen, vastaanottamiseen sekä tietysti teksti- ja multimediaviestien lähettämiseen ja vastaanottamiseen.

Tulevaisuudessa eSIM tulee oletettavasti yleistymään puhelimien ja älykellojen lisäksi muihin kodin laitteisiin jääkaapista televisioon. Myös auto voi luultavasti tulevaisuudessa olla yhteydessä verkkoon eSIM-tekniikan avulla. Näin älykäs koti ja älykäs liikenne tulevat entistä merkittävämmäksi osaksi ihmisten arkea.

eSIM-liittymiä tarjoavat operaattorit

Suomessa eSIM-liittymiä tarjoavat tällä hetkellä Telia, Elisa ja DNA. Moi Mobiili on DNA:n omistama operaattori, joten voi olla, että eSIM heidänkin valikoimaansa jossain kohtaa saadaan.

Elisa liittymän eSIM-kortti on saatavilla kaikkiin Elisan kuluttaja- ja yritysasiakkaiden liittymiin. Esimerkiksi Elisa Saunalahti Huoleton -liittymiin. eSIMin voi tilata netistä, esimerkiksi HelppoHinnan kautta. Elisan eSIM-liittymät otetaan käyttöön OmaElisa-palvelusta löytyvän aktivointikoodin avulla. Elisa Tarkka ja Elisa Huoleton puhelinliittymät on mahdollista saada eSIM-kortilla.

Elisan logo

Elisan liittymäasiakkaat voivat myös vaihtaa perinteisen muovisen SIM-kortin liittymän eSIM-liittymään OmaElisa-palvelussa. Yritysasiakkaat puolestaan saavat koodin sähköpostitse.

Elisalta saa ostettua myös eSIMiä tukevia laitteita, kuten Samsungin puhelimia sekä Applen uusimpia puhelin- ja tablettimalleja, joissa on eSIM-valmius.

Elisan henkilöasiakkaat eivät saa eSIM-liittymiinsä useamman SIM-kortin MultiSIM-palvelua. MultiSIM on palvelu ainoastaan Elisan yritysasikkaille, mutta sen saa eSIMinä vain joihinkin yritysliittymiin. Palvelun avulla yritysasiakas voi käyttää kahta eri puhelinnumeroa samalta matkapuhelimelta.

Telian logo

Telia liittymä on saatavilla eSIM-versiona. oli Suomessa edelläkävijä mitä tulee eSIMeihin. Telia oli ensimmäinen suomalainen operaattori, joka tarjosi eSIMiä asiakkailleen. Nykyisin sähköinen eSIM on saatavilla kaikkiin Telian puhelinliittymiin.

eSIM-liittymän saa myös kaikkiin Telian yritysliittymiin. eSIMin voi tilata suoraan Telialta. Telian liittymät esitellään HelppoHinnan Puhelinliittymät-osiossa. Telia DOT on esimerkki Telian eSIM-liittymistä.

Telian kautta saa myös tilattua Samsungin ja Applen puhelimia, älykelloja sekä muita laitteita, jotka tukevat eSIMiä. Telian liittymissä on noin viikon siirtymäaika, mikäli liittymä vaihdetaan toiselta operaattorilta Telialle.

DNAn logo

Useimmat DNA puhelinliittymät tukevat digitaalista eSIMiä. DNA neuvoo käyttämään liittymän aktivointiin QR-koodia, joka luetaan puhelimen tai tabletin eSIM-lukijalla. Kun aktivointikoodi on luettu, liittymä on käyttövalmis.

Myös DNA:n kautta voi ostaa laitteita, jotka tukevat eSIMiä. DNA:n eSIM on Apple-sertifioimaton, mikä ei kuitenkaan estä DNA:n eSIM-liittymien käyttönottoa tai käyttöä Applen laitteissa.

Miten eSIM eroaa perinteisestä muovisesta SIM-kortista?

Suurin ero eSIMin ja fyysisen SIM-kortin välillä on se, että eSIM on laitteessa jo valmiina. eSIM-laitteeseen ei tarvita erillistä fyysistä SIM-korttia. Näin ollen laitteessa oleva eSIM eli mikrosiru ei myöskään ole sidottuna mihinkään tiettyyn operaattoriin. eSIMillä liittymä toimii aivan samalla tavalla kuin perinteisellä SIM-kortilla.

Ennen eSIMiä edistyksellisin sim-kortti oli nano-SIM-kortti, joka puolestaan oli edeltäjiään huomattavasti pienempi. Mikäli kuitenkin omistaa puhelimen, missä on SIM-valmius vain muoviselle SIM-kortille, ei tarvitse olla murheissaan. Perinteisiä SIM-kortteja tulee olemaan käytössä vielä pitkään, sillä suurin osa käytössä olevista puhelimista eivät tue eSIMiä.

Verrattuna perinteiseksi miellettyyn muoviseen SIM-korttiin, eSIMin käyttöönotto on yhtä helppoa. Etuna on kuitenkin se, että eSIM-liittymän voi tilata täysin sähköisesti, eikä fyysisen SIM-kortin saapumista postitse tarvitse odotella – saati käydä hakemassa sitä jostain. eSIM-liittymän aktivoiminen on helppoa kun seuraa annettuja ohjeita, minkä lisäksi se onnistuu muutamalla klikkauksella poistumatta omalta kotisohvalta.

Voidaan siis yksinkertaisuudessaan sanoa, että muoviset SIM-kortit ovat saaneet rinnalleen sähköisen vaihtoehdon. 

SIM-kortin sähköinen versio eSIM tulee luultavasti mullistamaan puhelinliittymien kilpailun. Kun fyysisiä kortteja ei enää tarvita, kilpailuttaminen tulee entistä helpommaksi. Alkuvaiheessa eSIM tulee varmasti olemaan muovisen SIM-kortin vaihtoehto ja sen täydentäjä. Tulevaisuudessa eSIMit tulevat kuitenkin varmasti syrjäyttämään muovisia SIM-kortteja, kun uudet markkinoille tulevat puhelimet tulevat omaamaan eSIM-ominaisuuden.

eSIMin etuna verrattuna muoviseen SIM-korttiin voidaan pitää myös sitä, että sitä varten laitteissa ei enää tarvitse olla paikkaa muoviselle SIM-kortille. Tämä mahdollistaa puolestaan sen, että älylaitteista voidaan tehdä pienempiä, kevyempiä ja kestävämpiä.

Verrattuna muoviseen SIM-korttiin, eSIM mahdollistaa yhä useampien laitteiden kytkemisen verkkoon. eSIMin avulla voi esimerkiksi soittaa, vastaanottaa puheluita sekä lähettää viestejä muun muassa eSIMiä tukevista älykelloista. Aiemmin älykellon käyttäjällä on pitänyt olla puhelin aina mukana, jotta älykellon ominaisuuksista on saanut kaiken irti.

Konkreettisena esimerkkinä voidaan mainita vaikka puhelut ja muut ilmoitukset, jotka ovat vaatineet lyhytkantoisen Bluetooth-yhteyden älykellon  ja puhelimen välillä. Ilman Bluetooth-yhteyttä ilmoitukset eivät ole kantautuneet älykelloon. eSIMin avulla Bluetooth-yhteyttä ei enää kuitenkaan tarvita. Voidaan siis sanoa, että eSIM vapauttaa käyttäjän puhelimen kahleista. 

Käytännössä esimerkiksi lenkille voi lähteä pelkän eSIMiä tukevan älykellon kanssa, kun siihen on liitetty eSIM-liittymä. Riittää kun mukaan ottaa langattomat kuulokkeet, niin tien päältä pystyy soittamaan tarvittaessa puheluita ilman fyysistä puhelinta – helppoa eikä totta!  Käyttö on helppoa myös siksi, että eSIMin ansiosta älykelloon saa halutessaan käyttöön oman tutun puhelinnumeron.

Toinen käytännön hyöty eSIMistä älykellossa on se, että sillä vastaanottaa viestejä ja vastata puheluihin ilman puhelinta myös tilanteissa, joissa puhelimen käyttö olisi epäkäytännöllistä tai epäsopivaa. Kirsikkana kakun päällä, se voi jopa auttamaan välttymään stressiltä kun ei tiedä mitä maailmassa tapahtuu, kun puhelin ei ole koko aikaa lähellä, mutta silti tärkeät puhelut ja viestit tavoittavat saajansa.

eSIM ei tarvitse erikseen lokeroa älylaitteeseen.

Kuten aiemmin todettiin, pienen mikrosirun kokoinen eSIM vie selkeästi vähemmän tilaa kuin perinteinen muovisen SIM-kortin paikka. Näin se mahdollistaa mobiiliyhteyden aina vain pienempiin ja pienempiin älylaitteisiin. Lisäksi laitteisiin ei tarvitse rakentaa erikseen avattavia osia, jolloin on vähemmän hajoavia osia. eSIM on myös muovista SIM-korttia ekologisempi vaihtoehto, kun eSIMin yleistymisen myötä muovisia SIM-kortteja ei enää tarvitse valmistaa.

eSIM siis toimii kuten perinteinen muovinen SIM-kortti, joita matkapuhelimissa ja muissa älylaitteissa on käytetty jo vuosia. Myös kaikki palvelut toimivat täysin samalla tavalla molemmissa. Toinen vaihroehdoista vain on muovinen ja pitää asentaa paikoilleen, kun taas eSIM on siru, joka on laitteessa valmiina.

Toisaalta, perinteinen muovinen SIM-kortti tuskin tulee katoamaan kovin äkkiä, vaikka eSIM yleistyykin uusimmissa laitteissa kovaa vauhtia. Edelleen kuitenkin sekä myynnissä kauppojen hyllyillä että asiakkailla on enimmissä määrin muovisilla SIM-korteilla varustettuja laitteita.

Muovisen SIM-kortin liittymän voi vaihtaa eSIMille ja takaisin. Tämä voi tulla tarpeeseen muun muassa sellaisissa tilanteissa, kun eSIM-laite on korjattavana ja tilalle otetaan väliaikainen puhelin, jossa on perinteinen muovinen SIM-kortti.

Vaikka eSIM on sähköinen, liittymän siirto operaattorilta toiselle ottaa silti yleensä noin viikon. Vaikka konkreettista SIM-korttia ei tarvitse postista odotella, tapahtuu kulisseissa prosessi, joka etenkin numeroa siirtäessä liittymältä toiselle ottaa noin viikon päivät.

eSIM ei sisällä kaikkia ominaisuuksia, joihin perinteisten muovisten SIM-korttien kanssa on totuttu.   Tavalliselle käyttäjälle merkittävin ero on luultavasti eSIMin puute mobiilivarmenteesta. Eli mikäli mielii eSIMin käyttäjäksi, on pankkitunnukset kaivettava lompakon pohjalta, kun seuraavan kerran pitää tunnistautua verkossa.

Toinen eSIMiin liittyvä puute on se, että prepaid-liittymille ei ole mahdollista saada eSIM-liittymää. Tämä perustuu varmasti siihen, että prepaid-liittymät toimivat eri tavoin kuin tavalliset liittymät. Kuulostaa kieltämättä hullulta, että kioskilla voisi ladata rahaa liittymälle, jota he eivät voi konkreettisesti myydä – harvoin kioskin kassalla on pääsy operaattoreiden järjestelmiin.   

eSIMin yhteensopivuus laitteiden kanssa

eSIMin yhteensopivuus laitteiden kanssa on tällä hetkellä riippuvaista operaattorista. Mikäli laitteeseen on rakennettu eSIM, silloin se lähtökohtaisesti on eSIMiä tukeva. Operaattorit pyrkivät tarjoamaan palveluitaan mahdollisimman laajalle asiakaskunnalle, mutta oman laitteen ja operaattorin yhteensopivuus kannattaa tarkastaa suoraan operaattorilta.

Mikäli mielen päällä on sekä uuden laitteen että liittymän hankinta, löytyy laitteen tiedoista jo ennen ostopäätöstä tukeeko se eSIMiä, eli onko siinä eSIM-valmius. Laitevalmistajat markkinoivat eSIM-valmiutta hyvinkin näyttävästi tällä hetkellä. Asioidessaan operaattorin liikkeessä, operaattoreiden osaava henkilökunta osaa myös suositella eSIM-yhteensopivia laitteita.

Mitä puolestaan tulee liittymiin, operaattorit jotka tarjoavat eSIMiä tarjoavat sitä lähtökohtaisesti kaikkiin liittymiinsä. Ei siis varsinaisesti ole olemassa erillistä eSIM-liittymää, vaan liittymät ovat ominaisuuksiltaan samanlaisia aktivoitiin se käyttöön sitten eSIMille tai muoviselle SIM-kortille.

eSIMin tilaaminen ja käyttöönotto

eSIMin tilaaminen ja käyttöönotto saattavat vaihdella hieman operaattorikohtaisesti. Lähtökohtaisesti eSIM-liittymä kuitenkin tilataan samoin, kun perinteinen muoviseen SIM-korttiin yhdistetty liittymä.

Uuden liittymän tilauksen yhteydessä voi valita joko perinteisen SIM-kortin tai eSIM-kortin. Myös nykyisen, perinteisen SIM-kortin omaavan liittymän voi vaihtaa useimmissa tapauksissa eSIM-liittymäksi. eSIM-kortin käyttö ei eroa perinteisen muovisen SIM-kortin käytöstä puhelinnumeron suhteen. eSIM ei itsessään vaikuta puhelinnumeroon, joten sen voi halutessaan siirtää operaattorilta toiselle.

eSIM itsessään myöskään maksa erikseen mitään. Toki liittymällä voi olla avausmaksu, kuten muovisten SIM-korttien liittymilläkin, mutta avausmaksu ei riipu SIM-kortin mallista. Veloitus muissa toimenpiteistä, kuten kortinvaihdossa tai PUK-koodin kyselyssä menee saman hinnaston mukaisesti kuin muovisten SIM-korttienkin kohdalla.

Miten ottaa eSIM käyttöön?

  • Varmista, että laite on eSIM-sopiva.
  • eSIM löytyy aivan uusimmista puhelin- ja laitemalleista.
  • Tilauksen jälkeen asiakas tyypillisesti sähköpostilla ohjeen eSIM:n lataukseen ja aktivointiin.
  • Aktivoi eSIM QR-koodilla tai vaihtoehtoisesti näpyttelemällä saamasi koodi.
    • Liittymän ja aktivointikoodin saa suoraan operaattoreilta. eSIMiä tukevista laitteista löytyy yleensä eSIM-lukija, jolla aktivointikoodin voi lukea. 
  • Koodin luvun jälkeen, liittymän saa otettua käyttöön.
  • Yleensä aktivointikoodin luettuaan, laitteen liittymä on heti käyttövalmis.

Tukea käyttöönottoon ja aktivointiin saa operaattoreiden asiakaspalveluista.

eSIM eri laitteissa

eSIM on tulevaisuutta ja saatavilla yhä useampiin laitteisiin. Tulevaisuudessa eSIM tulee varmasti yleistymään ja osittain jopa syrjäyttämään perinteisen muovisen SIM-kortin. Eri laitevalmistajat kertovat avoimesti laitteistaan, joihin eSIM on aktivoitavissa.

Suurena etuna eSIMissä pidetään sitä, että se tuo puhelimen mahdollisuudet myös muihin laitteisiin. Näitä ovat etenkin jo suuressa suosiossa olevat älykellot, joita voi eSIMin avulla käyttää myös ilman Bluetooth-yhteyttä. Tulevaisuudessa eSIM tulee varmasti yleistymään myös kodin muissa laitteissa, kuten televisioissa ja jääkaapeissa.

Eniten eSIMiä tukevia laitteita löytyy puhelinhyllyltä. Tämä ei sinänsä ole ihme, sillä puhelimet ovat juuri niitä laitteita, joissa SIM-kortteja ja liittymiä ylipäänsä tarvitaan. eSIMin ansiosta uusista laitteista saadaan ekologisempia ja kestävämpiä. Ekologisuus tulee siitä, ettei muovisia SIM-kortteja tarvita ja kestävyys siitä, ettei hajoavia osia ole niin montaa, kun SIM-kortille ei tarvitse rakentaa omaa koloa ja pidikettä.

Android-puhelimista ja tableteista seuraavat mallit tukevat eSIMiä

  • Androidin logoGoogle Pixel 3, 3 XL
  • Google Pixel 3A, 3A XL
  • Google Pixel 4, 4 XL
  • Huawei P40
  • Huawei P40 Pro
  • Motorola Razr 
  • Samsung Galaxy S20, S20+, S20 Ultra
  • Samsung Galaxy Fold
  • Samsung Galaxy Z Flip 
  • Gemini PDA
  • Surface Duo

iPhoneista seuraavat mallit tukevat eSIMiä

  • iPhonen logoiPhone 11
  • iPhone 11 Pro
  • iPhone 11 Pro Max
  • iPhone XS
  • iPhone XS Max
  • iPhone XR

Kuten todettua, uusia eSIMiä tukevia laitteitta tulee markkinoille koko ajan. Ajantasaisen tiedon saa elektroniikkaliikkeiltä tai operaattoreiden asiakaspalvelusta, kun pohtii itselleen sopivaa eSIM-liittymää ja -laitetta. Usein on myös tärkeää, että laite on päivitetty viimeisimmällä päivityksellä, jotta eSIM toimii ongelmitta. 

Uusimmissa älykelloissa on sisäänrakennettu mikrofoni ja kaiutin, joiden avulla voi puhua suoraan kelloon. Tällaisiin ällykelloihin voi yhdistää myös langattomat kuulokkeet, ulkoiset kaiuttimet tai autokaiuttimet, ainoa vaatimus on, että ne tukevat Bluetooth-yhteyttä ja niissä on sisäänrakennettu mikrofoni. Kun kellossa on vielä eSIM, voi kelloa käyttää puhelimen tapaan.

Samsung Galaxy Watch eSIM

eSIM on käytettävissä lähes kaikissa Samsung Galaxy Watch älykelloissa sisäisenä, sähköisenä SIM-korttina. Galaxy Watch -kelloissa eSIM toimii perinteisen SIM-kortin tavoin. Erona on luonnollisesti, ettei kelloon tarvita erillistä fyysistä SIM-korttia, sillä se on sisäänrakennettu ja aktivoitavissa sähköisesti. Samsung Galaxy Watch -kelloissa voi pitää eSIM-kortilla saman puhelinnumeron kuin omassa matkapuhelimessa. 

Kaikkiin Galaxy Watch -kelloihin on sisäänrakennettu eSIM, mitä myyvät Pohjoismaissa kaikki valtuutetut jälleenmyyjät. Huomioitavaa on, että valitun operaattorin on tuettava eSIM-korttia, jotta sitä pystyy kellossa käyttämään. eSIM ei ole sisäänrakennettuna Galaxy Watch Active -kelloissa.

Apple Watch eSIM

Apple Watch Series 5 ja Series 3 tukevat eSIMiä ja ovat siis sitä myötä mobiiliyhteydellä varusteltuja. Kyseisillä älykelloilla voi soittaa puheluita, lähettää tekstiviestejä sekä striimata Apple Musicin sisältöä suoraan ranteesta – täysin ilman puhelinta. 

Mielenkiintoisena lisämausteena Apple Watchissa on mahdollisuus soittaa hätäpuhelu lähes missä tahansa maailmankolkassa vain pitämällä sivupainiketta painettuna. Apple Watch kellot ovat optimoitu käytettäväksi siinä maassa, minkä maan jälleenmyyjältä tuotteen on ostanut. Ei ole olemassa Apple Watch mallia, joka tukisi verkkovierailua kaikkialla maailmassa. Toisaalta tämä varmistaa, että kello toimii erinomaisesti juuri omassa kotimaassa.

Huawei Watch GT 2 tai Garmin Fenix -älykellot eivät ainakaan vielä tue eSIMiä. Tämä on harmi, sillä monia tuntuu kiinnostavat eSIM-ominaisuus näiden kellojen kaveriksi.

eSIM – FAQ

Mikä on eSIM?

eSIM on digitaalinen / elektroninen SIM-kortti, joka löytyy puhelimesta tai älylaitteesta valmiina – toisin kuin muovinen SIM-kortti. eSIM-valmiutta ei löydy kaikista laitteista, mutta eSIM-valmiuden omaavia laitteita tulee markkinoille koko ajan enemmän ja enemmän.

Miten eSIM otetaan käyttöön?

eSIMin käyttöönottoa varten tarvitaan eSIM-liittymän aktivointikoodi tai QR-koodi sekä eSIM-kykyinen laite.

Mitä rajoituksia eSIMssä on?

  • eSIM ei tue mobiilivarmennetta.
  • Ainakaan kaikki operaattorit eivät tarjoa kuluttaja-asiakkaille useamman SIMin yhdistävää multiSIM-palvelua.
  • eSIM-korttia ei ole mahdollista saada prepaid-liittymiin.

eSIM on helppo ottaa käyttöön.Mitä eSIM maksaa?

eSIM ei maksa itsessään mitään. eSIM-liittymän avaamisesta voi tulla avausmaksu, kuten perinteisten SIM-kortillisten liittymien avaamisestakin.

Mitä eroa on tavallisella SIM-kortilla ja eSIM-kortilla?

eSIM on sähköinen sisäänrakennettu SIM-kortti, siinä missä perinteinen muovinen SIM-kortti pitää erikseen asettaa sisälle puhelimeen.

Missä eSIM toimii?

eSIM toimii samoilla peittoalueilla kuin valitun operaattorin muutkin liittymät. eSIM toimii täysin samoin kuin muovinen SIM-korttikin, poislukien sen edellä mainitut rajoitukset.

Voiko muovisen SIM-kortin vaihtaa eSIM-liittymään?

eSIM-kortille aktivoidun liittymän voi siirtää muoviselle SIM-kortille ja toisinpäin.

Mitä eSIM e-kirjain tarkoittaa?

eSIMin e-kirjain tarkoittaa ”embedded”, mikä suomennettuna tarkoittaa sisäänrakennettu.

Mitä hyötyä eSIMistä on?

Älylaitteet, jotka tukevat eSIMiä, ovat kevyempiä ja pienempiä, sillä laitteessa ei tarvitse olla sisäänrakennettua paikkaa muoviselle SIM-kortille. Uuden liittymän käyttöönotto on myös erittäin helppoa, sillä SIM-kortin saapumista postitse ei tarvitse odotella. Kuten ei myöskään fyysistä SIM-korttia tarvitse asentaa paikoilleen.

Miten eSIM-liittymän voi sulkea?

eSIM-liittymän voi sulkea kuten muovisen SIM-kortin liittymän. Jos esimerkiksi puhelin katoaa, liittymä kannattaa sulkea. Mikäli sittemmin ottaa käyttöön uuden puhelimen kadonneen tilalle, tarvitaan eSIMin aktivointia varten vain uusi aktivointikoodi tai QR-koodi operaattorilta.

Toimiiko eSIM älykelloissa?

eSIMin avulla eSIMiä tukevat älykellot voivat liittyä verkkoon ilman puhelinta. Perinteisellä SIM-kortilla toimivan puhelimen on pitänyt olla suhteellisen lähellä älykelloa, jotta kellolla on voinut vastaanottaa esimerkiksi viestejä. Tällöin yhteys puhelimen ja kellon välille on muodostettu Bluetoothin avulla. eSIMiä tukevat älykellot puolestaan muodostavat yhteyden verkon avulla, jolloin ongelmaksi ei muodostu Bluetooth-yhteyden kantama.

Saako eSIM liittymän ilman nettiä?

eSIM ei vaikuta valintoihisi sisällön suhteen, joten eSIM ei estä sinua hankkimasta liittymä ilman nettiä.