Sähkön kilpailutus

Helppohinnan sähkön kilpailutus kestää keskimäärin 6 minuuttia!
Käyttäjämme säästävät kilpailuttumalla keskimäärin 107€/vuosi!

tai arvioi liu'uttamalla

Arvioitu vuosikulutus (kWh)

8000 kWh

DNA Jämpti – Paras tarjous 2022

DNA operaattorin valikoimasta löytyy kompakti valikoima erilaisia puhelinliittymiä eri tarpeisiin. Saatavilla on supertehokkaita 5G-liittymiä, yleisempiä rajattomia 4G-liittymiä, sekä lisäksi valikoimasta löytyy puhelinliittymiä pienempään tarpeeseen. 

Rajattomiin liittymiin sisältyy rajaton puheaika, rajattomat tekstiviestit sekä rajaton datansiirto – eli netti – valitulla tiedonsiirtonopeudella. Rajattomien liittymien kuukausihinta on vakio ja siihen on laskettu sisään rajaton käyttö. Hinta on sama käytti liittymää paljon tai ei ollenkaan.

[adservice-comparison-feed feed=jampti]

Kun puhelimen käyttö on pientä, on turhaa hankkia itselleen rajatonta liittymää. Tällöin parempi vaihtoehto on käytön mukaan laskutettavat liittymä. DNA:n valikoimasta käytön mukaan laskutettavia liittymiä ovat DNA Jämpti -liittymät. Hintatasoltaan DNA Jämpti -liittymät ovat edullisempia kuin DNA:n rajattomat liittymät. 

DNA:n logoDNA Jämpti -liittymistä on saatavilla kaksi eri versiota, DNA Jämpti ja DNA Jämpti Puhe. Suurin ero liittymissä on se, että toinen liittymistä sisältää netin ja toinen ei. Vaikka kyseessä ovat edulliset liittymät, on hyvä huomioida että nämä liittymät ovat nimenomaan puhelinliittymiä. Jos etsinnässä on liittymä johonkin laitteeseen, kuten valvonta- tai riistakameraan, kannattaa tutustua DNA Laitenetti -liittymiin. 

DNA Jämpti -liittymät soveltuvat hyvin henkilöille, joiden puhelimen käyttö on pientä. Ne soveltuvat myös silloin, mikäli puhelinta pidetään netissä pääasiassa kodin langattoman laajakaistan kautta, eikä liittymällä juuri soitella. 

Tiivistetysti voidaan sanoa, että DNA Jämpti -liittymät ovat sopiva valinta silloin kun liittymän käyttäjä ei vaadi puhelimeltaan tai liittymältään paljoa. DNA Jämpti -liittymät sopivat käyttöön silloin, kun netin käyttö ei ole prioriteetti ja läheisiin on mieluiten yhteydessä muutoin kuin puhelimen kautta soittelemalla tai viestittelemällä. 

DNA Jämpti -liittymät ovat tarkoitettu henkilöille, jotka eivät juuri soittele tai viestittele. Tai jos soittelevatkin, eivät missään nimessä pitkiä puheluita. Kyseisen liittymän valitsevat henkilöt eivät myöskään kuluta aikaansa katselemalla liittymän netillä videoita, suoratoistopalveluja tai striimaamalla musiikkia musiikkipalveluista. Liittymän valitsevat eivät myöskään koe tarpeelliseksi jakaa puhelimen nettiä televisioon tai tietokoneeseen. 

DNA Jämpti -liittymät eivät puolestaan ole sopiva valinta silloin, kun puheluita tulee soiteltua paljon ja puhelut ovat pitkiä, tekstiviestejä tulee läheteltyä paljon, liittymän käyttäjä tarvitsee puhelimen nettiä suoratoistopalveluiden ja videoiden katsomiseen sekä musiikkipalveluiden striimaamiseen ja / tai puhelimen nettiä on tarve jakaa muille laitteille kuten tietokoneelle.

Yhteenvetona voidaan todeta, että DNA Jämpti -liittymät sopivat hyvin henkilöille, joilla ei ole älypuhelinta tai joiden älypuhelimen netin käyttöä on rajoitettu, kuten lasten kohdalla voi olla. Liittymä sopii hyvin myös vanhukselle, joka ei mieli perehtyä enää älypuhelimien maailmaan. Edullisemman hintansa takia DNA Jämpti -liittymät ovat myös taloudellisesta näkökulmasta hyvä valinta henkilöille, joilla puhelinta ei tule hirveästi käytettyä. 

Kirsikkana kakun päällä, DNA:n puhelinliittymäasiakkaat saavat DNA:lta etuja. Tämä tarkoittaa, että kun asiakkaalla on käytössään DNA:n puhelinliittymä, hän saa valikoituja puhelimia muita edullisempaan hintaan – DNA Asiakasetuhintaan.

DNA Jämpti 

DNA Jämpti on liittymä, jonka kuukausihintaan sisältyy rajaton netin käyttö Suomessa, Baltian maissa sekä toisissa Pohjoismaissa. Liittymän kuukausihinta ei sisällä puheluita tai tekstiviestejä, vaan ne laskutetaan erikseen. Liittymän nettiä voi rajoitetusti käyttää myös EU- ja ETA-maissa, minkä lisäksi liittymä mahdollistaa Wi-Fi-puhelut. 

DNA Jämpti on DNA Jämpti -liittymistä se, johon sisältyy netti. Liittymään sisältyy 4G-netti ilman datakattoa 1 Mbit/s tiedonsiirtonopeudella. Liittymän netin tehokkuus on siis kaukana tehokkaimpien nettien nopeuksista, mutta kyseinen nopeus riittää hyvin kevyeen sosiaalisen median ja netin selaamiseen, uutisten ja sähköpostien lukemiseen sekä viestintäsovellusten – kuten WhatsAppin – käyttämiseen. 

DNA Jämpti on DNA:n edullisin puhelinliittymä, joka sisältää 4G-netin. Koska liittymän netti on kotimaassa käytössä rajattomasti, voi nettiä käyttää huoletta niin paljon kuin haluaa. Rajaton netti tarkoittaa, että liittymässä ei ole datakattoa, joka täyttyisi. Kun puhelimella käytetään nettiä, tapahtuu käytännössä datansiirtoa. Jos datansiirto olisi rajoitettu tiettyyn määrään, olisi liittymässä datakatto.

DNA JämptiOn hyvä ymmärtää, että netin nopeus ja netin rajaton käyttö ovat eri asia. Vaikka liittymässä on nettiä käytössä rajattomasti, on netin nopeus silti vakio. DNA Jämpti -liittymässä netti ei ole kovin nopea, joten siitä syystä esimerkiksi suoratoistapalveluiden katsominen ei kyseisen liittymän netillä vaivatta onnistu. Tähän ei vaikuta se, että nettiä – eli datansiirtoa – on käytössä rajattomasti, koska data siirtyy maksimissaan 1 Mbit sekunnissa. 

Vertailun vuoksi, mikäli puhelimella mielii katsoa esimerkiksi suoratoistopalveluita, suositellaan netin nopeudeksi vähintään 10 Mbit/s, eli kymmenkertainen nopeus DNA Jämpti -liittymän nopeuteen verrattuna. Nykyisin puhelinliittymiin on saatavilla jopa 1000 Mbit/s nopeudella toimivia nettejä, mutta harva todellisuudessa tarvitsee niin nopeaa nettiä. 

Nykypäivänä on ennemmin sääntö kuin poikkeus, että ihmiset hankkivat itselleen turhan tehokkaan netin puhelinliittymään ja maksavat siten omaan tarpeeseensa nähden liittymästä liikaa joka kuukausi. DNA Jämpti -liittymän pientä nopeutta ei siis kannata pelästyä. Lisäksi, mikäli DNA Jämpti -liittymän netti tuntuu riittämättömältä, sen voi kuitenkin koska vain päivittää tehokkaampaan liittymään. 

Siinä missä kotimaassa, Pohjoismaissa ja Baltiassa DNA Jämpti -liittymän netin käyttö on rajatonta, muissa EU- ja ETA-maissa liittymää käytettäessä liittymän netillä on datakatto. Tämä tarkoittaa, että netin käyttöä – eli datansiirtoa – on rajoitettu näissä maissa tiettyihin gigatavuihin. Kun kyseinen gigatavumäärä tulee täyteen, on datansiirtoa mahdollista ostaa lisää käyttöön perustuvalla laskutuksella.

Kun kuukausihintaan sisältyvä datakatto on ulkomaan reissulla tulossa täyteen, saa asiakas DNA:lta ilmoitusken, jossa asiasta ilmoitetaan. Ilmoitus tulee tyypillisesti teksitiviestillä. Viestissä myös ilmoitetaan mitä paketin yli menevä netin käyttö maksaa per alkava gigatavu. Mikäli asiakas siis datakaton täyttymisen jälkeen vielä käyttää nettiä EU- tai ETA-maissa, laskutetaan häntä toteutuneen käytön mukaan samaan tapaan kuin liittymän soitetut puhelut ja tekstiviestitkin laskutetaan. 

Datakaton suuruus kannattaa aina tarkistaa erikseen ennen matkalle lähtöä, mutta kuukausittaiset datakatot on yleensä suunniteltu niin, että ne riittävät hyvin ainakin lyhyemmillä reissuilla, kunhan hieman katsoo oman netin käyttönsä perään. Omaa datapakettia voi helposti säästää esimerkiksi hyödyntämällä hotellilla hotellin omaa Wi-Fi-yhteyttä. 

DNA Jämpti -liittymän kuukausihintaan eivät sisälly soitetut puhelut eivätkä tekstiviestit, kuten ylempänä jo mainittiin. Nämä asiakkaalta laskutetaan jälkikäteen soitettujen minuuttien ja lähetettyjen tekstiviestien perusteella. Tekstiviestejä ovat vain ne viestit, jotka puhelimen omalla viestisovelluksella on lähetetty. 

Viestintäsovellusten, kuten WhatsAppin, kautta lähetettyjä viestejä ei erikseen laskuteta, sillä viestintäsovellukset toimivat netin yli eivätkä näin käytä varsinaisesti puhelinliittymää viestien lähettämiseen. 

Niin Suomessa, muissa Pohjoismaissa, Baltian maissa kuin EU- ja ETA-maissakin soitetuista puheluista sekä lähetetyistä tekstiviesteistä veloitetaan kotimaan hinta silloin, kun liittymällä soitetaan tai viestitellään normaalihintaisiin suomalaisiin numeroihin Suomeen tai muihin edellä mainittuihin maihin. 

Puolestaan Suomesta ulkomaille, ulkomaalaisiin numeroihin suuntautuvat puhelut ja viestit laskutetaan aina erillisen hinnaston mukaisesti. Ulkomaanpuheluiden hinnat vaihtelevat eri maiden välillä. DNA:n kotisivuilta löytyy hintahaku, jonka avulla voi tarkemmin perehtyä ulkomaan puheluiden hintoihin. 

Välttääkseen ylimääräiset kulut ulkomaan puheluista, voi DNA Jämpti -liittymällä soittaa myös Wi-Fi-puheluita. Käytännössä edellä mainittu tarkoittaa, että kun henkilö soittaa Wi-Fi-puhelun, laskutetaan se aina kotimaasta soitettuina puheluina, vaikka henkilö todellisuudessa olisi ulkomailla. Tämä on hyödyllistä etenkin matkustettaessa EU- ja ETA-maiden ulkopuolelle.

DNA Jämpti pähkinänkuoressaan

  • Kiinteä kuukausimaksu, joka sisältää 4G-nettiyhteyden 1 Mbit/s nopeudella
  • Puhelut ja tekstiviestit laskutetaan erikseen per soitettu minuutti ja per lähetetty tekstiviesti
  • Liittymään sisältyvä rajaton 4G-netti on käytössä Suomessa, muissa Pohjoismaissa sekä Baltian maissa
  • Kuukausimaksuun sisältyy rajallinen 4G-netin käyttö EU- ja ETA-maissa 1 Mbit/s nopeudella
  • Liittymä sisältää Wi-Fi-puheluiden mahdollisuuden 
  • Liittymässä ei ole määräaikaa, joten sen voi joko päivittää toiseen DNA:n liittymään tai irtisanoa koska vain (irtisanomisaika 14 vuorokautta)

DNA Jämpti -liittymä on hyvä valinta, mutta mikäli se tuntuu itselle hieman liian tehottomalta, kannattaa tutustua DNA Rajaton -liittymiin. 

DNA Jämpti Puhe

DNA Jämpti Puhe -liittymä on puhelinliittymä, joka ei sisällä nettiä. Liittymällä voi soittaa ja lähettää tekstiviestejä. Puhelut ja viestit eivät sisälly kuukausimaksuun, vaan ne laskutetaan asiakkaalta toteutuneiden soitettujen minuuttien ja lähetettyjen tekstiviestien määrän mukaan. 

DNA Jämpti Puhe -liittymä sopii hyvin sellaiselle, joka ei puhelimessaan nettiä tarvitse ja joka ei pitkiä puheluita soittele. Tähän liittymään ei ole sisällytetty mitään ylimääräistä, vaan kaikessa komeudessaan DNA Jämpti Puhe -liittymä on tarkoitettu jämptiin puhumiseen. Kyseessä on siis liittymä ilman nettiä.

DNA Jämpti PuheDNA Jämpti Puhe -liittymä on ikään kuin DNA Jämpti -liittymän pikkusisarus. Kumpikaan liittymistä ei netillä pröystäile, mutta DNA Jämpti -liittymästä netti kuitenkin löytyy. Nykypäivänä ei ole aivan helppoa löytää puhelinliittymää, jossa ei ole nettiä, joten DNA Jämpti Puhe -liittymä on omalla tavallaan erityinen liittymä. Kaikki eivät halua syystä tai toisesta puhelimella käytettävän nettiä ja siihen tarpeeseen DNA Jämpti Puhe -liittymä on nappivalinta. 

DNA Jämpti Puhe -liittymässä on kuukausimaksu. Kuten jo todettiin, puhelut ja viestit laskutetaan toteutuneiden mukaan, eli ne eivät sisälly kuukausimaksuun. Kuukausimaksu kattaa tämän liittymän kohdalla sen, että DNA ylläpitää liittymää ja tarjoaa asiakkaalleen asiakaspalvelun. 

Asiakaspalvelun ylläpito ei ole yritykselle ilmaista, joten on hyvä ymmärtää kaikkien liittymien kuukausimaksun sisältävän osuutensa myös siitä, että yrityksellä on mahdollisuus tuotteen toimittamisen lisäksi palvella asiakkaitaan. Kuukausimaksu ei kata muuta kuin edellä mainitut ja siitä syystä se on niin edullinen.

Verrattuna DNA Jämpti -liittymään, ei DNA Jämpti Puhe -liittymä palvele yhtä hyvin ulkomaille matkustavia. Toki puheluiden ja viestien hinnat määräytyvät samalla tavalla kuin DNA Jämpti -liittymässä, mutta netin uupumisen takia Wi-Fi-puheluiden mahdollisuutta tässä liittymässä ei ole. 

Niin Suomessa, Baltian maissa, Pohjoismaissa kuin EU- ja ETA-maistakin soitetuista puheluista sekä lähetetyistä tekstiviesteistä veloitetaan sama hinta kuin Suomessa silloin, kun liittymällä soitetaan tai viestitellään suomalaisiin normaalihintaisiin numeroihin mihin tahansa edellä mainituista maista. 

Suomesta ulkomaille taas, ulkomaalaisiin numeroihin tehtävät puhelut ja lähetetyt viestit laskutetaan aina DNA:n erillisen hinnaston mukaisesti. Ulkomaanpuheluiden hinnat eivät EU- ja ETA-maiden ulkopuolella ole samoja, vaan ne vaihtelevat eri maiden välillä. DNA:n kotisivuilla on hintahaku, josta voi tarkemmin tutkia ulkomaan puheluiden hintoihin.

DNA Jämpti Puhe -liittymä sopii henkilölle, joka ei omista älypuhelinta, joka puolestaan vaatisi nettiä. DNA Jämpti Puhe -liittymä on kuukausihinnaltaan edullinen, joten kyseisen liittymän voi hankkia myös kotona olevaan varapuhelimeen. Lisäksi liittymä on hyvä valinta, jos haluaa estää lapsen netin käytön ilman valvontaa. Koska liittymässä ei ole nettiä, ainoa mahdollinen tapa käyttää nettiä on liittymällä johonkin ulkopuoliseen langattomaan verkkoon.