Sähkön kilpailutus

Helppohinnan sähkön kilpailutus kestää keskimäärin 6 minuuttia!
Käyttäjämme säästävät kilpailuttumalla keskimäärin 107€/vuosi!

tai arvioi liu'uttamalla

Arvioitu vuosikulutus (kWh)
8000 kWh

Yhdeksän vinkkiä muuttajalle

Muuttaminen on paljon muutakin kuin tavaroiden siirtämistä paikasta toiseen. Muuttohässäkässä on syytä muistaa erilaiset sopimukset: pahimmassa tapauksessa lopputuloksena saattaa olla muuttolaatikoiden kantaminen pimeään asuntoon ja postien katoaminen.

Muista ainakin nämä:

1) Satsaa muuttolaatikoihin ja hanki muuttoauto ajoissa.

Jotta muuttopäivänä ei tarvitse kerätä pitkin pihaa levinneitä tavaroita, kannattaa hajoavat banaanilaatikot unohtaa. Hyvä muuttolaatikko kestää painavammatkin esineet, sen saa suljettua, ja laatikoita voi pinota päällekkäin.
Jos sinulta ei löydy muuttoautoa omasta takaa, tarjoukset muuttoautojen vuokrauksesta on hyvä tehdä hyvissä ajoin, viimeistään kuukausi ennen muuttoa.

2) Sähkösopimus kätevästi verkossa.

Sähkösopimus on hyvä tehdä uuteen kotiin vähintään kaksi viikkoa ennen muuttoa, sillä sähkösopimusta ei voi päättää tai solmia takautuvasti. Näin varmistat, että muuttopäivänä sähköt on kytketty. Saat kaikki muuttoon liittyvät sähköasiasi kätevästi kerralla kuntoon verkossa. Teet vain sopimuksen uuteen käyttöpaikkaan, sähkönmyyjä hoitaa loput.
Sähkönmyyjä hoitaa puolestasi nykyisen sähkönmyynti- ja verkkopalvelusopimuksen irtisanomisen sekä sen, että sähkön siirrosta vastaava paikallinen verkkoyhtiö tekee uuteen kotiisi verkkopalvelusopimuksen.
Jos myyt tai ostat omakotitalon, kannattaa sähköliittymä siirtää uudelle omistajalle kaupan yhteydessä. Omakotitaloon muuttavien pitää tehdä myös vesi- ja jätehuoltosopimus.

3) Tarkista kotivakuutus.

Ennen muuttoa kannattaa tarkistaa, kattaako kotivakuutuksesi muutossa mahdollisesti aiheutuvia vahinkoja. Muista ilmoittaa myös uusi osoitteesi ja tiedot uudesta kodistasi vakuutusyhtiöön, jotta kotivakuutus kohdistuu oikeaan osoitteeseen.

4) Pakkaa järjestelmällisesti.

Ennen muuttoa kannattaa aloittaa tavaroiden järjesteleminen ja karsiminen. Muista merkitä laatikoihin selvästi , mitä ne sisältävät ja mihin huoneeseen ne kuuluvat. Purkamisen helpottamiseksi kannattaa yhteen laatikkoon pakata vain samaan huoneeseen meneviä tavaroita.

5) Työkalupakki kuntoon.

Hyvät pakkaustarvikkeet, kuten kuplamuovi tavaroiden pakkauksessa, helpottavat muuttoa. Pakkaa työkalut (mm. vasara, ruuvimeisseli, veitsi, porakone, mutterit, naulat ja sakset) esimerkiksi reppuun. Näin sinun ei tarvitse miettiä, mistä ne löytyvät ja pääset kokoamaan huonekaluja nopeammin.

6) Tee osoitteenmuutos.

Tee muuttoilmoitus maistraattiin tai postiin vähintään kaksi viikkoa ennen muuttoa. Samalla on hyvä tehdä jälleenlähettämissopimus postin kanssa. Uusi osoite kannattaa ilmoittaa myös ainakin pankkiin, tilaamiisi lehtiin ja työnantajalle.

7) Valmistele uusi asunto etukäteen.

Muuttopäivän stressiä vähentää huomattavasti, jos uuden kodin kaapit on siivottu valmiiksi. Varsinkin pimeään vuodenaikaan kannattaa muistaa hankkia ainakin osa valaisimista lamppuineen ennen muuttoa – ainakin siinä tapauksessa, ettei halua viettää ensimmäistä iltaa ja aamua kynttilänvalossa.

8) Vanhan asunnon siivous ja avaintenluovutus.

Muista jättää vanhan asuntosi siivoamiselle riittävästi aikaa, luovuta talon kaikki avaimet joko isännöitsijälle tai uudelle omistajalle. Kannattaa myös vaihtaa yhteystietoja uuden asukkaan kanssa, jotta hän voi esimerkiksi lähettää vanhaan osoitteeseesi tulleet postit eteenpäin.

9) Pakkaa ensimmäisen yön tavarat erikseen matkalaukkuun tai laatikkoon.

Tämä “selviytymispaketti” sisältää petivaatteet, pyyhkeet, vaihtovaatekerran, hygieniatarvikkeet ja lääkkeet. Muista myös vessapaperirulla! Tämä varustus helpottaa asettumista uuteen kotiin ja voit purkaa laatikot rauhassa.

Lue Muuttajan muistilista. Samalla voit seurata operaation etenemistä rastimalla jo hoidetut asiat listalta.

Onnea uuteen kotiin!

Kirjoittaja:
Päivi Sarjanen

Jätä kommentti