Lapiolla vai rautakangella? Pihan puuttuvat sähköistykset on kätevintä asennuttaa nyt, kun maa on pehmeää ja on vielä ehkä aikaa avustaa kaivutöissä. Näin sähköistys ehditään saada valmiiksi vielä talvea vasten.

Syksyn sähkötöitä kotipihalla ovat esimerkiksi pihavalojen ja autopistokepaikkojen asennus. Mökillä taas maakaapelin kaivaminen grillikatokselle, rantasaunalle tai laiturinkupeeseen tarjoavat mahdollisuuden jatkaa loppuja sähköasennuksia talvella tai vaikka ensi keväänä.

Mikäli vähänkään epäilee pihan sähköistyksen turvallisuutta, kannattaa kääntyä paikallisen sähköurakoitsijan puoleen. Sähköistyksen kuntokartoitus paljastaa piilevätkin vaaranpaikat mm. mahdollisten tee-se-itse -asennusten jäljiltä.

Löydä sähkömies -palvelun teknisen asiantuntijan Henrik Rouskun mukaan asennustyössä kannattaa käyttää sähköasentajan kanssa valittuja sähkötarvikkeita, joille tavarantoimittaja myöntää STUL-takuun. Oikeudet omaavalta sähköurakoitsijalta saat myös kotitalousvähennyksen tekemiseen vaadittavan kuitin. Kulujen karsimisessa kannattaa katsoa esimerkiksi halvin sähkösopimus Helsinkiin.

Kuvat: Sähköinfo Oy.

www.löydäsähkömies.fi on sähköistysalan yhteinen verkkopalvelu, joka auttaa löytämään ammattitaitoisen sähköasentajan omalta paikkakunnalta. Tavoitteena on parantaa sähköturvallisuutta, energiatehokkuutta ja asumismukavuutta.