Kotitalousvähennystä kasvatettiin tälle vuodelle korottamalla korvausastetta 45 prosentista 50 prosenttiin yritykseltä tai yrittäjältä ostettavasta työstä.

Maksimivähennys 2400 euroa

Kodin tai vapaa-ajan asunnon sähköistyksien kunnossapito– tai perusparannustöistä syntyviä työkustannuksia – voi vuonna 2017 vähentää verotuksessa edelleen 2 400 euroa vuodessa per henkilö omavastuuosuuden ollessa 100 euroa. Vähennys myönnetään samalta kalenterivuodelta kuin työn maksu on suoritettu – tämä kannattaa siis erityisesti ottaa huomioon vuoden vaihteeseen ajoittuvissa laskuissa.

Sähköistys on sijoitus elämänlaatuun

Sähköistykseen sijoittaminen on samalla panostamista elämän laatuun, sillä turvallisessa ja toimivassa kodissa on ilo asua. Lisäksi edistyksellinen sähköistys parantaa yleensä energiatehokkuutta, josta puolestaan voi seurata aikaisempaa pienempi sähkölasku. Lähtökohta on, että sähkön käytön on oltava aina olosuhteista riippumatta turvallista niin sisä- kuin ulkotiloissakin.

Riskit eivät kannata

Kutsu ammattitaitoinen sähkömies paikalle, jos et ole varma siitä, onko sähköasennukset tehty osaavan ja valtuutetun urakoitsijan toimesta. Samoin on syytä pyytää ammattilaisen apua, jos sulakkeet palavat käytettäessä useita sähkölaitteita samanaikaisesti, kodissasi on häiritsevän paljon jatkojohtoja, jokin pistorasia tai valokytkin on rikkoutunut tai tummunut tai koskiessa tuottaa sähköiskun tai jos valot eivät pala tasaisesti vaan värisevät ja välkkyvät.

Kun sähköstä on kyse, mitään riskiä hengen tai omaisuuden vaarantamiseksi ei pidä ottaa.