Sähkön kilpailutus

Helppohinnan sähkön kilpailutus kestää keskimäärin 6 minuuttia!
Käyttäjämme säästävät kilpailuttumalla keskimäärin 107€/vuosi!

tai arvioi liu'uttamalla

Arvioitu vuosikulutus (kWh)
8000 kWh

Yösähkö

Mietitkö parhaillaan kannattaisiko sinun vaihtaa yösähköön, mutta sähkön hintojen laskeminen ja eri vaihtoehtojen vertailu tuntuu tuskallisen monimutkaiselta ja aikaavievältä. Ehkä sinulla jo on yösähkö ja haluaisit varmistua, että nykyinen sopimuksesi on sinulle paras ja edullisin. Kilpailuta sähkösopimuksesi vaivattomasti täyttämällä yllä oleva yösähkön kilpailutuslomake. Voit vertailla eri sähkönmyyjien energiahintoja ja valita itsellesi parhaiten sopivan vaihtoehdon. Huomioithan, että sähkölaskusi sisältää sähköenergian hinnan lisäksi siirtopalvelun hinnan sekä veroja. Siirtopalvelua ei voi kilpailuttaa. Yleensä kuluttajan energian osuus sähkölaskusta on noin 40-50% ja tämän osuuden voit kilpailuttaa. Jos haluat vaihtaa sähkösopimuksesi toiseen ja nykyinen sopimuksesi on määräaikainen sinun tulee odottaa kunnes sopimuskausi päättyy.

Yösähkö on edullista

Jos talosi on sähkölämmitteinen sinun kannattaa ainakin harkita yösähköä ja tehdä sähkösopimuksen kilpailutus, sillä lämmityskustannukset käsittävät noin puolet maksamastasi sähköenergiasta. Toinen puoli koostuu veden lämmitykseen kuluvasta energiasta, jonka osuus on noin 20%. Käyttämiesi sähkölaitteiden energian kulutus muodostaa loput 30% sähkön hinnasta. Nämä luvut ovat tietenkin vain suuntaa antavia ja ne saattavat vaihdella paljonkin riippuen tottumuksistasi ja kotisi varustelutasosta. Sähkönkulutukseen vaikuttaa myös talosi energiatehokkuus. Yösähköstä puhuttaessa täytyy tietenkin ottaa huomioon sähköenergian kulutus myös päivällä, koska päiväsähkön hinta vastaavasti on kalliimpaa yösähkösopimuksessa. Mutta yösähkön kilpailuttaminen on kätevä ja nopea tapa selvittää onko se sinulle oikea vaihtoehto.

Yösähkön käyttöajat

Puhuttaessa yösähköstä on tärkeää tietää yö- ja päiväsähkön aikajako. Sähköyhtiöiden yleisimmät yösähkön käyttöajat ovat klo 22-07 ja vastaavasti päiväsähkö on käytössä klo 07-22 välisenä aikana. Tosin on sähköyhtiöitä, joiden yösähkö kytkeytyy aikaisemmin jopa klo 20 ja se on myös käytettävissä koko viikonlopun.

Yösähkö ja kestävä kehitys

Jos haluat myös sähkösopimusta tehdessäsi ottaa huomioon ympäristövaikutukset ja käyttää uusiutuvilla energialähteillä tuotettua sähköä, voit tehdä valintasi samalla, kun kilpailutat yösähkön. Voit valita täysin vihreän sähkön, joka on tuotettu kokonaan esimerkiksi vesi- tai tuulivoimalla. Uusiutuvilla energialähteillä tuotetulla sähköllä on alkuperätakuu, jonka ansioista voit olla varma, että ostamasi sähkö todella on vihreää sähköä.

Ota selville mikä on juuri sinulle sopivin sähkösopimus täyttämällä yllä oleva yösähkön kilpailutuslomake!