Sähkön kilpailutus

Helppohinnan sähkön kilpailutus kestää keskimäärin 6 minuuttia!
Käyttäjämme säästävät kilpailuttumalla keskimäärin 107€/vuosi!

tai arvioi liu'uttamalla

Arvioitu vuosikulutus (kWh)
8000 kWh

Sähkötarjous – Katso halvin tarjous

Onko etsinnässä paras sähkötarjous vuonna 2022? Olet aivan oikeassa paikassa!

Markkinoilla on useampikin hyvä sähkötarjous, joiden edessä monella kuluttajalla voi mennä sormi suuhun. Sähkö myydään useilla kauppanimillä, riippuen siitä, miten niiden hinnoittelu määräytyy lopulliselle sähkölaskulle.

Sähkötarjouksia tutkiessa voikin törmätä termeihin pörssisähkö, yleissähkö, pakettisähkö, yösähkö ja kausisähkö. Yleisimmät ja yleensä kuluttajan kannalta parhaimmat vaihtoehdot ovat yleissähkö, pörssisähkö ja pakettisähkö.

Yleisesti ottaen kuluttajalle onkin tärkeää tietää, millainen sopimus on paras mahdollinen omaan asumismuotoon ja mitä sähkötarjouksissa tulisi ottaa huomioon. Hinnan merkitystä ei voi missään nimessä vähätellä, mutta on myös syytä tietää, mistä hinta koostuu ja miten omaa sähkökulutustaan voi säädellä tarpeen tullen sopimuksen aikana.

Kannattaa myös pyrkiä pohtimaan millaiseen sopimukseen on valmis sitoutumaan. Pitkät sopimukset voivat tulla halvaksi, mutta toisaalta toistaiseksi voimassa olevista sopimuksista pääsee nopeasti markkinatilanteen muuttuessa eroon.

Sähkötarjous houkuttelee asiakkaita

Sähköyhtiöiden välillä vallitsee keskenään kova kilpailu. Koska sähkö on siinä mielessä poikkeuksellinen myyntiartikkeli, että siinä laatu ei vaihtele, on oikeastaan ainoa tapa kilpailla hinnan avulla. Sähköyhtiöt siis pyrkivät saamaan uusia asiakkaita edullisten tarjousten avulla. Monesti sähköyhtiötä vaihtava kuluttaja voikin saada huomattavan säästön liittymällä toisen yhtiön asiakkaaksi. Paljon sähköä kuluttavien talouksien kannattaakin kilpailuttaa ja monesti myös vaihtaa yhtiötä säännöllisin väliajoin. Parhaimmillaan säästöt voivat olla joissain kotitalouksissa jopa useita satoja euroja.

Paras sähkötarjous löytyy kilpailuttamalla

Mikäli sähkölasku tuntuu kalliilta ja haluaisi päästä vaihtamaan oman sopimuksensa halvempaan, on se kaikista fiksuinta etsiä eri yhtiöiden tarjouksia tekemällä sähkön kilpailutus. Sähkön kilpailutus on helppoa tehdä netistä löytyvien vertailusivustojen sivustojen perusteella, sillä niillä on yleensä kattava valikoima eri sähköyrityksiä, joiden tarjouksista on muutamalla klikkauksella löydettävissä kuluttajan kannalta halvin vaihtoehto.

Kilpailutus kannattaakin tehdä säännöllisesti, koska sen avulla kuluttajan on helpointa löytää halvin sähkösopimus. Osa kotitalouksista voikin säästää vuositasolla satoja euroja kilpailutuksen avulla.

Miksi halvin sähkötarjous ei ole aina paras vaihtoehto?

Sähkössä tuote ei muutu palveluntarjoajaa vaihtamalla. Monissa tapauksissa ainoaksi kuluttajalle näkyväksi eroksi jääkin hinta. Tästä syystä halvimpaan tarjoukseen tekisikin monesti mieli tarttua.

Halvin sähkötarjous ei kuitenkaan välttämättä ole se paras vaihtoehto. Monet sähköyhtiöt tarjoavat ensimmäisten kuukausien sähköjä todella edulliseen hintaan, jotta ne voivat markkinoida sopimustaan todella halpana. Todellisuudessa moneen erityiseen halpaan tarjoukseen liittyykin usein hinnanmuutos hetken kuluttua sopimuksen alkamisesta. Tämän hinnannousun jälkeen sopimus ei enää välttämättä olekaan niin halpa, kuin mitä esimerkkilaskelmat antavat ymmärtää. 

Mikä on tämän hetken paras sähkötarjous?

Sähkötarjouksen parhaimmuuden ratkaisee lähtökohtaisesti yksi asia ja se on hinta. Hinnan puolesta voi löytyä todella halpoja sopimuksia monelta eri toimijalta, mutta tarkemmin tarkasteltuna sopimuksissa voi olla kuluttajalle kalliiksikin tulevia yllätyksiä.

Vielä noin vuosi sitten tarjolla oli sähkösopimuksia, joissa perusmaksu saattoi olla 3 euroa ja kulutushinta sähkölle jopa 3,99 snt/kWh. Tätä nykyä tuollaisista sopimuksista voi vain uneksia muuttuneen maailmantilanteen takia.

Sähkön hinta on tätä nykyä huomattavasti kalliimpaa. Tällä hetkellä markkinoiden edullisimman sopimuksen viittaa pitää Lumo Energia. Lumo Energian tarjouksessa perusmaksu 3,90 e/kk ja kulutushinta 7,99 snt/kWh. Tällaisen tarjouksen saa parhaimmillaan itselleen jopa 36 kuukauden ajaksi.

Millaisia ovat hyvät sähkötarjoukset?

Hyvä sähkötarjous on tietysti kuluttajan kannalta halvin mahdollinen. Eri kuluttajien vaatimukset voivat olla kovinkin erilaisia, joten yhtä tiettyä parasta sähkötarjousta ei voida suoraan nimetä. Esimerkiksi kerrostaloasunnossa, jossa kulutus on kiinteää, voi sähkötarjous olla parhaimmillaan kiinteällä hinnalla. Pienellä kulutuksella toimivat kerrostaloasunnot eivät kärsi niin suuresti markkinan hinnan muutoksista. Vaikka oman tarjouksen sähkönhinta olisi kaksi kertaa suurempi kuin tämän hetkinen markkinahinta, ei sähkölaskun oikea ero ole välttämättä kuin muutamia euroja.

Toisaalta taas muun muassa omakotitaloissa, joissa sähköä kuluu valtavasti, voi eri sähkötarjousten erot olla lopullisessa laskussa valtaisia, vaikka prosentuaalinen ero hinnassa olisikin pieni. Päätyipä millaiseen vaihtoehtoon tahansa, on hyvän sähkötarjouksen ominaispiirre kuitenkin aina halpa hinta. 

Huonon sähkötarjouksen ominaispiirteet

Vaikka sähkö on tuotteena samanlaista, ei kaikkien eri sähköyhtiöiden tarjoukset ole todellakaan samankaltaisia. Monilla energiantoimittajilla hinnat voivat vaihdella esimerkiksi eri sopimusten välillä huomattavasti. Sähkönkuluttajan onkin syytä tietää, mistä asioista pystyy neuvottelemaan ja mitä lopulta allekirjoittaa.

Kuitenkin, jos asiaa pohditaan kuluttajan näkökulmasta, on huonon sähkötarjous sellainen, jossa joutuu maksamaan kymmeniä tai satoja euroja vuositasolla turhia maksuja. Myös esimerkiksi ympäristöä kuluttavalla tavalla tuotettu sähkö voi olla monen mielestä huono sähkötarjous, vaikka hinta olisikin halpa.