Sähkön kilpailutus

Helppohinnan sähkön kilpailutus kestää keskimäärin 6 minuuttia!
Käyttäjämme säästävät kilpailuttumalla keskimäärin 107€/vuosi!

tai arvioi liu'uttamalla

Arvioitu vuosikulutus (kWh)

8000 kWh

Sähkösopimus Tampere – Halvin sähkö Tampereelle

Miten teen sähkösopimuksen Tampereelle?

 Sähkösopimuksen tekeminen Tampereelle onnistuu internetin kautta.  Paikallinen sähköntuottaja on Tampereen Sähkölaitos Oy. Sähkön siirrosta vastaa Tampereen Sähköverkot Oy.

Tampereen Sähkölaitos on Tampereella toimiva ja Tampereen kaupungin omistama sähköyhtiö. Tampereen Sähkölaitos sekä myy että valmistaa sähkön lisäksi kaukolämpöä ja -jäähdytystä. Heidän asiakkaitaan ovat sekä yksityiset

Tammerkoski - Tampere sähkösopimus
Tammerkoski

kotitaloudet että yritykset. Tampereen Sähkölaitokseen kuuluu emoyhtiö Tampereen Sähkölaitos Oy, Tampereen Sähköverkko Oy, Tampereen Vera Oy sekä Tammervoima Oy. Tammervoiman omistaa Tampereen Sähkölaitos yhdessä Pirkanmaan Jätehuollon kanssa.

Tampereen Sähkölaitoksella on muutamia omia voimalaitoksia. Naistenlahden ja Lielahden voimalaitoksilla tuotetaan pääosa yhtiön sähköstä ja kaukolämmöstä. Kuitenkin, suuri osa kaukolämmöstä tuotetaan myös erillistuotantona muissa Tampereella sijaitsevissa lämpölaitoksissa. Näitä lämpölaitoksia on vesivoimalaitosten lisäksi noin 10 kappaletta.

Sarankulmassa Tampereen Sähkölaitoksella on pellettilaitos. Kaupinojalla puolestaan sijaitsee kaukojäähdytyslaitos, tarkemmin järvijäähdytyslaitos. Tampereen Tarasteelta löytyy yhtiön aurinkopuisto, josta asiakkaat voivat vuokrata itselleen nimikkopaneelin. Tarastejärvellä sijaitsee myös Tammervoiman jätteenpolttolaitos.

Tammervoiman hyötyvoimalaitos on toiminut vuodesta 2016 alkaen. Siellä pirkanmaalaisten sekajätteistä tuotetaan lämpöä ja sähköä. Jätteiden hyödyntäminen energian tuottamisessa monipuolistaa energiantuotannon polttoainevalikoimaa. Samalla ilmastokuormitus vähenee, kun biohajoavat jätteet eivät pääse tuottamaan metaania kaatopaikoilla.

Vesivoimalaitoksia Tampereella ovat Tammerkosken keskiputouksen vesivoimalaitos, Tampellan vesivoimalaitos sekä Finlaysonin vesivoimalaitos. Finlaysonin alueen historia vie ajassa taaksepäin 1800-luvulle. Tuolloin skotlantilaissyntyinen James Finlayson perusti alueelle puuvillatehtaan. Aikoinaan tehdas oli Tampereen alueen merkittävin työllistäjä.

Sähkösopimuksen hankintaa edeltää yleensä kilpailutus. Kilpailuttamalla sähkön hinnan, asukas saa itselleen parhaan sopimuksen kulutukseen nähden.

Asuminen Tampereella

Asuminen Tampereella on monimuotoista. Alueelta löytyy niin kerrostalo-, rivitaloasuntoja kuin omakotitalojakin.

Tampereella sijaitsee monta ryhdikästä kerrostaloaluetta. Kuitenkin ehkä tunnetuimmat alueet ovat Tampereen luonnon helmassa sijaistsevat omakotitaloalueet. Hervanta esimerkiksi on vahvastikin mielipiteitä jakava alue. Monet kuitenkin ihailevat Hervannan persoonallista omakotitaloaluetta. Pispala taas on vanhempaa ja klassisempaa omakotitaloaluetta. Sieltä löytyy omakotitalojen lisäksi sympaattisia puisia kerrostaloja.

Tampere on väkiluvultaan Suomen kolmanneksi suurin kaupunki. Tästä johtuen – eli suuren kysynnän – tamperelaisiin koteihin myydään sähköä usean sähkömyyjän kautta. Pinta-alaltaan Tampere on kuitenkin vasta sijalla 147, mikä omalta osaltaa selittää monimuotoiset asumiskuviot. Tampere on jo pitkään ollut muuttovoittoinen kaupunki. Uusia asukkaita odotetaan yhä enemmän ja alueelle tullaan lähivuosina rakentamaan lisää asuntoja.

Asumismuoto vaikuttaa aina siihen, mikä on millekin kotitaloudelle paras sähkösopimus. On kuitenkin muitakin asioita, jotka on sopimusta tehdessä syytä ottaa huomioon. Näihin asioihin pureudutaan syvemmin seuraavaksi.

Tampellan tehdas Tampereella
Tampellan tehdas Tampereella

Mitä tulee huomioida sähkösopimusta tehdessä?

Sähkösopimusta tehdessä tulee huomioida asumismuoto Lisäksi aiempi kulutus, perusmaksu, sähköenergian hinta sekä sähkön siirto.

 • Asumismuoto
  • Pienessä kerrostaloasunnossa sähköä kuluu vähemmän kuin suuressa omakotitalossa. Kerrostaloissa, missä kulutus on pientä, sähköenergian hintaa tärkeämpää on usein sähkön perusmaksu. Matala perusmaksu ja kalliimpi sähköenergian hinta voi kerrostalossa tulla loppujen lopuksi halvimmaksi vaihtoehdoksi.
  • Usein suurin ero kerrostaloasunnon ja omakotitalon välillä ovat lämmityskustannukset. Etenkin sähkölämmitteisissä omakotitaloissa korkeampi perusmaksu, mutta halvempi sähköenergian hinta tulee yleensä asiakkaalle halvimmaksi vaihtoehdoksi.
 • Aiempi kulutus
  • Tutkimalla omia aikaisempia sähkölaskujaan, asiakas saa hyvän käsityksen siitä, millaista hänen sähkön kulutuksensa on ollut. Tehdessä sähkön kilpailutusta, tämä on hyvä keino auttaa itseään uuden sähkösopimuksen valinnassa. Hyvin valittu sähkösopimus auttaa säästämään rahaa jo lyhyelläkin tähtäimellä – puhumattakaan pitkän ajan säästöistä.
 • Perusmaksu
  • Perusmaksua asiakas maksaa aina, vaikka sähköä ei käytettäisi ollenkaan. Sähkön perusmaksu kattaa sähköverkon ylläpitoon liittyvät kustannukset.
 • Sähköenergian hinta
  • Sähköyhtiöiden välinen kilpailu sähköenergian hinnasta on kovaa. Tästä johtuen hinnoissa ei aina ole suuria eroja. Kuitenkin perusmaksuissa sekä energian hinnoissa on jonkin verran vaihtelua. Parhaat hinnat saa selville kilpailuttamalla sähkösopimuksen.
 • Sähkön siirto
  • Sähkön siirron hoitaa aina paikallinen verkkoyhtiö. Sähkön siirtoa ei voi kilpailuttaa, koska jokaisella alueella toimii vain yksi sähköä siirtävä verkkoyhtiö. Koska sähkön siirrossa ei ole kilpailua, Energiavirasto valvoo sähkön siirtohintoja. Energiaviraston tehtävänä on varmistaa, että sähkön siirtohinnat pysyvät sähkömarkkinalain mukaan kohtuullisina.

Sähkön kilpailutus ei siis kokonaisuudessaan vaikuta sähkölaskun loppusummaan. Tyypillisesti noin puolet tavallisen kotitalouden sähkölaskusta muodostuu verojen kanssa sähkön siirrosta ja vajaa puolet sähköenergian osuudesta. Mikäli sähköenergia ostetaan eri yhtiöltä, kuin mistä sähkön siirto tulee, voi kotitalouteen tipahtaa erilliset laskut sähkön siirrosta sekä energian osuudesta.

Sähköä tuotetaan Tampereella vesivoimalla
Sähköä tuotetaan Tampereella vesivoimalla

Sähkön siirto Tampereella

Sähkön siirrosta Tampereella vastaa Tampereen Sähköverkko Oy.

Sähkön siirto Tampereella hoituu paikallisesti kuten muuallakin Suomessa. Tampereen Sähkölaitos Oy pystyy toimittamaan sähköenergiaa kaikkialle Suomeen. Sähkölaitoksen tytäryhtiö – Tampereen Sähköverkko Oy – puolestaan toimii sähkön jakeluverkon haltijana Tampereen alueella. Tämä paikallinen sähköverkkoyhtiö vastaa Tampereen alueen sähkön siirrosta.

Tampereen Sähköverkko Oy vastaa Tampereella sähköverkon rakennuttamisesta, kunnossapidosta suunnittelusta ja käytöstä. Tampereen Sähköverkko toimittaa asiakkailleen sähköliittymiä, joihin siirretään eri sähköyhtiöiden sähköenergiaa jakeluverkon avulla.

Tampereen Sähköverkko hoitaa asiakkaidensa sähköenergian mittauksen ja välittää mittarilukemat sähkönmyyjille. Näin ollen asiakasta laskuttaa sähköenergiasta se sähköyhtiö, jonka kanssa asiakkaalla on sähkösopimus. Sähkön siirrosta sopimusta ei tarvitse erikseen tehdä, sillä sähkön siirron alueella hoitaa aina vain yksi taho.

Sähkön siirrosta vastaa siis aina se sähköverkkoyhtiö, jonka alueella asiakas asuu. Asiakas maksaa siirto- ja liittymismaksuissa verkon rakentamisesta ja ylläpitämisestä aiheutuneita kuluja. Tämä maksu tulee asiakkaalle maksettavaksi vaikka sähköä ei kohteessa käytettäisi yhtään. Energiavirasto valvoo siirtomaksujen kohtuullisuutta. Sähkön siirtoa ei voi kilpailuttaa.

Tampereen Sähköverkon sähkön siirtoalue ulottuu Tampereen rajojen läheisyydessä myös Kangasalan, Lempäälän ja Pirkkalan puolelle. Kun Tampereen Sähköverkon siirtoverkon alue loppuu, vaihtuu alueiden sähkön siirtäjäksi Elenia. Tästä syystä Tampereen reunoilla naapureiden sähkön siirtohinnat voivat erota toisistaan. Elenian siirtohinnat ovat olleet korkeammat kuin Tampereen Sähköverkon.

 

 

Mikä on tällä hetkellä halvin sähkösopimus Tampereella?

Tällä hetkellä halvin sähkösopimus Tampereelle on Lumo Energialla.

Lumo Energia oli vertailussa isompien ja pienempien asuntojen kokonaisuudessaan halvimman sähkösopimuksen tarjoaja. Vertailussa tutkittiin eri kokoisten asuntojen, perheiden sekä lämmitysmuotojen muodostamia kokonaisuuksia. Listan kärjessä oli poikkeuksetta Lumo Energia. Myös Energia 247 liikkui samoissa hinnoissa Lumo Energian kanssa.

Halpaa sähkö saa ostettua myös sähköpörssistä. Sähkön ostaminen Nord Pool -sähköpörssistä vaatii ostajalta enemmän vaivaa kuin tavallisen sähkösopimuksen tekeminen. Sähköpörssissä myydään sähköä tuntiperusteisella hinnoittelulla. Tämä tarkoittaa, että hinnat vaihtelevat joka tunti ja saadakseen edullisinta mahdollista sähköä, ostajan pitää tietää tai seurata, koska sähkön hinta on halvimmillaan.

Opiskelijan sähkösopimus Tampereella

Tampereella asuva opiskelija voi saada opiskelijalle tarkoitetun edullisen sähkösopimuksen.

Tamperelaiselle opiskelijalle sähkösopimus vaihtoehtoja ovat ainakin Fortum opiskelijasähkö, Kotimaan Energian Opiskelija Diili -sähkösopimus sekä Vattenfallin sähkösopimus opiskelijalle.

Opiskelijan sähkösopimus perustuu sopimuksen sisältämään alennukseen. Alennus voi olla esimerkiksi normaalia halvempi sähkön hinta tai alennus sähkön perusmaksusta. Yleensä alennuksen saamiseen riittää opiskelijastatus, joksus myyjä voi haluta nähdä opiskelijakortin.

Voiko sähkösopimuksen saada Tampereella voimaan heti?

Näsijärven rannassa on Näsinneula
Näsijärven rannassa on Näsinneula

Sähkösopimuksen voi saada Tampereella voimaan heti. Kun teet sähkösopimuksen verkossa, niin sähköt voi saada asuntoonsa vuorokauden sisällä. 

Muuton yhteydessä uuden sähkösopimuksen teko saattaa unohtua muuttokiireiden keskellä. Monet sähköyhtiöt – myös edulliseksi todettu Lumo Energia – tarjoaa Sähkösopimus heti -palvelua. Sähkösopimuksen voimaan laittaminen kiireessä kuitenkin aiheuttaa asiakkaalle lisäkuluja. Sähkösopimus kannattaakin muistaa tehdä uuteen asuntoon hyvissä ajoin – alkamisajankohdaksi kun voi ilmoittaa tulevaisuudessa olevan päivämäärän.

Tietoa Tampereen sähkösopimuksista

Halvin sähkösopimus Tampereelle löytyy yllä olevan laskurin avulla. Sähkön kilpailutus ja sähkösopimus syntyy minuuteissa Helppohinta-sivustollamme. Tampere kuuluu lääniin Länsi-Suomi, jossa sähkö on erityisen edullista tilata sivustomme kautta. Tampere on myös osa maakuntaa Pirkanmaa ja Tampereen seutukunta, joihin sähkösopimus tilataan usein sähköyhtiöidemme kautta. Jos ihan tarkkoja ollaan, niin Tampereen keskusta sijaitsee 61.498056 pohjoista leveyttä ja 23.760833 itäistä pituutta.

Sähkö Tampere Kilpailuta sähkö Tampereelle ylläolevalla hintalaskurilla

Tampereen asukasluku on tällä hetkellä 228621 henkilöä, jotka kuluttavat runsaasti sähköä. Yhteensä Tampereen pinta-ala on 689.59 km2, joka sisältää maata 524.95 km2 järviä ja jokia 164.64 km2 ja merivettä 0 km2, joten pitkästi on sähköjohtoja Tampereelle jouduttu vetämään sähköliittymiä varten. Valtion virastoista Tampereen asukkaita palvelee ELY-keskuksena Pirkanmaan ELY-keskus ja sairaanhoitopiirinä Pirkanmaa. Suuremmat vaivat ja operaatiot hoitaa yliopistollinen sairaala TAYS.  Tampere on Kaupunki ja sähkösopimus Tampereelle on siksi halvin tehdä sivustomme kautta ylläolevalla lomakkeella.

Kilpailuta sähkösopimus myös Tampereen naapurikuntiin:

Tampere FAQ – Usein kysytyt kysymykset:

Mistä löytyy halvin sähkösopimus Tampereelle?

Tampereen halvin sähkösopimus ja sähköyhtiö löytyy Helppohinta.fi-palvelustamme. Täytä sivun yläreunassa oleva lomake ja näet heti mikä on edullisin yhtiö ostaa sähkö kotiisi.

Onnistuuko sähkön kilpailutus läänissä Länsi-Suomi?

Länsi-Suomi kuuluu Helppohinta.fi:n alueeseen ja voit tilata sähköliittymän kotiisi Tampereelle minuuteissa.

Käytä siis ylläolevaa laskuria ja tee edullisin sähkösopimus minuuteissa!