Sähkön kilpailutus

Helppohinnan sähkön kilpailutus kestää keskimäärin 6 minuuttia!
Käyttäjämme säästävät kilpailuttumalla keskimäärin 107€/vuosi!

tai arvioi liu'uttamalla

Arvioitu vuosikulutus (kWh)

8000 kWh

Sähkösopimus Jyväskylä – Halvin sähkö Jyväskylään

[kilpailutus_shortcode]

Mikä on halvin sähkösopimus Jyväskylässä?

 Sähköllä valaistu silta JyväskylässäHalvin sähkösopimus on omaan tarpeeseen, asumismuotoon sekä käyttökohteeseen suhteutettuna edullisin vaihtoehto. Ei ole olemassa absoluuttista sähkösopimusta, joka tarjoaisi kaikille halvimman sähkösopimuksen.

Halvin sähkösopimus vaihtelee todella usein niin Jyväskylässä kuin muuallakin Suomessa. Tämän hetken halvin sähkösopimus löytyy kilpailuttamalla oma sähkösopimus. Sähkön kilpailutus ei vie kuin muutaman minuutin, mutta saadakseen mahdollisimman hyvin itselleen sopivan sähkösopimuksen kannattaa kilpailutuksen tueksi hakea viimeisimmät sähkölaskut. Niistä löytyy eriteltynä paljonko sähköä on kulunut.

Myös asumismuoto vaikuttaa sähkösopimukse valintaan. Kerrostaloon valittu halvin sähkösopimus harvoin on halvin omakotitalossa. Sähkösopimus on hyvä kilpailuttaa vähintään kerran vuodessa. Liian usein sähkösopimusta ei kuitenkaan kannata kilpailuttaa, sillä siitä saattaa aiheutua lisäkustannuksia jatkuvasta sopimusten siirtämisestä.

Sähkösopimus Jyväskylässä

Sähkösopimus on löydyttävä jokaisesta kodista sekä yrityksestä, jotta sähkö tulee perille kohteeseen. Sähkösopimuksen tekeminen Jyväskylään on helppoa ja nopeaa. Sähkösopimuksen saa tehtyä netissä.

Sähkösopimus valaisee Jyväskylän yölläKuten muuallakin Suomessa, Jyväskyläläisessä kodissakin on oltava sähkösopimus. Kuukausimaksuton sähkösopimus pitää huolen siitä, että kotiin tulee sähköä. Esimerkiksi muuton yhteydessä uuteen kotiin on tehtävä sähkösopimus. Ei riitä, että kotiin on asennettu sähköt, vaan lisäksi on oltava sopimus sähköenergian myyjän kanssa siitä, että sähkö konkreettisesti tulee johtoja pitkin kohteeseen.

Monille Jyväskylän asukkaille on tullut tutuksi sähköyhtiö nimeltä Jyväskylän Energia. Jyväskylän Energian JE-Siirto on toiminut alueella myös sähkön jakeluverkkoyhtiönä. Lokakuussa 2019 Jyväskylän Energia kuitenkin vaihtoi nimensä Alvaksi. Yhtiö perusteli nimenvaihtoa sillä, että pysyäkseen mukana muutoksessa on haastettava totuttuja toimintamalleja sekä haastettava ajatuksia.

Nimenmuutoksen taustalla oli pyrkimys päästä paikallisesta toimijasta valtakunnalliseksi toimijaksi sekä vesi- että energiapalveluissa. Alva myykin sähköenergiaa kaikkialle Suomeen. Sähkön myynnistä vastaa VÄRE. VÄRE on valtakunnallisesti operoiva sähkönmyynti- sekä energiapalveluyhtiö. VÄREen osakkaita ovat Alva-yhtiöiden lisäksi Lappeenrannan Energia Oy, Kuopion Energia Oy sekä Savon Voima Oyj.

Vaikka Jyväskylässä on paikallinen sähkötoimija, voi sähkönsä ostaa miltä tahansa haluamaltaan sähköyhtiöltä. Sähkön siirtäjää asiakas ei voi valita, mutta sähkösopimuksen itse sähköenergiasta voi tehdä omien mieltymyksiensä mukaan.

Jyväskylän paikallinen sähköyhtiö

Alva on Jyväskylän paikallinen sähköyhtiö, jonka sähkönmyynnistä vastaa VÄRE. Alva pyrkii palvelemaan asiakkaitaan Jyväskylän lisäksi muualla Suomessa sekä tähtää osittain kansainvälisille markkinoille.

Alvan – kuten Jyväskylän Energiankin – omistaa sataprosenttisesti Jyväskylän kaupunki. Alvan tytäryhtiöitä ovat Alva Sähköverkko Oy, Jyväskylän Energiatuotanto Oy, Jyväskylän Voima Oy sekä Wiitaseudun Energia Oy.

Alva Sähköverkko Oy vastaa sähköverkosta Jyväskylän kantakaupungissa. Alva Sähköverkko Oy hoitaa siis sähkön siirron alueen kiinteistöihin, koteihin ja yrityksiin. Sähkön siirtoa ei voi kilpailuttaa, vaan jokaisella alueella toimii vain yksi sähkön jakelija. Koska jakeluverkoilla on omalla alueellaan niin sanottu monopoliasema, valvoo Energiavirasto siirtohinnoittelun kohtuullisuutta. Sähkön hinta koostuu siis myös sähkön siirrosta.

Jyväskylän Energiantuotanto Oy tuottaa asiakkailleen sähköä, höyryä ja kaukolämpöä. Näitä energiamuotoja tuotetaan pääasiassa puulla ja turpeella. Tuotantolaitoksina toimivat Rauhalahden sekä Savelan voimalaitokset, unohtamatta kymmeniä aluelämpökeskuksia. Kaukolämpöä jakelee sekä Alva-yhtiöt että Elenia Oy. Tuotettu sähkö päätyy pääasiassa Jyväskylään sekä Keski-Suomeen.

Jyväskylän Voima Oy on aikanaan perustettu Keljonlahden biovoimalaitosta varten. Alva-yhtiöt omistavat Jyväskylän Voimasta 81,4 % ja loput 18,6 % osakkeista jakautuu Alva-yhtiöiden kumppanien kesken.

Wiitaseudun Energia Oy on sähkötoimijana varsinainen monitoimija. Wiitaseudun Energian toimialoja ovat veden hankinta, myynti ja jakelu, kaukolämmön tuotanto ja myynti sekä jäteveden kerääminen ja puhdistus. Kaukolämpöä WSE Oy toimittaa asiakkailleen Viitasaaren keskustan alueille. Myös vettä WSE Oy jakelee ja myy Viitasaaren keskusta-alueella, kuten myös Kymönkosken ja Kärnän kylissä. Jätevesiverkkokin ylettyy Viitasaaren keskustaan, mutta lisäksi se kattaa Kymönkosken kylän.

Jyväskylä

Halvin sähkösopimus Jyväskylään löytyy yllä olevan laskurin avulla. Sähkön kilpailutus ja sähkösopimus syntyy minuuteissa Helppohinta-sivustollamme. Jyväskylä kuuluu lääniin Länsi-Suomi, jossa sähkö on erityisen edullista tilata sivustomme kautta. Jyväskylä on myös osa maakuntaa Keski-Suomi ja Jyväskylän seutukunta, joihin sähkösopimus tilataan usein sähköyhtiöidemme kautta. Jos ihan tarkkoja ollaan, niin Jyväskylän keskusta sijaitsee 62.240278 pohjoista leveyttä ja 25.744444 itäistä pituutta.

Jyväskylän asukasluku on tällä hetkellä 138922 henkilöä, jotka kuluttavat runsaasti sähköä. Yhteensä Jyväskylän pinta-ala on 1466.35 km2, joka sisältää maata 1170.97 km2 järviä ja jokia 295.38 km2 ja merivettä 0 km2, joten pitkästi on sähköjohtoja Jyväskylään jouduttu vetämään sähköliittymiä varten. Valtion virastoista Jyväskylän asukkaita palvelee ELY-keskuksena Keski-Suomen ELY-keskus ja sairaanhoitopiirinä Keski-Suomi. Suuremmat vaivat ja operaatiot hoitaa yliopistollinen sairaala KYS.  Jyväskylä on Kaupunki ja sähkösopimus Jyväskylään on siksi halvin tehdä sivustomme kautta ylläolevalla lomakkeella.

Kilpailuta sähkösopimus myös Jyväskylän naapurikuntiin:

Jyväskylä FAQ – Usein kysytyt kysymykset:

Mistä löytyy halvin sähkösopimus Jyväskylään?

Jyväskylän halvin sähkösopimus ja sähköyhtiö löytyy Helppohinta.fi-palvelustamme. Täytä sivun yläreunassa oleva lomake ja näet heti mikä on edullisin yhtiö ostaa sähkö kotiisi.

Onnistuuko sähkön kilpailutus läänissä Länsi-Suomi?

Länsi-Suomi kuuluu Helppohinta.fi:n alueeseen ja voit tilata sähköliittymän kotiisi Jyväskylään minuuteissa.

Käytä siis ylläolevaa laskuria ja tee edullisin sähkösopimus minuuteissa!