Sähkön kilpailutus

Helppohinnan sähkön kilpailutus kestää keskimäärin 6 minuuttia!
Käyttäjämme säästävät kilpailuttumalla keskimäärin 107€/vuosi!

tai arvioi liu'uttamalla

Arvioitu vuosikulutus (kWh)
8000 kWh

Sähkösopimus Helsinkiin – Kilpailuta sähkön hinta kotiisi

Helsingin Tuomiokirkko - Sähkösopimus Helsinki
Helsingin Tuomiokirkko

Halvin sähkösopimus Helsinkiin löytyy yllä olevan laskurin avulla. Sähkön kilpailutus ja sähkösopimus syntyy minuuteissa Helppohinta-sivustollamme. Helsinki kuuluu lääniin Helsinki-Uusimaa, jossa sähkö on erityisen edullista tilata sivustomme kautta.  Helsinki on myös osa maakuntaa Uusimaa ja Helsingin seutukunta, joihin sähkösopimus tilataan usein sähköyhtiöidemme kautta. Jos ihan tarkkoja ollaan, niin Helsingin keskusta sijaitsee 60.170833 pohjoista leveyttä ja 24.937500 itäistä pituutta.

Helsingin asukasluku on tällä hetkellä 636576 henkilöä, jotka kuluttavat runsaasti sähköä. Yhteensä Helsingin pinta-ala on 715.48 km2, joka sisältää maata 214.25 km2 järviä ja jokia 0.91 km2 ja merivettä 500.32 km2, joten pitkästi on sähköjohtoja Helsinkiin jouduttu vetämään sähköliittymiä varten. Valtion virastoista Helsingin asukkaita palvelee ELY-keskuksena Uudenmaan ELY-keskus ja sairaanhoitopiirinä HUS. Suuremmat vaivat ja operaatiot hoitaa yliopistollinen sairaala HYKS.  Helsinki on Kaupunki ja sähkösopimus Helsinkiin on siksi halvin tehdä sivustomme kautta ylläolevalla lomakkeella.

Kilpailuta sähkö Helsinkiin ylläolevalla hintalaskurilla

Sähkösopimus on erittäin helppoa tehdä helsinkiläiseen kotiin. Suuri osa sähköntuottajista nimittäin toimittaa sähköä Helsinkiin. Saadakseen sähköä kotiinsa, asiakkaan tulee tehdä sähkösopimus. Sähkösopimus on sähkön tuottajan ja käyttäjän välinen sopimus. Sähkösopimus kertoo ainakin kuka on ostaja, kuka on sähkön toimittaa ja mihin hintaan, kuinka kauan sähkön hinta on voimassa sekä millä ehdoilla sähkösopimus on voimassa. Yleensä sähkösopimusta edeltää kilpailutus.

Helsinkiläisiä sähköyhtiöitä ovat:

  • Helen
  • Fortum
  • Energia 247
  • Lumo Energia

Nämä kaikki toimittavat asukkaille sähköenergiaa. Helen myös siirtää sähköä Helsingissä, eli toimii kaupungin verkkoyhtiönä.

Kuva Helsingin torin rannasta
Kuva Helsingin torin rannasta

Helen

Helen nimi tulee sanoista Helsingin Energia. Helen tarjoaa asiakkailleen sähköä, lämpöä, jäähdytystä sekä ratkaisuja alueelliseen ja uusiutuvaan energiaan. Lisäksi Helen tekee töitä älykkäiden kiinteistöjen ja sähköisen liikenteen parissa. Helen on aikoinaan kulkenut nimellä Helsingin Energia, mutta Helen on nykypäivänä saavuttanut paikkansa brändin nimenä.

Helen toimittaa sähköä kaikkialle Suomeen, mutta Helsinkiläisille kyseessä on paikallinen toimija. Helenillä on Helsingin Salmisaaressa voimalaitos sekä Suvilahdessa aurinkovoimala. Helen on Helsingissä paikallinen sähkönsiirtoyhtiö.

Helen on asettanut tavoitteekseen saavuttaa sataprosenttinen hiilineutraalisuus vuoteen 2035 mennessä. Helen kertoo toimittavansa sähköä luotettavasti ja aina edulliseen hintaan.

Fortum

Fortum on helsinkiläinen sähköyhtiö

Fortum tarjoaa asiakkailleen aina hiilidioksidivapaata energiaa ilman lisämaksua. Helsinkiläisiin koteihin Fortum tarjoaa sähköenergiaa. Tiettyihin sopimuksiin Fortumin tuoteportfolio tarjoaa uusiutuvaa aurinkoenergiaa.

Fortum ehdottaa helsinkiläisille Fortum Vakio Helsinki -sopimusta. Kyseisessä sopimuksessa hinta pysyy samana joka kuukausi. Lisäksi sopimus on toistaiseksi voimassa oleva kahden viikon irtisanomisajalla. Sopimuksen sähkö on tietenkin Fortumin lupauksen mukaan 100 % hiilidioksidivapaata sähköä. Toki oma asumismuoto vaikuttaa siihen, mikä on asiakkaalle paras sähkösopimus.

Kotimaan Energia

Kotimaan Energia toimittaa sähköenergiaa kilpailukykyisellä hinnalla ympäri Suomen. Kotimaan Energian tuotevalikoimasta löytyy ympäristöystävällistä sähköä. Kotimaan Energian uusiutuvat sähkövaihtoehdot kattavat vesi-, tuuli- ja aurinkoenergian. Kotimaan Energian ympäristöystävällisistä sähkösopimuksista lahjoitetaan 5 euroa John Nurmisen säätiölle per asiakas per vuosi.

Energia 247

Energia 247 on täysin kotimainen sähkön tuottaja. Energia 247 lupaa, että kaikki sähkö on tuotettu luontoa säästävällä uusiutuvalla energialla. Lisäksi Energia 247 lupaa asiakkailleen edulliset ja vakaat hinnat. He laskuttavat asiakkaitaan aina jälkikäteen toteutuneen kulutuksen mukaan.

Lumo Energia

Lumo Energia on vuonna 2015 perustettu kotimainen sähköyhtiö. Lumo Energia lupaa asiakkailleen selkeitä tuotteita sekä priimaa asiakaspalvelua. Lumo Energia myy asiakkailleen pohjoismaisen Nord Pool -sähköpörssin kautta ostettua sähköenergiaa koko Suomeen. Heidän tavoitteenaan on myydä mahdollisimman ympäristöystävällistä sähköä. Lumon kuukausimaksuton sähkösopimus on ollut erityisen suosittu valinta helsinkiläisten keskuudessa.

Vantaan Energia

Vantaan Energia on vantaalainen energiayhtiö

Vantaan Energia on yksi suurimmista kaupunkienergiayhtiöistä. Vantaan Energiasta Vantaan kaupunki omistaa 60 % ja Helsingin kaupunki 40 %. Vantaan Energia omistaa myös jätevoimalan, joka muuttaa käyttökelvottoman roskan hyödyksi.

Vantaan Energia Sähköverkot huolehtii sähkönsiirrosta Vantaalla. Sähköenergiaa puolestaan on saatavilla kaikkialle Suomeen. Vantaan Energian sähkömyynnistä vastaa yritys nimeltä Oomi.

Sibeliuksen monumentti sijaitsee Helsingissä
Sibeliuksen monumentti sijaitsee Helsingissä

Mistä helsinkiläinen voi ostaa sähköenergiansa?

Asiakas voi itse päättää, mistä hän haluaa sähköenergiansa ostaa. Sähkö tulee Helsingissä konkreettisesti aina Helenin sähkönsiirrolla.

Sähkösopimusten vertailu Helsingissä

Sähkösopimusten vertailu toimii Helsingissä samoin kuin vertailu muuallakin Suomessa. Sähkö on tuotteena sellainen, että sähköenergian ja perusmaksut voi kilpailuttaa, mutta sähköveroja tai sähkön siirtoa ei. Ympäri Suomen, jokaisessa paikassa paikallinen verkkopalveluyhtiö vastaa kyseisen oman alueensa sähkönsiirrosta. Eli koska alueella on aina vain yksi verkkopalveluyhtiö, on asiakkaan ostettava sähkönsiirto siltä – halusi asiakas sitä tai ei.

Helsinkiläisen on hyvä tehdä sähkösopimuksen kilpailutus esimerkiksi muuton yhteydessä. Helsinkiin sähköenergiaa tarjoaa todella moni sähköyhtiö, joten valinnan varaa on. Vertailu kannattaa aina ja sen voi näppärästi tehdä eri kilpailutussivustojen kautta. Toki sähköyhtiöihin voi itse olla myös suoraan yhteydessä. Usein parhaan tarjouksen kuitenkin saa kilpailutussivustojen kautta, kuten Helppohinnasta.

Sähkösopimusten vaihtoehtoja helsinkiläiselle on tietenkin täysin paikallinen toimija Helen. Helen hoitaa Helsingissä myös sähkön siirron. Kuitenkin energian voi ostaa miltä tahansa sähköyhtiöltä, joka toimittaa sähköä Helsinkiin. Näitä yhtiöitä ovat muun muassa ylempänä listatut.

Sähkön siirtohinta Helsingissä

Helen hoitaa sähkönsiirron Helsingissä, eikä siirtohintaa ole mahdollista kilpailuttaa. Sähkönsiirron hoitaa aina alueellisesti yksi taho. Asiakas ei näin ollen voi päättää keneltä hän sähkönsiirron ostaa.

Kilpailuta sähkösopimus  – miten tehdä kilpailutus?

Kilpailuta sähkösopimus Helsinki niiltä osin kuin se on mahdollista. Sähkölasku koostuu sähköenergiasta, -siirrosta, -veroista sekä perusmaksusta. Näistä sähköenergia ja perusmaksu ovat ne, mitkä voi kilpailuttaa. Sähkön siirtoa ei voi kilpailuttaa, sillä se on paikkasidonnainen. Tietyllä alueella tietty toimija siirtää sähkön konkreettisesti sähkölankoja pitkin ihmisten koteihin.

Kilpailuta sähkösopimus Helsinki, vaikka sähkönsiirto perusmaksu on maksu, joka laskutetaan asiakkaalta joka kuukausi. Vaikka asiakas ei käyttäisi sähköä, asiakas maksaa aina perusmaksua sähkönsiirrosta. Tämä johtuu siitä, että suurin osa sähköverkkopalveluiden ylläpitämisestä aiheutuu sellaisista kustannuksista, jotka eivät ole sidonnaisia asiakkaiden sähkönkäytön määrään.

Halvin sähkösopimus Helsinki

Halvin sähkösopimus Helsinkiin on sellainen sähkösopimus, missä asiakkaan tarpeet tulevat täytetyksi hyvällä hinnalla. On siis hyvä tutkia aiempia sähkölaskujaan ja kilpailuttaa sekä vertailla sähkösopimuksia sen perusteella.

Kaikkea ei voi kilpailuttaa, nimittäin sähkönsiirtoa ja veroja. Sähköenergia ja perusmaksut puolestaan ovat eri hintaisia eri tahoilla. Kerrostalossa edullinen perusmaksu voi olla energian hintaa merkittävämpi, sillä kulutus kerrostaloissa on pientä. Puolestaan omakotitaloissa energian osuus on suurempi, jolloin edullisempi energian hinta on perusmaksua merkittävämpi.

Sähkösopimus heti Helsinkiin

Sähkösopimus heti Helsinki on mahdollista saada usealta eri sähköyhtiöltä. Sähköyhtiöillä on usein erikseen muuttopuhelin-palveluita, johon soittamalla asiakas saa sähköt asuntoonsa heti. Usein heti voimaan astuva sähkösopimus sisältää pienen aloitusmaksun, jota normaaleissa sähkösopimuksissa ei ole. Aloitusmaksu mahdollistaa sähkösopimuksen prosessoinnin niin sanotusti jonon ohi.

Vaihtoehdot löytyvät helposti palveluntarjoajien kotisivuilta. Sähkösopimus kannattaa kilpailuttaa, vaikka tarve olisi saada se voimaan heti.

Sähkösopimus helsinkiläiselle opiskelijalle – mitä vaihtoehtoja?

Vaihtoehtoja helsinkiläiselle opiskelijalle ovat ainakin Fortum opiskelijasähkö, Kotimaan Energian Opiskelija Diili -sähkösopimus sekä Vattenfallin sähkösopimus opiskelijalle.

Kamppi on täynnä sähköä
Kamppi on täynnä sähköä

Sähkösopimus opiskelijalle sisältää Helsingissä aina jonkin alennuksen. Alennus voi olla esimerkiksi edullisempi sähkön hinta tai alennukset sähkön perusmaksusta. Alennuksen saa opiskelijastatuksella ja opiskelijakortilla.

Vihreä sähkö helsinkiläiselle

Vihreä sähkö on käsitteenä noussut monien huulille viime vuosina. Eri sähkötuottajat pyrkivät nykyisin vihreään tuotantoon. Esimerkiksi Helen myi sähköä seuraavalla jakaumalla: uusiutuva sähkö 36 %, fossiilisista polttoaineista tuotettu sähkö 30 % ja ydinvoimalla tuotettu sähkö 34 %.

Vihreä sähkö löytyy oikeastaan kaikkien suurimpien suomalaisten sähköyhtiöiden tarjoomasta. Sähköyhtiöiden kotisivuilta löytyy usein eriteltynä mitä vihreää sähköä on saatavilla. Lisäksi sähköyhtiöiden asiakaspalvelu antaa aiheesta lisätietoja.

Kilpailuta sähkösopimus myös Helsingin naapurikuntiin:

Helsinki FAQ – Usein kysytyt kysymykset:

Mistä löytyy halvin sähkösopimus Helsinkiin?

Helsingin halvin sähkösopimus ja sähköyhtiö löytyy Helppohinta.fi-palvelusta. Täytä sivun yläreunassa oleva lomake ja näet heti mikä on edullisin yhtiö ostaa sähkö kotiisi.

Onnistuuko sähkön kilpailutus läänissä Helsinki-Uusimaa?

Helsinki-Uusimaa kuuluu Helppohinta.fi:n alueeseen ja voit tilata sähköliittymän kotiisi Helsinkiin minuuteissa.

Käytä siis ylläolevaa laskuria ja tee edullisin sähkösopimus minuuteissa!