Ohjeet kuinka selvität mikä liittymä sinulla on

Puhelinliittymän selvittäminen onnistuu monin keinoin, riippuen tietenkin lähtötiedon määrästä. Osa ihmisistä puhuvat puhelimeensä tietämättä, että mikä liittymä on kyseessä. Usein puhelinlaskun tai lopettamisen yhteydessä tarviikin selvittää, että mikä liittymä kuhunkin laitteeseen kuuluu. Mobiililaajakaistaa käyttävissä älylaitteissa saattavat liittymien puhelinnumerot mennä helposti sekaisin. Sinulla saattaa olla myös puhelinliittymiä, joita et juuri nyt käytä. Teleoperaattorisi asiakaspalvelu auttaa sinua helposti ongelmassasi, mutta ihan pienen asian vuoksi ei viitsisi jonotella. Onneksi puhelinliittymän selvittämiseen on helppoja keinoja, kun se täytyy tehdä nopeasti. Tässä oppaassa kerromme, että mitä voit tehdä liittymäsi selvittämiseksi. Voit myös selvittää, että kenen operaattorin liittymä sinulla on.

Mikä puhelinnumero minulla on?

  • Puhelinnumeron selvittäminen onnistuu helpoimmin soittamalla puhelimella toiseen kännykkään, jonka numeron tunnet. Soittajan puhelinnumero ilmestyy vastaanottavan puhelimen ruutuun ja voit sen kirjoittaa siitä ylös.
  • Jos SIM-kortti on esimerkiksi tabletissasi, niin voit ottaa kortin pois laitteesta ja laittaa se puhelimeesi. Sen jälkeen voit soittaa vaikkapa puolisosi tai kaverisi puhelimeen ja hän kertoo, että mikä puhelinnumero sinulla on.
  • Ellei liittymälläsi voi soittaa, niin voit katsoa SIM-kortista sarjanumeron ja soittaa teleoperaattorisi asiakaspalveluun. He kertovat, että mihin liittymään kyseinen puhelinnumero kuuluu. Teleoperaattorin nimi lukee yleensä aina SIM-kortin päällä.

Minkä operaattorin liittymä minulla on?

  • Teleoperaattorin selvittäminen onnistuu helpoimmin katsomalla teleoperaattorin nimi SIM-korttisi kyljestä tai puhelinlaskustasi.
  • Teleoperaattorin selvittäminen onnistuu kirjoittamalla puhelinnumerosi Siirretytnumerot.fi-palvelun hakukoneeseen.

Kenen operaattorin liittymä on 044-, 040-, 041-, tai 050-alkuinen?

Puhelinnumeron alkuosa ei kerro enää, että kenen operaattorin liittymä sinulla on käytössäsi. Puhelinnumeroita voi siirtää nykyään vapaasti operaattorilta toiselle.

Mikä liittymätyyppi minulla on?

  • Liittymätyypin selvittäminen onnistuu katsomalla puhelinlaskuasi, jossa lukee liittymien eri vaihtoehdot.
  • Liittymätyypin selvittäminen onnistuu myös soittamalla teleoperaattorisi asiakaspalveluun. Voit samalla myös kysyä, että mikä on operaattorisi paras puhelinliittymän tarjous nyt.

Minkä hintainen liittymä minulla on?

Voit selvittää liittymäsi hinnan katsomalla puhelinlaskuasi tai soittamalla teleoperaattorisi asiakaspalveluun. Puhelinliittymät kannattaa välillä kilpailuttaa, koska operaattorit parantavat tarjouksiaan välillä.

Sinulla voi siis olla vanha liittymä, jonka hinta on operaattoreiden kilpailun aikana muuttunut kalliiksi. Liittymäsi voi myös olla väärin mitoitettu käyttöösi nähden ja siksi liittymää vaihtamalla olisi mahdollista päästä halvemmalla. Paras tapa varmistaa pieni puhelinlasku on vertailla aina välillä eri operaattoreita ja saada siten aina paras tarjous.

Alla on lueteltu suomalaisten operaattoreiden eri liittymien hinnat tällä hetkellä. Klikkaa liittymää ja tilaa se operaattorilta: