Sähkön kilpailutus

Helppohinnan sähkön kilpailutus kestää keskimäärin 6 minuuttia!
Käyttäjämme säästävät kilpailuttumalla keskimäärin 107€/vuosi!

tai arvioi liu'uttamalla

Arvioitu vuosikulutus (kWh)
8000 kWh

Elisa Turvapaketti – Kokeile tästä ilmaiseksi!

Elisa Turvapaketti

Tietoturvaohjelmia on saatavilla ilmaisversioina sekä maksullisina versioina. Lähtökohtaisesti maksulliset versiot ovat parempia ja suojaavat laitteita tehokkaammin. Tietoturva estää haittaohjelmien pääsyä laitteille ja näin ollen minimoi niiden aiheuttamia vahinkoja.

Ilmaiset haittaohjelmia torjuvat ohjelmat torjuvat usein suoraan laitteeseen kohdistuvat hyökkäysyritykset. Ilmaisversioiden tarjoama suoja ei yleensä kuitenkaan yletä kaikkialle. Usein ilmaisen haittaohjelmien torjunnan ulkopuolelle jäävät haavoittuvimmat osat, kuten verkko-ostaminen ja verkkopankin käyttö. On myös hyvä tiedostaa, että netistä ilmaiseksi ladattavat haittaohjelmien torjuntaohjelmat voivat myydä lataajan käyttäjä- tai käyttäytymistietoja.

Tietoturvaa pohtiessa onkin hyvä muistaa, että ilmaisia lounaita ei ole olemassa. Ilmaisohjelmia ladanneiden tietoja saatetaan myydä eteenpäin kolmansille osapuolille. Syynä voi olla markkinointi, mutta myös toiminta, joka ei välttämättä kestä päivän valoa. 

Maksullisia tietoturvapaketteja löytyy useaa erilaista. Ne ovat kuitenkin luotettavia, eivätkä esimerkiksi myy käyttäjien tietoja eteenpäin. Miksi myisivätkään, kun he saavat jo oman osuutensa palvelua ostavilta asiakkailta! 

Tietoturvapaketteja löytyy useita erilaisia eri hintaluokissa. Yrityksille löytyy laajempia ja kalliimpia paketteja, mutta tavallisille kuluttajille tietoturva paketteja löytyy hyvinkin huokeaan hintaan. Esimerkiksi Elisa Turvapaketti on ensimmäisen kuukauden ilmainen ja sen jälkeen kodin kaikki laitteet saa turvaan reippaasti alle kympillä kuukaudessa.  Elisa on suomalainen teleoperaattori, joka tarjoaa Turvapaketin lisäksi myös puhelinliittymät, laajakaistat ja Elisa Viihde – kanavapaketit.

 

Kokeile tästä kuukausi ilmaiseksi Elisa Turvapakettia! >>

 

Mikä on Elisa Turvapaketti?

Elisa Turvapaketti suojaa laitteita viruksilta ja haittaohjelmilta. Elisa Turvapaketin taustalla on suomalainen tietoturvayritys F-Secure. F-Secure on kehittänyt Elisalle kotimaisen tietoturvapalvelun, mikä tarjoaa paketin käyttäjälle tehokkaan suojan viruksia, troijalaisia, kiristysohjelmia ja muita haittaohjelmia vastaan. 

Elisa Turvapaketti suojaa laitteesi.Elisa Turvapaketti pitää huolen, että käyttäjän tärkeät tiedot pysyvät salassa, eivätkä päädy vääriin käsiin. Elisa Turvapaketin avulla laitteilla voi turvallisesti surffailla netissä, tehdä verkko-ostoksia sekä maksaa laskuja ilman tietoturvariskejä niin tietokoneilla kuin muilla älylaitteillakin. Kirsikkana kakun päällä, Elisa Turvapakettia voi kokeilla tällä hetkellä ilmaiseksi.

Elisa Turvapaketti tarjoaa virustorjuntaa haittaohjelmia vastaan sekä antaa mahdollisuuden asentaa turvarajat lapsen netin käytölle. Lisäksi paketin avulla on mahdollisuus paikantaa, lukita tai tyhjentää kadonnut puhelin. Kyseessä on siis varsin monipuolinen paketti!

Lapsille asetettavia käyttörajoja on muutamia, mutta kaikkien ideana on lapsen netinkäytön turvallisuus. Paljon puhutaan netin vaaroista, joita lapset eivät välttämättä ymmärrä. Elisa Turvapaketti on ottanut tämän hyvin huomioon. 

Aikarajoituksilla voi määrittää kohtuurajat lapsen netin ja sovellusten käytölle. Sovellusten hallinnan puolelta puolestaan näkee, mitä sovelluksia lapset ovat laitteille asentaneet. Sieltä voi myös hallita ladattujen sovellusten käyttöä. Sisällön esto mahdollistaa, että vanhempi päättää, mitä sisältöä lapsen on sopiva katsoa. Etsintätoiminnolla taas voi paikantaa lapsen laitteet karttasijainnin mukaan.

Elisa Turvapaketilla voi myös helposti tarkastaa kadonneen Android- tai iOS-puhelimen sijainnin kartalta. Näin puhelimen löytäminen on helpompaa, jossei osaa sanoa mihin puhelin olisi voinut jäädä. Mikäli sijainti osoittaa paikkaan, mikä viittaa puhelimen tulleen varastetuksi, voi Android-puhelimen lukita tai tyhjentää etänä Elisa Turvapaketin avulla. Näin varmistuu siitä, etteivät ulkopuoliset pääse käsiksi henkilö­kohtaisiin tietoihin ja pysty hyödyntämään niitä väärin.

Haittaohjelmat pääsevät käsiksi myös netissä tehtäviin asioihin. Hyökkäys ei siis välttämättä kohdistu vain itse laitteeseen. Elisan Tietoturvapaketilla voi käyttää nettiä turvallisesti. Elisa Turvapaketin kylkeen saa Freedome VPN:n. Nämä kaksi asennettuna voi käyttää huoletta nettiä niin puhelimella, tabletilla kuin tietokoneellakin.

Kuten muissakin tietoturvapaketeissa, myös Elisan Turvapaketissa on valittavissa paketti omaan tarpeeseen sopivana. Paketin hinta riippuu siitä, kuinka monelle laitteelle paketin tarvitsee. Turvallisuus ja sisältö ovat kuitenkin yhtä hyvät niin yhden laitteen kuin kymmenenkin laitteen paketeissa. Hinta Elisa Turvapaketille pyörii alle kympissä. 1-3 laitteelle paketin saa noin vitosella ja kaikille laitteille noin seitsemällä eurolla. Tarjouksena tällä hetkellä ensimmäinen kuukausi 0 €!

Kuten vielä myöhemmin tulee tarkemmin ilmi, Elisa Turvapaketti on F-Securen käsialaa. Tarkemmin se perustuu F-Secure Safe -tietoturvaan. Kyseinen tietoturvapaketti soveltuu yleisimmille PC- ja Mac-tietokoneille, älypuhelimille ja tableteille. Tällä hetkellä Elisa Turvapaketti on tukee seuraavia laiteversioita – Windows 10, 8.1 ja 7, macOS 10.12 tai uudempi, Android 5.0 tai uudempi tai Apple iOS 10 tai uudempi.

Kokeile tästä kuukausi ilmaiseksi Elisa Turvapakettia! >>

 

[arve url=”https://www.youtube.com/watch?v=45A5jbb9EVE” title=”Elisa Turvapaketin asennusohje” description=”Elisa Turvapaketti on helppoa asentaa ja tässä on ohjeet siihen. Elisa Turvapaketin hinta on edullinen ja sitä voi kokeilla kuukauden ilmaiseksi.” upload_date=”Updated Sep 3, 2020″ duration=”2 minutes, 4 seconds” /]

 

FREEDOME VPN 

FREEDOM VPN:n tarkoitus on suojata käyttäjän yksityisyyttä. FREEDOME VPN on F-Securen tuottama palvelu, joka estää ylimääräiset seuraajat nettiä selatessa. Yhdessä Elisa Turvapaketin kanssa FREEDOM VPN tarjoaa käyttäjälle turvallista tietokoneen ja puhelimen käyttöä netissä.

VPN lyhenne tarkoittaa Virtual Private Network. Suomeksi tämä tarkoittaa virtuaalista yksityistä verkkoa. Käytännössä VPN on siis sovellus. Sovellus, jonka voi ladata älypuhelimeen, tablettiin tai tietokoneeseen. VPN mahdollistaa niin sanotun salaisen tunnelin muodostamisen laitteen ja valitun nettisivun tai sovelluksen välillä. Tällöin nettiä käytetään nimettömästi ja yksityisesti. 

On hyvä tiedostaa, että VPN-yhteys ei kuitenkaan yksinään suojaa viruksilta ja haittaohjelmilta. Siksi FREEDOM VPN:n kylkeen tulee hankkia suoja haittaohjelmia vastaa – tässä tapauksessa Elisa Turvapaketti.

VPN suojaa yhteytesi.VPN siis auttaa suojaamaan omaa yksityisyyttä ja estämään ulkopuolisten pääsyn seuraamaan verkon käyttöä. VPN tekee netin käytön turvallisemmaksi myös julkisissa wifi-verkoissa, kuten  hotelleissa, lentokentillä ja kahviloissa. Nykyisin suurinta osaa tekemisistä seurataan verkossa. Näin ollen käyttäjien käyttöön liittyvää dataa tallennetaan ja hyödynnetään muun muassa kohdennetussa markkinoinnissa.

VPN:n luomalla salatulla nettiyhteydellä luottamukselliset tiedot pysyvät turvassa. VPN estää ulkopuolisia näkemästä, mitä käyttäjä netissä tekee. Ulkopuoliset eivät siis näe, mitä tietoja käyttäjä lähettää tai vastaanottaa. VPN myös mahdollistaa muuttamaan käyttäjän virtuaalista sijaintia. Tämän avulla ympäri maailman voi katsella maarajoitettuja sisältöjä. Se tarkoittaa, että maailmalla seikkailleissa ilmoitus ”sisältö ei ole käytettävissä maassasi” pysyy poissa.

Konkreettisesti FREEDOME VPN suojaa yksityisyyttä piilottamalla käyttäjän todellisen IP-osoitteen käytetyiltä palveluilta. Internetin palveluntarjoajakaan ei näe, mitä verkossa tehdään. FREEDOME VPN estää myös haitallisten seurantasivustojen pääsyn linjoille sen lisäksi, että se suojaa yhteyttä julkisissa WiFi-verkoissa. 

Kun FREEDOME VPN estää ylimääräisten tahojen pääsyn yhteyteen kiinni, nopeuttaa se nettisivujen latautumista. Voit myös katsoa maarajoitettua sisältöä muuttamalla virtuaalista sijaintiasi.

FREEDOM VPN on sijoituksena maltillinen kuten Elisa Turvapakettikin. Tässäkin ensimmäisen kuukauden on tarjous on ensimmäinen kuukausi ilmaiseksi. Aika hyvä diili vai mitä? Myös FREEDOM VPN:n hinta riippuu siitä, kuinka monelle laitteelle sitä ollaan hankkimassa. Yhdelle laitteelee FREEDOM VPN:n kuukausimaksu on kolmen euron luokkaa, mutta kuudellekin laitteelle hankittuna kuukausihinta jää alle kympin. 

Elisa Turvapaketti yhdessä FREEDOM VPN:n kanssa kustantaa siis yhdessäkin alle parikymppiä kuussa. Edullinen sijoitus tärkeän asian – eli oman turvallisuutesi – puolesta.

Kokeile tästä kuukausi ilmaiseksi Elisa Turvapakettia! >>

Miksi hankkia Elisa Turvapaketti?

Elisa Turvapaketti kannattaa hankkia, kun haluaa pitää omat älylaitteensa suojassa haittaohjelmilta. Pankkiasiat, työt ja muut luottamukselliset asiat pysyvät turvassa, kun laitteissa on asian mukainen suoja. Elisa Turvapaketti auttaa myös suojaamaan lapsia netin vaaroilta sekä rajoittamaan netin käyttöä.

Elisa TurvapakettiSanonta ”ilmainen on maksullisen mainos” pätee kirjaimellisesti tietoturva-asioissa. Yleensä ilmaisia tietoturvapalveluita tarjotaan käyttäjille, jotta käyttäjä ostaisi myöhemmin valmistajan paremmin suojaavan, maksullisen version. Ilmaiset versiot ovat siis ikäänkuin mainoskikka. Fakta kuitenkin on, että loppujen lopuksi kukaan ei tarjoa palveluita ilmaiseksi, vaan jostain ilmaisia turvapaketteja tarjoavat hankkivat tulonsa.

Usein tällaisissa tilanteissa ilmaisversion ladanneiden käyttäjien tietoja myydään eteenpäin. Syynä voi olla esimerkiksi kohdennettuun markkinointiin liityvät syyt, mutta tietoja voidaan myydä myös hämärämmille tahoille. Loppujen lopuksi harvaa yritystä kiinnostaa kuka tietoja ostaa, kunhan sillä saadaan katettua ilmaisversion käytöstä aiheutuneet kulut. Tällöin omia tietoja voi päätyä vääriin käsiin.

Usein ilmaisista palveluista puuttuu merkittäviä ominaisuuksia, joita maksullisista palveluista löytyy. Esimerkiksi usein maksuton tietoturvapalvelu tarjoaa laitteelle virussuojauksen, mutta ei pankkitoimintojen suojausta tai haittaohjelmien torjuntaa. Toisin sanoen, ilmaiset versiot eivät koneelle juuri suojaa tuo – virukset kun eivät ole ainoa uhka laitteille nykypäivänä. 

Kun ihmisten käyttäytyminen on muuttunut ja raha-asioita on pankkikonttoreiden sijaan alettu hoitaa verkkopankissa kotisohvalta käsin, ovat myös vorot siirtyneet hidastelevien virusten rakentamisesta rahakkaampaan bisnekseen. Tässä yhteydessä se tarkoittaa ihmisten pankki- ja korttitietojen pyydystämistä netissä. 

Ilmaiset VPN-palvelut harvoin tekevät täysin sitä, mitä niiden annetaan ymmärtää tekevän. Ensinnäkin ominaisuudet ovat usein näissäkin hyvin rajattuja ja pahimmillaan ne voivat hidastaa netin käyttöä, vaikka VPN:n pitäisi nimenomaan nopeuttaa sitä. Lisäksi ei voida taata, että ilmaisella VPN:llä netin käyttö olisi täysin yksityistä ja että käyttäjä olisi suojassa esimerkiksi nettirikollisilta.

Elisa ja F-secure ovat tehneet töitä yhdessä turvallisemman verkkokäytön puolesta. Kun Elisa ja F-secure yhdistivät voimansa, he loivat helpon ja toimivan palvelun, jolla jokainen voi turvata koko perheensä laitteet yhdellä sopimuksella. Etenkin silloin, kun samassa perheessä on samanaikaisesti käytössä useita älylaitteita, on kaikkien suojaaminen yhtä tärkeää. 

Elisan yhdessä F-securen kanssa kehittämä turvapaketti sisältää itsessään kaikkien markkinoiden yleisimpien älypuhelimien, tablettien sekä tietokoneiden vaatimat tietosuojamuurit. Yksi Elisa turvapaketin suosion syistä on sen käytön ja jakamisen helppous. Ostaessaan turvapaketin Elisalta, käyttäjä pääsee jakamaan paketin netin kautta itse haluamileen laitteille. 

F-Secure on kotimainen yritys.Elisan ja F-securen kehittämää turvapaketti on kuvailtu moderniksi ja laajakasi tietoturvakokonaisuudeksi. Se sisältää kaikki ne ominaisuudet, joita uskottava torjuntaohjelma tarvitsee. Ominaisuuksia ovat muun muassa virustorjunta sekä suoja backdoor-ohjelmia ja troijalaisia vastaan.

Halutessaan käyttäjä voi myös siirtää turvasuojan yhdestä laitteesta toiseen – esimerkiksi vanhasta läppäristä uuteen. Lisäksi pakettiin voi myöhemmin lisätä uusia laitteita niin, että kokonaisuus pysyy samana. Näin vaikkapa perheellinen tai esimerkiksi yhdessä asuvat opiskelijat voivat kerralla turvata kaikkien käyttämät laitteet.

Elisa Turvapaketin avulla vanhemmat voivat suojata ja rajoittaa lastensa internetin selailua. Kun kotona asuu lapsia, joita ei ympäri vuorokauden joka sekunti pysty seuraamaan, on Elisa Turvapaketti erinomainen tapa varmistaa, että lasten internetissä käynti pysyy turvallisena. 

Nyky-yhteiskunnassa netti on mukana lasten elämässä vähintään alakoulusta alkaen, joten lapsen on tärkeää oppia netin käytön turvallisuus. Elisan ja F-securen turvapaketti sisältää ominaisuuksia, jotka mahdollistavat aikuiselle terveen ja turvallisen valvomisen option.

Elisa ja F-secure ovat lisänneet Turvapakettiin kolme toimenpidettä, joilla netistä tehdään lapsille turvallinen paikka. Ensimmäisenä vanhemmat voivat määrittää Turvapakettiin ikärajat, joilla estetään perheen pienimpiä menemään tietyntyyppisille sivuistoille. Sivustoille, joiden sisällön ei katsota olevan heille sopivaa. 

Toiseksi vanhemmat voivat asetta kodin älylaitteisiin aikarajat tai jopa varsinaiset kokonaiskäyttöajat. Näin vanhempi voi itse määrittää kuinka paljon lasten on kyseisiä laitteita soveliasta käyttää. Kolmanneksi vanhemmat voivat paikantaa kadonneen tai varastetun älylaitteen sekä pahimmassa tapauksessa tyhjentää sen. Paikannusominaisuudella vanhemmat myös näkevät missä lapsi milloinkin puhelimen kanssa liikkuu.

Yhteenvetona Elisa Turvapaketti on suomalainen Elisan ja F-securen yhdessä räätälöimä, varsin käytännöllinen tietoturvaohjelma. Elisa Turvapaketti on ollut jo tovin markkinoilla ja sen on todettu toimivan moitteettomasti. Elisa Turvapaketti sopii niin opiskeljoille, perheellisille ihmisille tai yrittäjille – kaikille jotka haluavat surffailla netissä turvallisesti. Halutessaan Elisa Turvapaketin suojan voi yhdistää kaikkiin haluamiinsa laitteisiin.

Etenkin yrittäjiltä on tullut innostunutta palautetta siitä,  että on mahdollista yhdistää kaikki toimiston laitteet saman turvaohjelman alle. Näin ei erikseen tarvitse suojata matkapuhelinta, tablettia, työkonetta tai kotikonetta. Etenkin jo olemassa olevien Elisan yrittäjäasiakkaiden kannattaa tutustua Elisa Turvapakettiin, ellei se vielä ole käytössä.

Elisa Turvapaketti on maksullinen, mutta varsin kohtuuhintainen tarjoamiinsa suojiin nähden. Lisäksi Elisa Turvapaketilla nettiä käyttää turvallisesti aina – ajasta ja paikasta riippumatta. Koska esimerkiski pankit edellyttävät että tietoturva on kunnossa ennen kuin niiden sivustoille pääsee, pitää Elisa Turvapaketti huolen, että pankin sivustot pitävät laitettasi turvallisena.

Laitetakuu ei myöskään korvaa laittetta, jos virus hajoittaa siihen. Elisa Turvapaketilla virukset eivät pääse laitteille, joten silloin käyttäjällä on yksi huoli vähemmän! Saadakseen optimaalisen suojan, kannattaa käyttäjän ottaa sekä Elisa Tietoturva että Freedome VPN. Nämä suojaavat laitteita ja yhteyksiä eri uhkilta ja asioilta. Kattavimman suojauspaketin saa hankkimalla itselleen molemmat. Kaiken lisäksi molemmissa ensimmäinen kuukausi on tarjouksessa täysin ilmainen!

Kokeile tästä kuukausi ilmaiseksi Elisa Turvapakettia! >>

[arve url=”https://www.youtube.com/watch?v=4R37shQfQGo” title=”Elisa Turvapaketin ohje – näin asennat sen Oma Elisassa” description=”Elisa Turvapaketin asennusohje Oma Elisassa” upload_date=”Updated Sep 3, 2020″ duration=”1 minutes 11 seconds” /]

Suojaamaton laite on tietoturvariski

Suojaamaton laite on tietoturvariski laitteen käyttäjälle. Suojaamattomassa laitteessa haittaohjelma voi vapaasti tunkeutua haluamiinsa osiin laitetta. Pelkkä laite itsessään ei ole haittaohjelmien mahdollisten hyökkäysten kohde, vaan myös laitteella käytettävään nettiyhteyteen voidaan hyökätä.

Haittaohjelma ei valikoi laiteitta, vaan iskee kaikkiin joihin se voi. Toki on mahdollista, että jotkin haittaohjelmat ovat rakennettu toimimaan vain tietyillä ohjelmistoilla. Siitä voi kuitenkin olla varma, että vastaava löytyy jokaiselle olemassa olevalle ohjelmistolle. 

Haittaohjelmat eivät myöskään ole vain tietokoneiden ongelma, vaan haittaohjelmia on nykyisin kaikille älylaitteille. Etenkin älypuhelimiin tehdään nykyisin entistä enemmän erilaisia hyökkäyksiä. Tämä selittyy sillä, että nykyisin ihmiset voivat tehdä älypuhelimilla samoja asioita, mitä ennen vanhaan pystyi tekemään vain tietokoneella. 

Esimerkiksi laskujen maksaminen verkkopankissa sekä nettishoppailu ovat siirtyneet enemmän älypuhelimiin. Älypuhelimista ja tableteista etenkin Android-laitteiden haavoittuvuus on viime vuosina noussut esille. Haittaohjelmia on Windows-koneiden lisäksi alettu tehdä myös MAC-koneisiin. Eli siis kaikki suojaamattomat laitteet ovat tietoturvariskejä.

Haittaohjelmat

Haittaohjelmia on olemassa monia erilaisia. Tunnetuimmat haittaohjelmatyypit ovat kiristysohjelmat, kalasteluohjelmat, pankkitroijalaiset, vakoiluohjelmat ja key lockerit. Yhteistä näille kaikille on se, että ne pyrkivät laitteille käyttäjän huomaamatta.

Elisa TurvapakettiHaittaohjelmat, virukset, troijalaiset – rakkaalla ja vihatulla lapsella on monta nimeä. Tietotekniikkaa käyttävät eivät ole voineet välttyä kuulemasta kauhutarinoita siitä, mitä haittaohjelman saapuminen tietokoneelle on jollekin aiheuttanut. Aina uutisiin asti on päätynyt juttuja, joissa kerrotaan kuinka joku on onnistunut hakkeroitumaan sisälle esimerkiksi valtioiden salaisina pidettyihin kansioihin.

Toki tavallisilla ihmisillä harvoin on laitteillaan sellaista materiaalia, joista hakkerit olisivat kiinnostuneita. Tuskin esimerkiksi Anonymous-hakkeriryhmä on kiinnostunut murtautumaan Matti Meikäläisen tietokoneelle ja tutkimaan hänen Word-tiedostojaan. Asia ei kuitenkaan ole näin mustavalkoinen, kuluttajalle tietoturvariskit ovat erilaisia. Suurin riski kuluttajalle on, että omat pankkitiedot tai yksityiset kuvat sekä viestit päätyvät vääriin käsiin.

Viime vuosien aikana haittaohjelmien määrä on moninkertaistunut. Haittaohjelmat voivat päätyä suojaamattomalle laitteelle muun muassa saastuneilta nettisivuilta, sähköpostilla liitetiedostona tai netistä löytyviä ilmaisohjelmia ladatessa. Paras tapa suojautua haittaohjelmilta on ennalta suojautua niitä vastaan. 

Haittaohjelmat – kuten muukin tietotekniikka – ovat kehittyneet huimasti vuosien aikana. Menneinä vuosina haittaohjelmat olivat tyylillä ”Onneksi olkoon! Olet sivuston miljoonas kävijä, klikkaa tästä.”. Koska ihmisten tietoisuus aiheesta on kasvanut, nykyisin myös haittaohjelmat ovat piilotettuina ja huonommin havaittavissa. Tämä ei ole ihme, sillä kukaan ei halua haittaohjelmia laitteelleen eikä haittaohjelma tulla huomatuksi.

Tänä päivänä erilaiset kiristysohjelmat ovat nostaneet suosiotaan haittaohjelmien maailmassa. Pahimmillaan ne saastuttavat ja lukitsevat tietokoneen, jonka jälkeen ohjelmat vaativat maksua lukituksen purkamiseksi. Maksun suuruus on usein luokkaa 500–1500 euroa per tietokone.  Maksun suorittamista vaaditaan tyypillisesti virtuaalivaluutalla, esimerkiksi Bitcoineilla. Tämä perustuu siihen, että virtuaalivaluuttaa on erittäin vaikea jäljittää verrattuna tavalliseen tilisiirtoon.

Tietokoneen palautuminen takaisin normaaliin toimintaan voi maksun jälkeen kestää useita päiviä. Kyseessä ei siis aina ole haittaohjelma, joka hidastaa laitetta. Sen sijaan nykyisin lähes kaikki haittaohjelmat perustuvat siihen, että hakkerit pyrkivät saamaan haittaohjelmilla taloudellista hyötyä. Suomessa tavattuja vakavaa tuhoa aiheuttaneita kiristyshaittaohjelmia ovat muun muassa WannaCry ja Petya.

Haittaohjelmia on mahdoton havaita paljaalla silmällä.Toinen nykyisin vastaantuleva haittaohjelman tyyppi on kalasteluohjelmat. Kalasteluohjemia esiintyy tyypillisesti sähköpostien sekä erilaisten mainosten kyljessä. Näitä kalasteluohjelmia sisältäville viesteille tyypillistä on myös se, että ne vaikuttavat tulevan tunnetuilta yrityksiltä. Usein kalasteluohjelma vie sähköpostista linkin kautta uudelle sivulle, joka on huijaussivu. 

Sivulle pyydetään syöttämään esimerkiksi luottokorttitetoja, josta ne sitten päätyvät väärin käsiin. Tällöin ortin omistajalle jää jäljelle vain iso lasku.

Kolmas tunnettu haittaohjelmatyyppi on pankkitroijalainen. Kyseinen paholainen kaappaa käynnissä olevan pankkiyhteyden. Kun käyttäjä kirjautuu pankkitunnuksillaan sivustolle, kirjautumisen yhteydessä haittaohjelmaa onkii salasanat ja käyttäjätunnukset itselleen. Samalla yhteys ohjataan automaattisesti valesivustolle. Valesivustolla hakkerit pääsevät käsiksi käyttäjän tiliin ja pääsevät tekemään rahan siirtoja itselleen.

Neljäs haittaohjelmatyyppi on vakoiluohjelmat. Nämä ohjelmat keräävät käyttäjän tietoja ja lähettävät niitä mahdollisesti myös eteenpäin kolmansille osapuolille. Tällaisia tietoja voivat olla sähköpostiosoitteet, salasanat ja luottokorttien numerot.

Viides tunnettu haittaohjelmatyyppi on key lockerit. Nimensä mukaisesti key lockerit tallentavat esimerkiksi näppäinkomennot, käyttäjätunnukset ja salasanat. Sen jälkeen ne lähettävät näitä kerättyjä tietoja eteenpäin väärinkäytettäväksi.

Tietokoneita ja muita älylaitteita käyttäessä todellisia uhkia on siis olemassa, vaikka ne eivät aina ole näkyvissä. Näitä uhkia on kuitenkin helppo välttää hankkimalla omiin laitteisiinsa tietoturvan. Tietoturva tunnistaa tunkeutumista yrittävät haittaohjelmat ja estävät niiden pääsyn laitteille.

Kokeile tästä kuukausi ilmaiseksi Elisa Turvapakettia! >>

Kokemuksia Elisa Turvapaketista

Elisan Turvapakettia käyttäneet ihmiset ovat jakaneet kokemuksiaan. Alla koottuna asiakkaiden Elisalle jättämiä palautteita Elisa Turvapaketista.

Paljon sosiaalista mediaa käyttävä kertoo, että puhelin on lähes koko ajan käytössä ja elämän tärkeät asiat löytyvät sieltä. Siksi hän haluaa olla varma, että myös nettiin liityvät turva-asiat ovat kunnossa. Häntä pelottaa ajatuskin siitä, että puhelimeen iskisi jokin virus ja pahimmillaan veisi kaikki tiedot mennessään. 

Somettaja myös muistuttaa, että viruksen iskiessä laitteeseen, laitetakuu ei kata siitä aiheutuneita vahinkoja. Turvapaketilla hän on suojannut niin sosiaalisen median käytön kuin nettiostoksetkin.

Perheensä pankkiasioita hoitavalle on tärkeää, että hän voi hoitaa pankkiasiat ja laskujen maksun turvallisesti suojatulla yhteydellä. Elisa Turvapaketin avulla hän saa aina ilmoituksen, että hän on turvallisella pankkisivustolla. Hän oli myös kuullut pankkien erikseen edellyttävän, että laitteen tietoturvan tulee olla kunnossa pankkiasioita hoitaessa. Näin voi olla varma, että pankki- tai luottokorttitiedot eivät päädy vääriin käsiin. 

Elisa Turvapakettia hän pitää luotettavana, sillä se on kotimaisen F-Securen tuottama palvelu. Pankkiasioita hoitava tietää, ettäh F-Securella on pitkä kokemus laitteiden turva-asioista.

Elisa TurvapakettiPerheellinen Elisa Turvapaketin käyttäjä tietää, että sen avulla netin ja erilaisten pelien sekä sovellusten käytölle voi asettaa aikarajoituksia. Näin voi olla varma, ettei lapsilla kulu koko päivä tabletin ja kännykän kanssa – sillonkaan kun vanhemmat eivät ole vieressä. 

Perheellinen myös muistutaa, että netissä on paljon sellaista sisältöä, joka ei sovellu lapsille, saati ole heille tarkoitettua. Hänelle on tärkeää, että Elisa Turvapaketti estää lapsia päätymästä haitallisille sivustoille netin ihmeellisessä maailmassa. Hänen perheelleen Turvapaketin ominaisuus, jolla voi suojata kaikki perheen laitteet, on merkittävä. Näin perheen laitteet, kuten kännykät, tabletit ja läppärit pysyvät puhtaina haittaohjelmista.

Paljon urheilevalle Elisa Turvapaketti tarjosi toisenlaista apua. Kerran hän kadotti puhelimensa juoksulenkillä. Jokainen voi kuvitella kuinka helpottunut hän oli, kun hän sai paikannettua puhelimen sijainnin ja sen ansioista löysi sen täysin ehjänä.

Sähköpostia päivittäin käyttävä puolestaan kertoo, kuinka hän lähettää välillä myös sellaisia tiedostoja ja dokumentteja, joissa on luottamuksellista tietoa. Laittamalla VPN:n päälle, hän tietää että nettiyhteys on salattu. Tällöin hänen lähettämät ja vastaanottamat tiedot ovat turvassa. Hän siis tietää, että ulkopuoliset eivät pääse mihinkään tietoihini käsiksi ja voi näin olleen käsitellä sähköposteissa luottamuksellisia tietoja.

Elisa Turvapaketilla on tyytyväisiä käyttäjiä.Paljon nettikauppoja käyttävällä on myös oma tarinansa Elisa Turvapaketista. Hän tekee paljon ostoksia netin kautta sekä selailee ihan huvikseen eri verkkokauppojen tarjontaa ja tarjouksia. Hän siis myös tietää, että monet nettikaupat kysyvät muun muassa henkilötietoja, jolloin on aina riski, että tiedot päätyvät kolmansille osapuolille. Hän haluaa olla varma, että hänen tietonsa eivät päädy vääriin käsiin ja tässä VPN auttaa. 

Shoppailija muistuttaa, että jokainen klikkaus, jonka netissä tekee, jättää jäljen jonnekkin – paitsi silloin kun käyttää VPN:ää. VPN muun muassa estää mainostajia ja muita seuraajia keräämästä tietoja henkilöistä, joita muuten kaikista kerätään netissä surffaillessa. FREEDOM VPN sisältää kätevän Tracker Mapper -ominaisuuden, jolla laitteen käyttäjä voi seuraavan 24 tunnin ajan seurata, mitkä nettisivut ja yritykset ovat yrittäneet vakoilla ja kerätä tietoja kyseisen laitteen käyttäjästä.

Opintojen takia paljon matkustava jakoi myös omat kokemuksensa Elisa Turvapaketista. Hän matkustaa opintojensa takia paljon kotimaassa. Junassa istuessaan hänellä on aikaa tehdä koulutehtäviä sekä niiden ohessa selailla nettiä. Hän käyttää usein junan omaa julkista wifi-verkkoa. Pyöriessä julkisessa verkossa, hän napauttaa VPN:n päälle. Opiskelija tietää, että julkiset wifi-verkot ovat yleensä salaamattomia, jolloin niissä on aina riski omien tietojen päätymisestä vääriin käsiin. 

VPN:n avulla voi olla huolettomin mielin, sillä sen ansiosta omat tiedot eivät pääsy vääriin käsiin. Myös ulkomailla matkustaessaan hänen tulee käytettyä hotellien ja lentokenttien wifi-verkkoja. Myös tuolloin hän varmistaa FREEDOM VPN:llä, että netissä surffailu on turvallista verkosta riippumatta.

Paljon reissaava tuntee myös netin oikut. Matkaa suunnitellessaan hän vertailee lentolippujen hintoja eri sivustoilla, mikä on tärkeää edullisinta vaihtoehtoa metsästäessä. Lippuja etsiessä reissaaja voi VPN:n avulla vaihtaa virtuaalista sijaintiaan. Tällä tavoin hän on säästänyt selvää rahaa lippuja ostaessa. Mikäli hän ei käyttäisi VPN:ää matkavertailusivustot tunnistaisivat hänen käyntinsä ja hakunsa nettisivustolla. Usein sivustojen tunnistaminen aiheuttaa sen, että hinnat nousevat sitä mukaa kun hakuja tehdään. 

VPN:n mahdollistaa myös omien lempiohjelmien katsomisen ulkomailla. Aikana jolloin hänellä ei ollut VPN:ää laitteesaan, hän sai usein reissun päällä ilmoituksen ”sisältö ei ole käytössä maassasi”. Otettuaan VPN:n käyttöön, on kyseinen ongelma poistunut. Kun hän vaihtaa VPN:n avulla virtuaalisen sijaintinsa, hän voi katsoa hotellihuoneissa ja rannoilla samoja sarjoja kuin kotisohvallakin.

Kokeile tästä kuukausi ilmaiseksi Elisa Turvapakettia! >>