Olen ollut töissä POP Vakuutuksessa noin kuukauden. Täällä aloittaessani tietoni vakuutuksista eivät olleet sen kummemmat kuin tavallisella kaduntallaajalla. Olen käynyt kouluni aivan muita asioita opiskellen, enkä ole aikaisemmin työskennellyt vakuutusten parissa. Häpeäkseni joudun tunnustamaan, että täällä aloittaessani oli hyvä, jos muistin miltä yhtiöltä olen omat vakuutukseni hankkinut.

Olen saanut pikakoulutusta vakuutusmaailmaan sekä yhtiön puolesta että opiskellut itse. Pikaopiskeluni mottona on ollut ”vakuutukset for dummies”: mahdollisimman paljon tietoa mahdollisimman yksinkertaisesti esitettynä. Voin sitten syventää tietojani ajan kuluessa lisää.

Koska tiedän, että vakuutustietous olisi hyödyllistä myös teille itseni kaltaisille vähemmän perehtyneille kansalaisille, ajattelin jakaa tässä lyhyessä ajassa oppimiani asioita muillekin. Asiahan on oikeasti kaikkea muuta kuin vähäpätöinen!

1. Vakuutusyhtiöitä kannattaa kilpailuttaa. Hinnoissa voi olla eroja useita satoja euroja, vaikka sisältö olisi lähes identtinen. Mitähän mukavaa niilläkin säästetyillä satasilla voisi tehdä…

2. Vakuutus korvaa äkilliset ja ennalta-arvaamattomat vahingot. Useimpia niistä vahingoista, joita olisit voinut omalla toiminnallasi estää tai ehkäistä, vakuutus ei korvaa. Kannattaa siis katsoa kodin- ja autonhuoltovinkkejä ihan uudella silmällä. Pieni vaivannäkö voi estää taloudellisen katastrofin!

3. Vakuutuksen hankkimista netissä kannattaa harkita oikeasti. Olen itse tuntenut tarvitsevani aina ihmiskontaktin, mutta täällä työskennellessäni aloin miettiä: Mihin loppujen lopuksi tarvitsen ihmistä kertomaan minulle samat asiat, jotka voin lukea itse? Jos hiiri pysyy kädessäsi sen verran, että osaat käyttää nettiselainta, vakuutuksen ostaminen verkosta voi olla hyvä idea. Saat asiakaspalvelua joko puhelimitse tai chat-palvelun kautta, joten yksin ei kenenkään ole pakko selviytyä. Saat rauhassa tutkia vakuutusehdot läpi omassa kodissasi, hätiköityjä päätöksiä ei ole pakko tehdä.

4. Vakuutusehtoihin tutustumiseen kannattaa käyttää aikaa. Niistä kerrotaan POP Vakuutuksen sivuilla selkeällä suomen kielellä, eivätkä ne ole niin pelottavia kuin etukäteen saattaa kuvitella. Ehtoihin tutustuminen vaatii pientä vaivannäköä, ei vakuutusasiantuntijuutta. Lisäksi asiakaspalveluun voi aina ottaa yhteyttä, jos haluaa tietää lisää jostakin asiasta. Tyhmiä kysymyksiä ei ole!

5. Jos haluat vaihtaa nykyisen vakuutusyhtiösi POP Vakuutukseen, vanhan sopimuksen irtisanominen hoituu helposti POP Vakuutuksen kautta. Kun olet ostanut vakuutuksen, löydät sähköisen lomakkeen, jolla vanhan vakuutuksen irtisanominen hoituu nopeasti. Autovakuutusta ostettaessa tieto irtisanomisesta menee entiseen vakuutusyhtiöösi automaattisesti.

Tässäpä siis vinkkini teille näin alkajaisiksi. Minä jatkan opiskelujani vakuutusmaailmassa edelleen ja jos tämän luettuasi et tunne itseäsi yhtään entistä viisaammaksi, piipahda osoitteessa popvakuutus.fi.

Sieltä löydät varmasti ainakin yhden asian, jota et vielä tiennyt!