Yksi helpoimmista ja vaivattomimmista tavoista lisätä perheen turvallisuutta on hankkia kotiin turvajärjestelmä. Samalla saa  mielenrauhaa ja lisää asumismukavuutta.

Kuten monet muutkin kotitalouksille suunnatut palvelut, turva-alan palvelut ovat nykyisin kaikkien saatavilla. Kyseessä ei ole enää harvojen etuoikeus, vaan palvelun ja järjestelmän asennuksineen saa käyttöönsä tavallisen kodinkoneen hinnalla ja kuukausimaksut ovat verrattavissa puhelin- tai laajakaistaliittymien maksuihin.

Kodin turvapalvelujen kysyntä onkin kasvanut voimakkaasti viimeiset kymmenen vuotta. Kodin ja perheen suojaaminen ei ole koskaan ollut näin helppoa, sillä turvapalvelun voi saada vaivattomasti täyden palvelun periaatteella. Tämä tarkoittaa parhaimmillaan sitä, että asiakkaan tarpeet kartoitetaan kotikäynnillä, jonka jälkeen tarvittavat laitteet asennetaan ja huolletaan ammattilaisten toimesta ja koti varustetaan turvajärjestelmästä kertovin tarroin ja ulkokyltein. Puhumattakaan siitä, että kodin turvallisuudesta huolehtivat ympäri vuorokauden toimivat hälytyskeskus- ja vartiointipalvelut.

Seuraavilla vinkeillä teet turvajärjestelmäsi valinnasta entistäkin helpompaa.

Viisi vinkkiä turvajärjestelmän hankintaan

  1. Mieti, mitä tarvitset ja vaadi tietoa! Yleisimmin koti halutaan suojata murroilta ja tulipaloilta, mutta myös vesivahingot ovat kasvava ongelma. Näiden lisäksi mieti muita turvajärjestelmän hankintaan vaikuttavia asioita: kodin koko, ovien ja ikkunoiden määrä, lapset, lemmikit jne., että saat juuri tarpeeseesi sopivimman ratkaisun. Huomioi myös vuosien myötä muuttuvat tarpeet ja tekninen kehitys: onko toimittaja luotettava alan toimija, onko järjestelmä muunneltavissa ja päivitettävissä, millainen huolto- ja takuuaika laitteilla on, voiko turvajärjestelmän kytkeä älykotiratkaisuihin jne.? Vaadi ammattimaista neuvontaa ja tietoa turvapalveluiden tarjoajilta.
  2. Valitse mahdollisimman helppokäyttöinen turvajärjestelmä. Turvajärjestelmä on varmimmin aina käytössä, kun kaikki osaavat käyttää sitä. Tarkista, tarvitaanko käyttöön pitkiä koodeja, voiko laitetta etäkäyttää ja käyttäjiä personoida jne.?
  3. HalytyskeskuspaivystajaHanki turvajärjestelmä palveluna, älä osta pelkkiä laitteita. Voit nukkua ja lomailla ilman huolia, kun kotisi turvajärjestelmä on liitetty hälytyskeskuksen ympärivuorokautiseen valvontaan. Kameroiden avulla päivystäjä voi tehdä kuvavarmennuksen heti hälytyksen alkaessa, jolloin saat oikeaa apua paikalle.
  4. Tarkista, että turvajärjestelmä on luotettava. Varmistat paremman turvan hätätapauksessa, kun turvajärjestelmässä on kaksi erillistä tiedonsiirtotapaa. Jos esimerkiksi GSM-verkko ei toimi, hälytykset välittyvät eteenpäin internet-yhteyden kautta ja toisin päin. Tarkista myös, että turvajärjestelmä havaitsee jammerit.
  5. Anna tekniikan helpottaa arkea. Harkitse, olisiko turvajärjestelmään liitetyt älykotiratkaisut sinulle hyödyllisiä? Parhaat kodin turvajärjestelmät ovat etäohjattavissa sekä erilaisilla mobiilikaistaa hyödyntävillä päätelaitteilla että verkossa.