Harvia-sauna-myyasuntonifiAsuntojen koot ovat pienentymässä. Sinkkutalouksia on kohta puolet Suomen talouksista. Ihmiset ovat usein valmiita tinkimään neliöistä, mutta eivät asunnon sijainnista. Kodin varustuksesta ei silti tarvitse tinkiä – ainakaan saunan osalta. Erillinen saunahuone on monin paikoin toimiva ratkaisu, mutta kun tila halutaan käyttää erityisen tehokkaasti, on kylpyhuonesauna paras vaihtoehto.

Vaikka kylpyammeen tilalle

Kylpyhuonesauna on märkätiloihin sijoitettava, ohuesti mutta tehokkaasti eristetty oikea sauna. Lasiovet luovat avaruutta. Tilantarve on pienimmillään samaa luokkaa kuin kylpyammeella. Rakennuslupaa ei tarvita, mutta asunto-osakeyhtiössä tarvitaan hallituksen lupa.  Kylpyhuoneen ilmanvaihtoa – tai mitään muutakaan rakenteellista osaa – ei tarvitse saunaa varten muuttaa. Sähkö tulee tavallisesta pistorasiasta ja sauna käyttää sitä suunnilleen saman verran kuin pesukone eli huomattavasti vähemmän kuin perinteinen (ja suurempi) kerrostalosauna. Asunnon arvolle Harvia-kylpyhuonesauna tekee hyvää.

Kiinnitä huomiota rakenteisiin

Harvian kylpyhuonesaunojen seinärakenteissa ei ole puuosia. Sisäverhouksessa on toki käytetty puuta, mutta esimerkiksi suihkun vieressä jatkuvasti kosteudelle alttiiksi joutuvissa osissa ei puumateriaali menesty. Ilmankosteusrasitusta kylpyhuonesauna ei muuten aiheuta tavallista suihkua enempää; tämä on tutkittu juttu.

Entä jos?

Harvia Sauna MyyasuntonifiEntä jos saunalle varattua lattiapinta-alaa voisi ottaa muuhun käyttöön silloin, kun ei saunota? Voisiko saunan taittaa kokoon? Harvian uusi SmartFold-kylpyhuonesauna toimii juuri näin: se tarvitsee kokoontaitettuna ainoastaan pariovellisen kaapin verran tilaa, käyttökunnossa noin tuplasti enemmän. Ajatus voi aluksi tuntua erikoiselta viritykseltä, mutta käytännön hyödyt ja huolella suunnitellun tehdasvalmisteisen saunan laatu muuttavat mielen nopeasti – pienten saunojen tulevaisuus voi todellakin näyttää tältä.