Omakotiasumisessa on se hyvä puoli, että yleensä tilaa on enemmän kuin rivitalo,-tai kerrostaloasujalla. Monesti kuitenkin käy niin, että ihminen täyttää sen tilan mikä on käytettävissä. Tällöin moni ostaa valmiin pihavaraston tai rakentaa sellaisen itse.

Pihavarastojen hinnat pyörivät alkaen sadoista euroista aina tuhansiin euroihin asti. Kustannuksena pihavarasto ei siis mikään mahdoton ole. Ja hyvä puoli on, että varasto on aivan kodin vieressä ja siitä on suht helppo ottaa tavaroita tarvittaessa käyttöön.

Lämmitystä perinteisissä pihavarastoissa ei ole ja siksi niissä ei kannata säilyttää tavaroita, jotka eivät kestä kosteutta ja kylmyyttä. Myös vaatteet helposti homehtuvat, jos niitä säilytetään pidempiaikaisesti pihavarastossa.

Pihavarastojen turvallisuus on hyvin pitkälti kiinni siitä millaisella alueella asuu. Tietenkin jokainen voi asentaa turvakameroita ja muita systeemeitä pihalleen, mutta murtomies kyllä sellaiset helposti kiertää, niin halutessaan. Lähtökohtaisesti voisi kuitenkin ajatella, ettei mitään kovin arvokasta pihalla seisovaan pihavarastoon kannata varastoida.

Kuten artikkelin otsikkokin kertoo, tarkastelemme seuraavaksi, miten pienvarasto pystyy haastamaan pihavaraston. Pienvarastojen hinnat alkavat 30-40 eurosta/kk. Toisin sanoen, jos varastoinnin tarve ei ole monen monta vuotta, niin pienvaraston vuokraaminen on kannattavampaa. Pienvarastoissa säilyttäminen on myös pidempiaikaisessa varastoinnissa turvallisempaa, koska tilat ovat lämpimiä ja valoisia. Vaatteet ja muut helposti kosteudesta pilalle menevät tavarat säilyvät pienvarastoissa. Pienvarastoissa on myös tallentava kameravalvonta ja kameroita on useita. Cityvarastoissa on myös ulko-ovessa kulunvalvonta, joten kaikki varastoon sisälle menijät tallentuvat. Pienvarastoja on myös ympäri Suomea ja yleensä läheinen varastotoimipiste on asuntoa lähellä ja siellä asioiminen on vaivatonta.

Joten summa summarum:

Pihavaraston vahvuudet ja heikkoudet:
+ Edullinen
+ Lähellä
– Kylmyys ja kosteus
– Turvallisuus?

Pienvarastojen vahvuudet ja heikkoudet:
+ Lämmintä ja valoisaa varastotilaa
+ Tehokkaasti neliöt hyödynnettynä kohtuu hintainen
+ Turvallinen
+ Jos tavaramäärä vähenee voit koska tahansa irtisanoa varastotilan
– Aina ei löydy varastotoimipistettä aivan vierestä

Pienvarastoja saat vuokrattua kaikista hyvin varustelluista Cityvarastoista! :)