Sähkön kilpailutus

Helppohinnan sähkön kilpailutus kestää keskimäärin 6 minuuttia!
Käyttäjämme säästävät kilpailuttumalla keskimäärin 107€/vuosi!

tai arvioi liu'uttamalla

Arvioitu vuosikulutus (kWh)
8000 kWh

Muuttamassa ulkomaille?

Ulkomaille muuttamiseen liittyy paljon mietittävää. Uuteen kotiin, uuteen työpaikkaan, uuteen elinympäristöön ja mahdollisesti uuteen kouluun siirtyminen voivat olla rankkoja kokemuksia. Tavaroiden muuttamisesta ei haluaisi enää enempää stressiä. Ulkomaanmuutossa on liikkuvia osia huomattavasti enemmän kuin Suomen sisällä tapahtuvassa muutossa, joten suositeltavaa on käyttää muutossa alan ammattilaisia, jotka hallitsevat muuttoon liittyvän kokonaisuuden.

Aloita muuton suunnittelu hyvissä ajoin

Etenkin EU:n ulkopuolelle muutettaessa tarvitaan erilaisia asiakirjoja, kuten työlupa ja viisumi, joiden järjestelyyn on hyvä varata aikaa. Euroopan ulkopuolelle irtaimisto kuljetetaan yleensä meriteitse ja kuljetukseen saattaa kulua aikaa viikoista kuukausiin. Kun tiedät ajankohdan milloin tavaroiden on oltava määränpäässä, muuttoammattilainen osaa arvioida tarvittavan ajan selvityksiin lähtö- ja tulosatamassa sekä kuljetukseen tarvittavan ajan.

Tavaroiden pakkaaminen on tehtävä huolella

Ulkomaille muutettaessa on tavaroiden pakkaamisessa huomioitava useita asioita. On hyvä varautua siihen, että rahdin aikana tavarat voivat olla parikin kuukautta vaihtelevissa olosuhteissa merikontissa. On myös huomioitava, että tiettyjä tuotteita ja tavaroita ei saa pakata mukaan, kuten alkoholi ja ruokatarvikkeet. Muuttokohteen olosuhteetkin voivat olla ihan jotain muuta kuin kotimaassa: tavarat joudutaan esimerkiksi nostamaan ikkunan tai parvekkeen kautta sisään. Ulkomaan muutoissa pakkaaminen kannattaakin jättää muuttoammattilaisten huoleksi.

Tavarat kannattaa vakuuttaa

Irtain on hyvä vakuuttaa muuton ajaksi, koska kotivakuutus ei tyypillisesti kata muuton aikana tapahtuneita vahinkoja. Muuttokuljetuksia ammatikseen tekevän kuljetusliikkeen käyttäminenkään
ei poista vakuutustarvetta, sillä rahdinkuljettajan vastuu on tiekuljetussopimuslaissa
monin tavoin rajattu ja rahdinkuljettaja voi vapautua kokonaankin vastuusta. Silloinkin kun rahdinkuljettaja on vastuussa, korvausvelvollisuus on sidottu vahingoittuneen tavaran painoon,
ulkomaan kuljetuksissa vain noin 10 euroa kilolta. Muuttofirmojen kautta, tai jossain tapauksissa kotivakuutusta laajentamalla, on mahdollista vakuuttaa irtaimensa muuton ajaksi. Muuttovakuutusta hankittaessa on syytä selvittää esim. vakuutuksen kattavuus ja mahdollinen varastoinnin aikainen vakuutusturva.

Varaudu pitkiin kuljetusaikoihin

Euroopan ulkopuolelle suuntautuvissa muutoissa tulee varautua pitkiin kuljetusaikoihin, sillä itse kuljetukseen merellä kuluu aikaa ja määränpääsatamassa voi tulla yllätyksenä esimerkiksi tullin tekemät pistotarkastukset ja ylimääräiset satamakäsittelykulut. Muuttokohteen satamassa voi tulli- ja satamakäsittelyihin kulua jopa pari viikkoa, maasta riippuen. EU:n sisällä muuttaminen on periaatteessa vain irtaimiston siirtoa paikasta toiseen, sillä tullimuodollisuuksiin ei tarvitse varata aikaa. Euroopassa kuljetukset hoidetaan pääsääntöisesti maateitse. Lentorahtia kannattaa käyttää kuljetusmuotona, jos tavaroita on vähän, noin yhden kuution verran.

Muuttoammattilaiselta koko palvelu

Ulkomaan muutoissa muuttoalan ammattilaiset huolehtivat puolestasi kaikki muuttoon liittyvät asiat sopimuksen mukaan: tavaroiden pakkaamisen, suojauksen ja vakuuttamisen, kuljetuksen, tullauksen, siivoukset, varastoinnit sekä määränpäässä tarvittavat yksityiskohdat. Tullaukseen liittyvistä asioista saat muuttofirman lisäksi tietoa eri maiden tullien sivuilta, Suomessa tullin sivuilta www.tulli.fi.

Jätä kommentti