Sähkön kilpailutus

Helppohinnan sähkön kilpailutus kestää keskimäärin 6 minuuttia!
Käyttäjämme säästävät kilpailuttumalla keskimäärin 107€/vuosi!

tai arvioi liu'uttamalla

Arvioitu vuosikulutus (kWh)
8000 kWh

Mobiilidata ulkomailla

Puhelinten käytön lisääntyessä kaikkialla maailmassa myös matkoilla yhteyden pitäminen maksaa. Monille verkkovierailumaksujen korkeat kustannukset ovat suurin este käyttää puhelinta ulkomailla.

Välttääkseen kalliit roaming-data aksut matkailijat voivat ostaa paikallisen SIM-kortin tai käyttää mobiilihotspotteja. Paikalliset SIM-kortit voi ostaa etukäteen tai matkakohteeseen saavuttaessa. Mobiilihotspotit ovat kannettavia laitteita, jotka luovat Wi-Fi-verkon, jonka avulla voit liittää laitteesi internetiin ilman datasopimusta.

Jos aiot matkustaa ulkomaille, mieti ennen matkaa, miten pysyt yhteyksissä. Pienellä suunnittelulla voit pysyä yhteyksissä pankkia säästämättä.

Tästä artikkelista löydät parhaat vinkit mobiilidatan käyttöön ulkomailla.

Mobiilidata matkoilla on kallista.

Jos olet kuten useimmat ihmiset, yhteyden pitäminen matkoilla on tärkeää. Olipa kyse sitten yhteydenpidosta perheeseen tai ystäviin kotona tai siitä, että sinun on oltava käytettävissäsi töissä, yhteyden pitäminen voi tulla kalliiksi.

Jos matkustat Euroopan sisällä, kuten vaikka suositussa Roomassa, paras vaihtoehto on käyttää kotimaan liittymää, sillä vuonna 2016 voimaa tulleet Euroopan unionin verkkovierailusäännöt pakottavat operaattorit tarjoamaan puhelut ja mobiilidatan kotimaan hinnoilla. Näin saat parhaan vastineen rahoillesi, eikä sinun tarvitse huolehtia kansainvälisistä verkkovierailumaksuista.

Jos kuitenkin matkustat Euroopan ulkopuolelle, pelkkä suomalainen puhelinliittymä voi tulla kalliiksi. Kansainväliset verkkovierailumaksut voivat nousta nopeasti, varsinkin jos käytät dataa.

Yksi tapa välttää korkeat kansainväliset verkkovierailumaksut on ostaa paikallinen SIM-kortti. Näin voit käyttää paikallista dataa paljon halvemmalla.

Esimerkiksi suomalaisten suosimassa Thaimaassa, mobiilidata maksaa paikallisella simkortilla alle euron/gigatavu. Esimerkiksi Elisan liittymällä datan käyttö maksaa 0,149 €/Mt eli 149€/gigatavu. Elisalla on kuitenkin myynnissä myös reissunetti -paketti, jolla 1gigatavu dataa irtoaa hintaan 19,99€.

Kuten varmaan huomaat, paikallisen liittymän hankkiminen on varsin kannattava ratkaisu.

Etukäteissuunnittelun merkitys, kun haluat pitää yhteyttä ulkomailla.

Ulkomaille matkustaessa on muun muassa mietittävä, miten pystyt pitämään muihin yhteyttä. Loppujen lopuksi haluat pitää yhteyttä perheeseen ja ystäviin, jakaa valokuvia ja kokemuksia sekä pysyä ajan tasalla siitä, mitä kotona tapahtuu.

Yhteydenpitoon ulkomailla on useita eri vaihtoehtoja, mutta yksi tärkeimmistä asioista on suunnitella asioita etukäteen. Näin voit olla varma, että sinulla on keino pitää yhteyttä, vaikka Wi-Fi-yhteyttä ei olisikaan saatavilla.

Tärkeintä on varmistaa että vähintään hotellihuoneessa on hyvin toimiva Wi-fi yhteys.

Euroopan ulkopuolella matkustaessa on hyvä ostaa puhelimeesi paikallinen SIM-kortti. Tämä voi olla hyvä tapa säästää verkkovierailumaksuissa, ja voit käyttää puhelintasi aivan kuten kotimaassasi. Tarkista kuitenkin operaattoriltasi, onko puhelimesi lukitus poistettu ja onko se yhteensopiva ulkomaisen SIM-kortin kanssa.

Toinen vaihtoehto on ostaa kannettava Wi-Fi-hotspot. Tämä voi olla hyvä tapa yhdistää useita laitteita internetiin, ja niitä voi yleensä vuokrata tai ostaa useimmilta lentoasemilta. Tarkista kuitenkin ennen ostamista tai vuokraamista, onko kohdemaasi kattavuus kunnossa.

Lopuksi voit aina luottaa vanhaan kunnon Wi-Fi-yhteyteen, kun olet ulkomailla. Monet hotellit, ravintolat ja kahvilat tarjoavat ilmaista Wi-Fi-yhteyttä, joten yhteys löytyy melko helposti. Muista kuitenkin kysyä ennen yhteyden muodostamista, sillä joissakin paikoissa voi olla