Asunnon myynti on yleensä yksi elämän merkittävimmistä päätöksistä. Ei siis ole aivan yhdentekevää, myykö asuntonsa itse vai antaako sen kiinteistönvälittäjän myytäväksi. Mistä kuitenkin johtuu, että teettämämme tutkimuksen mukaan yli 50 % asunnon myyjistä valitsi kiinteistönvälittäjän käytännössä sokkona? Onko tämän taustalla oletus siitä, että kaikkien kiinteistönvälittäjien palvelun taso on kutakuinkin samaa tasoa, vai voisiko taustalla olla peräti laiskuus sopivan kiinteistönvälittäjän etsimiseen?

Julkaisimme palvelun avautuessa Facebook-sivuillamme kyselyn, millä perusteella ihmiset valitsivat viimeksi kiinteistönvälittäjän. Vastauksista nousi muutama avainsana ylitse muiden: persoona, hinta, luotettavuus, kokemus sekä suosittelut. Mutta mitä näiden sanojen taakse oikeastaan kätkeytyy? Hinta eli välityspalkkio on helppo: kuka tekee työn halvimmalla? Voisiko kuitenkin ajatella, että yleensä ei saa halvalla hyvää? Otetaan yksinkertaistettu esimerkki: Matti Mäkinen myy noin 200 000 euron rivitaloaan ja miettii, kuka olisi hyvä kiinteistönvälittäjä myymään asuntoa? Välittäjä A ottaa kärppänä yhteyttä ja tarjoaa palveluitaan 2 % välityspalkkiolla. Pian ottaa yhteyttä myös välittäjä B, joka tarjoaa osaamistaan 3 % välityspalkkiolla. Kuvitellaan, että A myy asunnon 2 kuukaudessa hintaan 200 000 euroa, jolloin välityspalkkion suuruus on 4000 euroa. B saattaa kuitenkin markkinoinda asuntoja useammassa kanavassa, omaa laajemmat verkostot ja näin myynti onnistuukin kuukautta nopeammin hintaan 210 000 euroa, jolloin välityspalkkion osuus on 6300 euroa. Mitä jää käteen: A:n välitettyä asunnon 196 000 euroa ja B:n välitettyä asunnon 203 700 euroa. Miten tässä näin kävi?

Esimerkki oli tietysti kuvitteellinen, mutta toivottavasti tarkoitus tuli esiin: on paljon tärkeämpiä asioita välittäjän palveluissa, kuin kiinnittää huomiota välityspalkkion suuruuteen. Halvin kiinteistönvälittäjä ei tarkoita automaattisesti viivan alle suurinta summaa. Mikä myynnissä on juuri itsellesi tärkeintä: taatusti osaava kiinteistönvälittäjä, hyvät suosittelut vai kenties se, että kiinteistönvälittäjästä jää ensi tapaamisella hyvä ja osaava fiilis?

MyyAsuntoni.fi-verkkopalvelussa voit valita itsellesi juuri sopivan kiinteistönvälittäjän ja käyttää sopivan etsimisessä yli 10 kriteeriä oman makusi mukaan. Jos kiinteistönvälittäjän etsintä on ajankohtaista ystävällesi, vinkkaa ilmaisesta palvelustamme sillä kaikki yhteydenoton kiinteistönvälittäjille saavat 2 leffalippua ilmaiseksi. Kesän kunniaksi palvelua käyttämällä voitat siis varmasti!