Sähkön kilpailutus

Helppohinnan sähkön kilpailutus kestää keskimäärin 6 minuuttia!
Käyttäjämme säästävät kilpailuttumalla keskimäärin 107€/vuosi!

tai arvioi liu'uttamalla

Arvioitu vuosikulutus (kWh)
8000 kWh

Kuuden gigan simmi – Paras tarjous 2022

Kuuden gigan simmi tai lyhyemmin 6 gigan simmi ei ole voinut mennä ohi, jos yhtään on katsonut mainoksia viime vuosien aikana. Alunperin kuuden euron simminä tutuksi tullut Moi Mobiilin liittymä on kasvattanut tehojaan, minkä myötä liittymä kulkee nykyisin nimellä kuuden gigan simmi. 

Kun kuuden euron simmin datamäärä nousi kuuteen gigaan, oli luonnollista että Moi Mobiili vaihtoi liittymän nimen. Liittymän hinta nousi samalla kun tiedonsiirron määrä kasvoi, mutta on edelleen suhteessa saman hintainen – 1,50 € per giga. 

[adservice-comparison-feed feed=kuudengigansimmi]

Vaikka liittymä onkin nimetty datansiirron määrän mukaan, ei kyseessä suinkaan ole pelkkä nettiliittymä. Kuuden gigan simmi on ihan tavallinen puhelinliittymä, jolla voi myös soittaa ja lähettää tekstiviestejä. 

Moi Mobiilin logoKuuden gigan simmi ei välttämättä ole loistovalinta henkilöille, joiden puhelimen netin käyttö on suurta. Tällaisille henkilöille sopivat paremmin Moi Mobiilin rajattomat liittymät. Moi Mobiilin muihin liittymiin pääset tutustumaan tarkemmin HelppoHinnan Moi Mobiili -artikkelista.

6 gigan simmi on puolestaan loistava valinta maltillisesti puhelimen nettiä käyttävälle henkilölle. Puhelimen netin käyttö on maltillista usein esimerkiksi silloin, jos kotona ja työpaikalla käytössä on langaton netti sekä lapsilla ja vanhuksilla. Lisäksi kuuden gigan simmi palvelee loistavasti muissa laitteissa, joiden käyttöön tarvitaan kuukaudessa melko maltillisesti nettiä. Tällaisia ovat esimerkiksi riistakamerat. 

Kuitenkin, aina kun liittymän vaihto tulee ajankohtaiseksi, kannattaa liittymät kilpailuttaa. Näin voi olla varma, että itselle valikoituu omiin tarpeisiin parhaiten sopiva liittymä. Liittymän voi kilpailuttaa helposti HelppoHinnan kautta.

Moi Mobiilin 6 gigan simmi on toiminnaltaan hieman erilainen kuin perinteiset puhelinliittymät. Tässä artikkelissa pureudutaan syvemmin 6 gigan simmi -liittymän toimintaan sekä vastaillaan liittymään liittyviin yleisimpiin kysymyksiin.

Moi Mobiilin kuuden gigan simmi pähkinänkuoressaan

Moi Mobiili on DNA:n omistama operaattori, joka toimii oman brändinsä alla. Kuuden gigan simmi -liittymä on heidän liittymänsä, joka erottaa heidät kilpailijoista. Kuuden gigan simmi -liittymä toimii 4G-verkossa ja liittymän datansiirron nopeus on 100 Mbit/s. Kuuden gigan simmi hyödyntää DNA:n 4G-verkkoa ja sen kuuluvuusalueita.

Kuuden gigan simmi on loistava valinta kotitalouksiin, jossa on tarve useammalle liittymälle. Kuuden gigan simmi ei kuitenkaan ole multi-SIM-liittymä, eli sellainen liittymä jossa useammalla SIM-kortilla on sama puhelinnumero. Jokainen kuuden euron simmi on siis oma itsenäinen liittymä, vaikka liittymät samassa taloudessa samaa datapottia käyttävätkin. Datapotti esitellään tarkemmin myöhemmin artikkelissa.

Kuuden gigan simmi

  • Perusmaksu 9 € / kk
  • Netin maksiminopeus 100 Mbit/s
  • 6 Gt data kotimaassa
  • Lisädata 1,50 € / Gt
  • Pohjola, Baltia ja EU-roaming sama kuin Suomessa, eli 6 Gt / kk
  • Puhelut 0,055 € / min
  • Viestit 0,055 € / kpl
  • Puhelut ja viestit kuitenkin enintään 4 € kuukaudessa, eli kun käytöstä on kertynyt laskutettavaa 4 €, muuttuvat puhelut ja viestit rajattomiksi

Kuuden euron simmin saa käyttöönsä tilaamalla sen netistä ja odottamalla SIM-kortin saapumista. Mikäli kyseessä on operaattorin vaihto niin, että vanha puhelinnumero siirtyy Moi Mobiilille, on aktivointiaika noin kaksi viikkoa. Mikäli kyseessä on täysin uusi liittymä, on liittymä valmis käyttöönotettavaksi heti, kun SIM-kortti tipahtaa postiluukusta.

Moi Mobiilin laskuttaa asiakkaitaan hieman eri tavalla kuin muut suomalaiset operaattorit. Moi Mobiilin kaikkia liittymiä hallinnoidaan Mun Moi -palvelun kautta. Myös laskujen maksu tapahtuu Mun Moi:n kautta. Siellä asiakas syöttää palveluun omat korttitietonsa ja laskut veloitetaan suoraan maksukortilta. Laskuerittelyn asiakas saa tietenkin itselleen, jotta hänellä on mustaa valkoisella siitä, mistä häntä on laskutettu. 

Kuuden gigan simmi toimii jaettavien datapottien avulla.Kuuden gigan simmi on julkisen palautteen perusteella ollut asiakkaille mieleinen liittymä. Useampi liittymää käyttävä ja useamman liittymän datapottia hyödyntävä on kertonut säästävänsä merkittäviä summia vuodessa kuuden gigan simmi -liittymän avulla.

Miten 6 gigan simmi -liittymä toimii?

Moi Mobiilin 6 gigan simmi -liittymien toiminta perustuu niiden jaettavuuteen vaikka kyseessä on tavallinen puhelinliittymä. Jaettavuus tarkoittaa, että mikäli asiakkaalla on useampi laite, joihin tarvitaan liittymä, mutta eri määrät dataa, pystyvät 6 gigan simmit jakamaan omaa dataansa niin sanotun datapotin avulla eri laitteiden kesken.

6 gigan simmi -liittymät toimivat hyvin esimerkiksi lapsiperheissä, joissa on käytössä useampi liittymä. Harva perheenjäsen käyttää samaa määrää dataa kuukaudessa ja kuuden gigan simmien avulla dataa voidaan jakaa kaikkien perheenjäsenten 6 gigan simmi -liittymien välillä.

Toisin sanoen, 6 gigan simmeistä voi rakentaa datapotin, kunhan liittymät ovat saman henkilön omistuksessa. Käytännössä datan jakaminen liittymien kesken tulee mahdolliseksi, kun omistaessaan useamman 6 gigan simmin, kaikkien näiden liittymien data lisätään yhteiseen isoon datapottiin. Koska nimensä mukaisesti yksi 6 gigan simmi sisältää dataa 6 Gt, kasvaa datapotti sen mukaan montako 6 gigan simmi -liittymää taloudessa on. 

Datapotti kasvaa aina uuden kuuden gigan simmi -liittymän myötä 6 Gt. Kun liittymiä on kaksi, datapotti on 12 Gt. Kun liittymiä puolestaan on kolme, datapotti on 18 Gt ja niin edelleen. Datapotti on uniikki palvelu, jota ei tarjoa mikään muu operaattori ainakaan Suomessa, kuin Moi Mobiili.

Lopputuloksena on, kun useammassa laitteessa on kuuden gigan simmi, että kaikki laitteet käyttävät simmien yhteistä datapottia. Kun laitteet käyttävät dataa eri määrän, tulee tämä asiakkaalle taloudellisesti järkeväksi ratkaisuksi. Kun toinen laite käyttää nettiä – eli siirtää dataa – vähemmän ja toinen enemmän, ei toisen laitteen liittymästä tarvitsee maksaa turhaan ylijäävästä datasta eikä puolestaan dataa enemmän käyttävän laitteen kohdalla ylimääräisestä datasta. 

Joskus toki saattaa käydä niin, että netin kulutus on syystä tai toisesta ollut erityisen suurta. Kuuden gigan simmien kohdalla laskutus datasta käytön mukaan alkaa kuitenkin vasta siinä kohtaa, kun koko datapotin kaikki data on kuukauden sisällä käytetty. Mikäli datan siirtomäärä ei ylitä datapotin kokonaismäärää, ei ylimääräisiä kuluja tietenkää aiheudu.

Kuusi gigaa on sellainen datan määrä, millä pärjää perusarjessa mukavasti. Koska datan määrää on usein vaikea ymmärtää sellaisenaan, avataan asiaa esimerkkien avulla. Helppo muistisääntö on se, että mitä enemmän liikkuvaa kuvaa katsoo, sitä enemmän dataa kuluu. Suurin datasyöppö on livevideoiden katsominen.

Näin paljon dataa seuraavat asiat kuluttavat

 • Suoratoistopalvelusta 1,5 tunnin elokuvan katsominen HD-laadulla – 4 gigaa
 • 1000 sähköpostin vastaanottaminen – 1 gigan
 • 500 hyvälaatuisen kuvan lähettäminen tai vastaanottaminen – 2 gigaa
 • Uutisten lukeminen, netin selailu tai Facebookin käyttö 10 tunnin ajan – 1,5 gigaa
 • Instagramin käyttäminen tunnin ajan – 1 gigan

Se mihin kuusi gigaa siis riittää, on pitkälti kiinni siitä mitä puhelimella tekee. WhatsAppin tai muun vastaavan viestintäsovelluksen käyttö ei dataa kauheasti kuluta, joten viestittelyä 6 gigalla saa tehdä rutkasti ja vielä vähän päälle.

Mitä eroa on kuuden euron simmi ja kuuden gigan simmi -liittymillä?

Kuuden gigan simmi -liittymä on päivitetty versio kuuden euron simmi -liittymästä. Kuuden euron simmi -liittymiä ei enää myydä ja olemassa olevat kuuden euron simmi -liittymät on Moi Mobiilin toimesta päivitetty kuuden gigan simmi -liittymiksi.

Kuuden euron simmi -liittymään sisältyi 4 gigaa dataa. Ihmisten puhelimen käyttö on kasvanut voimakkaasti viime vuosien aikana, eikä koronapandemia ja sen tuoma sosiaalinen eristäytyminen ainakaan vähentänyt puhelimien käyttöä.

Kuuden euron simmi on nyt kuuden gigan simmi.4 gigaa dataa on nykypäivän puhelimen käytössä melko maltillinen määrä. Jo vuonna 2017 DNA kertoi rajattomien liittymien asiakkaidensa käyttävän keskimäärin vajaa 21 Gt dataa kuukaudessa. Moi Mobiili omalta osaltaan varmasti reagoi tähän faktaan, kun he päättivät päivittää kuuden euron simmi -liittymän kuuden gigan simmiksi, jolloin datan määrä kasvoi 4 gigasta 6 gigaan. 

Kuuden euron simmin aikaan jokaisesta kuuden gigan ylimenevästä datansiirrosta laskutettiin 2,50 € per alkava giga. Päivityksen myötä lisägigojen hinta tippui 1,50 €, mikä on täysin sama hinta kuin kuuden gigan simmin normaalihinta per gigatavu (9€ : 6 Gt = 1,50€).

Puhelut per minuutti ja viestit per lähetetty tekstiviesti ovat pysyneet samanhintaisina, mutta puhe- ja tekstiviestikatto tippui liittymän päivityksen myötä 8 €:sta 4 €:on. Tämä tarkoittaa, että aiemmin puhelut ja tekstiviestit muuttuivat rajattomiksi vasta kun niitä oli käytetty 8 € edestä, mutta nykyisin ne muuttuvat rajattomaksi jo 4 €:n kohdalla.

Lisäksi kuuden euron simmi -liittymällä EU:ssa surffaili rajattomasti netissä vain 3 gigan verran, kun nykyisellä 6 gigan simmillä rajatonta surffailua EU-alueella on tarjolla täyden 6 gigan verran – kotimaan hinnoilla tietenkin.

Vaikka liittymän kuukausihinta päivityksen myötä nousikin 3 €, voidaan yllä olevan perusteella todeta, että kyseessä ei ollut vain hinnan nosto. Liittymän palvelut paranivat, minkä lisäksi ylimenevän datan hinta tippui reilusti, kuten myös puhe- ja tekstiviestikaton raja.