Sähkön kilpailutus

Helppohinnan sähkön kilpailutus kestää keskimäärin 6 minuuttia!
Käyttäjämme säästävät kilpailuttumalla keskimäärin 107€/vuosi!

tai arvioi liu'uttamalla

Arvioitu vuosikulutus (kWh)
8000 kWh

Koti kevätkuntoon

Lumi sulaa ja aurinko alkaa näyttäytyä yhä useammin. Nyt on hyvä aika aloittaa kodin kevätvalmistelut myös sähkölaitteiden osalta.

Ilmojen lämmitessä lämpötila nousee myös sisällä, ja ensimmäiseksi kannattaa tarkistaa ilmanvaihtokone ja kääntää mahdollinen lämmönvaihdin kesäasentoon, jolloin ylimääräistä lämpöä poistuu enemmän ilmanvaihdon mukana. Samalla ilmanvaihtokone on syytä puhdistaa kunnolla, jotta suodattimet keräävät siitepölyt tehokkaasti.

Jos kodissa on ilmalämpöpumppu, kannattaa myös se keväällä puhdistaa hieman perusteellisemmin. Lämmityksen tarpeen vähentyessä sen käyttö joka tapauksessa vähenee ennen jäähdytyskauden alkua kesällä. Puhdas ilmalämpöpumppu tarvitsee myös pienemmän puhallintehon kierrättääkseen ilmaa, joten pumppu on tällöin myös hiljaisempi. Ilmalämpöpumpun sisäyksikön kansi avataan ja imuroidaan pumpusta suodattimiin kertynyt pöly pois. Samalla kannattaa tarkistaa ilmalämpöpumpun asetukset, keväällä ilmalämpöpumppu riittää tuottamaan jo kaiken tarvittavan lämmön, joten sen asetuslämpötila kannattaa asettaa huoneiston tavoitelämpötilaan, eli n. 21–22 asteeseen ja sammuttaa muut lämmityslaitteet.

Puulämmityksen osalta on hyvä hoitaa tulisijojen nuohoukset kuntoon.

Kevät on myös hyvä aika siivota pölyt pois kylmälaitteiden takaa, koska lämpötilojen noustessa kylmälaitteet joutuvat kovemmalle kulutukselle, ja niiden työtä helpottaa jos lämpö pääsee vapaasti ilmaan.

Ikkunanpesu kuuluu myös kevätpuuhiin, eikä syyttä. Ikkunapinnoille kertyvä pöly ja lika estävät valon ja lämmön pääsyn ikkunoiden läpi. Talven pölyt ja noet kannattaa pestä pois keväällä. Lika ja pöly voi viedä valon tehosta jopa 40 %.

Auringon energiaa kannattaa hyödyntää muistamalla avata sälekaihtimet silloin kun sisällä lämpöä vielä tarvitaan tai vastaavasti sulkemalla ne päiväksi silloin kun jäähdytyskausi on alkamassa. Auringon energiaa saa talteen myös aurinkopaneeleilla.

Kevät on myös hyvä aika kokeilla tuntisähköä, jos sähkösopimus on päättymässä keväällä – kesällä sähkön hinnat ovat sähköpörssissä edullisimmillaan, joten sähköä saa keväthintaan edullisesti. Tuntisähkösopimuksella voi hyödyntää vuorokauden edullisimmat tunnit.

Tarkista muut kevään vinkkimme täältä (http://www.vattenfall.fi/fi/vinkit-kevaalla.htm)

Jätä kommentti