Kevät saa sisustajan sormet syyhyämään. Ennen piha- ja parvekekauden alkua koti laitetaan kevätkuntoon.

Valkoinen tila johtaa ajatuksiin vapautta ja avaruutta. Ensi näkemältä yksinkertainen ja niukka tila onkin jännittävä. Valkoisen avulla sisustettu huone tulvii valon ja varjon avulla katseelle avautuvia yksityiskohtia. Muodot ja pinnat tukevat toisiaan ja kokonaisuutta.

Koristeista riisuttu sisätila oli aikanaan yksi modernin sisustusarkkitehtuurin kulmakivistä. Tyhjä taulu, johon käyttäjä puhaltaa hengen läsnäolollaan ja omilla välttämättömillä tavaroillaan. Synteettiset, kevyet ja käytännölliset materiaalit ovat kuuluneet tähän ajatteluun alusta saakka.

tila

Harmaa sopii tehostamaan valkoista sisustusta.

Myöhempi sukupolvi alistaa betonin, teräksen, puun ja lasin ohella valkoisen värin uudelleen tahtoonsa. Moderni sisustustyyli voi noudatella muutakin kuin kone-estetiikkaa. Kuviot, muodot ja sallittuihin kuuluvat materiaalit vaihtuvat uusiin. Valkoinen kylpyhuone pysyy standardina ja kodin puhtauden symbolina.

Tapeteissa sekä luontoaiheet että tyylitellyt koristeaiheet ovat läsnä. Valkoisella sisustamisen taitoa koetellaan pinnan struktuurien ja kiiltoasteiden käytössä, kun yhdistetään toisiinsa pehmeää ja kovaa tai rosoista ja kiiltävää. Usein myös tavoitellaan lähes aineettomalta näyttävää pintaa.

Tapettien kohokuviointiin käytetään usein painoväriä, joka kohoaa pinnasta joutuessaan kosketuksiin ilman kanssa. Sen rinnalla sileä, mattapintainen tai himmeän metallinhohtoinen pohjapainatus tuo toivottuja lisäyksityiskohtia niukkaan sisustukseen.

500888721_Fiilis_iso

Erilaiset pinnat ja muodot korostuvat, kun sisustus on vaalea ja niukka.

Mitä niukempi sisustus on, sitä enemmän huomio kiinnittyy materiaalien ja pintojen laatuun. Vahvat struktuuripinnat kuvastavat rakenteen lujuutta. Muotojen ja kuvioiden yksityiskohdilta vaaditaan paljon. Kylmä, harmaa valkoinen nostaa voimakkaasti esiin tilan ja esineiden muotoja varjojen avulla. Harmaa väri ja betoni sopivat yhdessä valkoisen kanssa korostamaan tilan arkkitehtuurin piirteitä. Lämmin valkoinen sopii paremmin rajojen häivyttämiseen ja pehmentämiseen.

Valkoisen värin käyttö antaa mahdollisuuden leikitellä tyyleillä hillitysti. Vanhan rakennuksen korkeiden huoneiden tunnelma avartuu valkoisena lähes ateljeemaiseksi. Modernin rakennuksen sisään perinteisempääkin tyyliä noudatteleva sisustus asettuu helposti juuri valkoisena.