Sähkön kilpailutus

Helppohinnan sähkön kilpailutus kestää keskimäärin 6 minuuttia!
Käyttäjämme säästävät kilpailuttumalla keskimäärin 107€/vuosi!

tai arvioi liu'uttamalla

Arvioitu vuosikulutus (kWh)
8000 kWh

Usein kysytyt kysymykset sähköstä

Mistä sähkölaskuni koostuu?

Sähkölasku koostuu sähkön siirron hinnasta, sähköenergian kulutuksen hinnasta ja veroista. Tyypillisesti sähköenergian osuus laskusta on noin 40-50%. Sähkönsiirtoyhtiö veloittaa sähköveron laskussa. Tämä vero muodostuu valmisteverosta ja huoltovarmuusverosta. Sähkölaskussa veloitetaan myös arvonlisävero. Usein kuluttaja saa vain yhden laskun, joka sisältää sekä sähkön siirron maksut että energian hinnan kulutuksen mukaan. Jos kilpailutat sähköyhtiön on mahdollista, että saat kaksi laskua, yhden sähkönsiirtoyhtiöltä ja toisen sähkönmyyjältä. Lopullisen hinnan kannalta ei ole merkitystä saatko yhden vai kaksi laskua.

Voiko koko sähkölaskun kilpailuttaa?

Vain sähköenergian eli sähkön hinnan voi kilpailuttaa. Sähkön myyntihinta on tyypillisesti noin 40-50% sähkölaskusta. Sähkön siirtoa ei voi kilpailuttaa. Sähkön kilpailutus on kannattava toimenpide ja sillä voi säästää kymmeniä euroja vuodessa. Täyttämällä sivullamme oleva kilpailutuslomake voit tehdä sen helposti ja nopeasti.

Voiko sähkön siirron kilpailuttaa?

Sähkön siirtohintaa ei voi kilpailuttaa, ainoastaan sähköenergian hinnan voi kilpailuttaa. Sähkönsiirtoyhtiöt toimivat omalla alueellaan alue- ja jakeluverkonhaltijoina ja kuljettavat sähkön kotiisi. Mikset kuitenkin kilpailuttaisi sähköenergian hintaa! Jos täytät sivullamme olevan kilpailutuslomakkeen kilpailutamme puolestasi sähkölaskusi ja sinun tehtäväksesi jää vain valita edullisin sähkönmyyjä.

Jos vaihdan sähkönmyyjää vaihtuuko myös sähkönsiirtoyhtiö?

Sähkönsiirtoyhtiö ei vaihdu koskaan, vaikka vaihtaisit sähköyhtiötä eli sähkönmyyjää. Sähkönsiirtoyhtiö toimii paikallisesti omalla jakelualueellaan ja pysyy aina samana.

Kuinka monta sähkönmyyjää Suomessa on?

Suomessa on noin 80 sähköyhtiötä, joista noin 40 toimii valtakunnallisesti. Me olemme valinneet parhaat yhtiöt, jotka ovat toimineet allalla kauan ja osoittautuneet luotettaviksi sähköntuottajiksi.

Katkaistaanko sähkö, kun vaihdan sähkönmyyjää?

Ei, sähköä ei katkaista sähkönmyyjää vaihdettaessa. Itse asiassa et edes huomaa milloin valitsemasi uusi sähköyhtiö alkaa toimittaa sinulle sähköä. Voit olla täysin rauhallinen ja luottaa, että sähköntoimitus ei katkea vaihtaessasi sähköyhtiötä.

Tuleeko sähköyhtiön edustaja kotiini kun vaihdan sähköyhtiötä?

Ei tule. Sähköyhtiön vaihto on erittäin helppo ja vaivaton tapahtuma. Kotonasi ei tarvitse tehdä mitään muutoksia. Et edes huomaa milloin sähköyhtiösi käytännössä vaihtuu eikä sinun tarvitse huolehtia käytännön asioista, sillä valitsemasi sähköyhtiö hoitaa kaiken tarvittavan.

Onko olemassa erilaisia sähkösopimuksia?

On olemassa kahdenlaisia sähkösopimuksia: määräaikainen sopimus ja toistaiseksi voimassa oleva sopimus. Määräaikainen sopimus on voimassa tietyn ajan, mutta korkeintaan kaksi vuotta. Määräaikaista sopimusta ei voi irtisanoa sopimuskauden aikana ilman kuluja. Toistaiseksi voimassa olevan sopimuksen voit irtisanoa milloin tahansa kahden viikon irtisanomisajalla.

Tuleeko sähkönmyyjän vaihdosta kuluja minulle?

Sähkönmyyjän vaihtaminen on täysin maksutonta eikä siitä aiheudu mitään ylimääräisiä kuluja. Huomaa kuitenkin, että jos sinulla on määräaikanen sopimus, se on sitova, etkä voi irtisanoa sitä kesken voimassaolokauden ilman kuluja.

Onko sähkösopimuksen kilpailuttamisesta todella hyötyä?

Sähkönmyyjän vaihdolla saatat säästää vuodessa jopa satoja euroja riippuen kulutuksestasi ja nykyisestä sähkösopimuksesta. Keskimääräinen säästö sähkössopimuksen sivullamme kilpailuttaneiden kesken on 107 euroa. Koska palvelumme on maksuton, et todellakaan menetä mitään vaikka kilpailuttaisit sähkölaskusi. Voi olla, että hämmästyt nähtyäsi kilpailutuksen tulokset ja päätät vaihtaa sähkönmyyjäsi edullisempaan.

Onko sähkösopimuksen kilpailuttaminen vaikeaa?

Sähkösopimuksen kilpailuttaminen on todella helppoa ja vaivatonta. Täytä sivullamme oleva kilpailutuslomake ja kilpailutamme sähkösopimuksesi hetkessä. Voit halutessasi katsoa nykyisestä sähkölaskustasi vuosittaisen kulutuksesi, mutta se ei ole välttämätöntä. Vastaa vain lomakkeen kysymyksiin ja laskemme sähkönkulutuksesi puolestasi antamiesi tietojen avulla. Voit vertailla sähkösopimuksia ja tehdä uuden sopimuksen samantien. Aikaa uuden sopimuksen tekoon menee noin 5 minuuttia. Miksi maksaisit enemmän samasta sähköstä jos voit saada sen halvemmalla. Ja tietenkin sähkösopimuksen kilpailuttaminen on täysin maksutonta.

Vihreä sähkö?

Jos arjessasi otat aina huomioon ympäristöystävällisyyden ja haluat jatkaa samaa linjaa myös sähköyhtiötä valitessasi vaihtoehtosi on vihreä sähkö. Sitä valmistetaan bioenergiasta, tuuli- ja vesivoimasta kesä aurinkoenergiasta. Nämä energialähteet tukevat kestävää kehitystä ja nykyään niiden osuus Suomen sähköntuotannosta on yli neljännes.

Miten sähkönkulutus mitataan?

Sähkönkulutus mitataan sähkömittarin avulla, jotka nykyisin lähes aina ovat etäluettavia. Sähkönsiirtoyhtiö lukee mittarin ja ilmoittaa tiedot sähköyhtiöllesi. Sähkölaskusi siis perustuu todelliseen sähkönkulutukseesi.

Mistä sähkökatkokset johtuvat?

Sähkökatkokset, jotka aiheutuvat teknisistä syistä eivät normaalisti ole pitkiä. Tämä johtuu siitä, että alueet, joissa vika on, pystytään eristämään verkosta korjauksen ajaksi. Sähkökatkoksia aiheuttavat usein luonnonvoimat kuten salamat, raskaat lumikuormat tai tulvat ja kova pakkanen. Myrsky ja kovat tuulet aiheuttavat paljon vahinkoja kuten myös sähköverkoille kaatuvat puut. Myrskyn aikana vikoja saattaa olla useita yhtä aikaa ja näiden vikojen korjaamiseen menee huomattavasti pidempi aika.

Mistä saan tietoa sähkökatkoksista?

Joskus ukkonen tai linnut ja oravat saattavat aiheuttaa muutaman sekunnin tai minuutin kestäviä sähkökatkoksia. Näillä lyhyillä katkoksilla suojataan sähköverkkoa ja estetään pidempi sähkökatkos. Jos kuitenkin kotonasi sähköt menevät poikki ja haluat tietoa voit joko ottaa yhteyttä omaan sähköverkkoyhtiöösi tai voit katsoa seuraavalta sivulta tietoa sähkökatkoksista: http://www.sähkökatkokartta.fi

Voivatko sähkölaitteet vioittua sähkökatkoksen vuoksi?

Normaalisti sähkölaitteet kestävät vioittumatta sähkökatkokset, kuten on tarkoituskin. Mutta joskus esimerkiksi vanhemmat laitteet saattavat rikkoutua, koska niiden kestävyys ei ole enää yhtä hyvä kuin uudempien laitteiden.