Sähkön kilpailutus

Helppohinnan sähkön kilpailutus kestää keskimäärin 6 minuuttia!
Käyttäjämme säästävät kilpailuttumalla keskimäärin 107€/vuosi!

tai arvioi liu'uttamalla

Arvioitu vuosikulutus (kWh)
8000 kWh

Miten valitsen hyvän muuttofirman?

Kodin vaihtoon liittyy yleensä paljon mietittävää eikä muuton haluaisi aiheuttavan enää ylimääräistä stressiä. Silloin kannattaa antaa muuttaminen ammattilaisten käsiin. Mutta miten löytää luotettavaa ja hyvää palvelua muuttamiseen?

Ensimmäiseksi kannattaa kysellä tuttavien ja ystävien kokemuksia muuttofirmoista. Toisten kokemuksia kuuntelemalla saat parhaan käsityksen siitä millaista palvelua kannattaa käyttää. Toinen vaihtoehto on etsiä muuttoalan palveluita netistä. Usealla muuttoyrityksellä on sivuillaan myös muuttolaskuri, jolla voit itse haarukoida alustavasti muuton hintaa.

Muuttaminen ei ole pelkkää kuljettamista

Niemi0410_smallMuuttamiseen liittyy paljon muutakin kuin tavaroiden siirtämistä paikasta toiseen. Muuttoa helpottavat ja nopeuttavat oikeanlainen pakkaaminen ja tarkoituksenmukaiset muuttovälineet sekä irtaimiston ja asunnon suojaus. Saatat tarvita lisäksi tavaroidesi varastointia, muuttosiivousta, muuttovakuutusta tai huonekalujen tai vaatteiden kierrätystä muuton yhteydessä. Tarkista saatko kaikki palvelut samalta tarjoajalta.

Kun olet selvittänyt mitä palveluja tarvitset, kysy tarjousta eri muuttofirmoista. On hyvä huomioida että tarjousten sisällössä voi olla huomattavia eroja eri palveluntarjoajien välillä. Myös tarjottavan palvelun laadussa voi olla poikkeamia eri muuttoliikkeiden kohdalla. Halvin tarjous ei aina välttämättä ole se paras vaihtoehto. Muuttofirmojen vertailussa kiinnitä huomiota ainakin seuraaviin tekijöihin:

  • Mitä palveluja yritys sisällyttää tarjoukseensa ja mitkä ovat mahdollisia lisä- tai piilokuluja, joita voivat olla esimerkiksi kerroslisä korkeissa taloissa.
  • Yritys on verovelvollinen eli että kuluttajansuoja on voimassa ja työllä sekä palvelulla on takuu.
  • Yritys on luotettava ja toimitusvarma: pystyykö palveluntarjoaja vastaamaan muutoksiin ja minkälaisin lisäkuluin? Onko palveluntarjoajalla tarjouksessaan välimyyntivaraus eli resurssit myydään eniten tarjoavalle tarjouksen voimassaoloaikanakin. Tämä tarkoittaa, että tarjouksen voimassaoloaika ei takaa tarjouksen mukaista tilausta.
  • Yrityksen toiminnan vastuuvakuutukset ovat kunnossa.
  • Yrityksellä on turvallinen ja muuttoihin suunniteltu kuljetuskalusto (esimerkiksi auton seinät on verhoiltu huovalla vaurioiden estämiseksi).

Etuja ja vaihtoehtoja maksamiseen

Mikäli muuton kustannukset tuntuvat suurilta kerralla maksettavaksi, kannattaa maksamiseen kysyä osamaksuvaihtoehtoa. Tarkista myös saatko muutosta etuja tietyillä etukorteilla, kuten S-ryhmän Bonusta S-Etukortilla.

Lisätietoa muuttopalveluista

Suomen Muuttopalveluyritykset ry:n sivuilta www.smpy.fi löydät tietoa muuttofirmoista ja apuja ja ohjeita muuttamiseen. Yhdistys pyrkii toiminnassaan myös harmaan talouden vähentämiseen.

Kirjoittaja:

Jätä kommentti