Sähkön kilpailutus

Helppohinnan sähkön kilpailutus kestää keskimäärin 6 minuuttia!
Käyttäjämme säästävät kilpailuttumalla keskimäärin 107€/vuosi!

tai arvioi liu'uttamalla

Arvioitu vuosikulutus (kWh)

8000 kWh

Drone – uusia ulottuvuuksia kiinteistönvälitykseen

Kiinteistönvälityksessä puhdas, kylmä faktatieto on aina valttia.

Kylmien faktojen eli tilastotietojen, virallisten asiapapereiden ja karttojen lisäksi tarvitaan myös kosolti korkealaatuisia valokuvia havainnollistamaan myytävän kohteen erityispiirteitä.

Hyvälaatuisten kuvien tärkeyttä ei voi koskaan painottaa liikaa kiinteistöjen ja asuntojen myynnissä. Perustuuhan asuntokaupan alkusysäys tänä päivänä puhtaasti internetin tietoihin – ja ennen kaikkea valokuvien luomaan ensivaikutelmaan.

Ostajaehdokkaille tarjottava informaatio voidaan pukea kuitenkin tänä päivänä aivan uudenlaiseen asuun. Uusia ulottuvuuksia ja laajempaa perspektiiviä myyntikohteiden esittelyyn tuovat muualla maailmassa jo ahkerassa käytössä olevat pienet, kauko-ohjattavat pienoishelikopterit, dronet, jotka ovat yleistymässä kovaa vauhtia Suomessakin. Kameralla varustetut kopterit sekä pienet, kompaktit kamerat kuten GoPro, ovat olleet nostamassa, sanan varsinaisessa merkityksessä, valo- ja videokuvauksen toiseen potenssiin.

On vaikea kuvitella parempaa keinoa kuvata esim. kesämökkikiinteistöä ympäristöineen. Enää ei tarvitse pelkästään kuvitella sitä näkymää, auringonpaistetta ja tunnelmaa ajettaessa mökkitietä pitkin perille. Sama kuva, mikä piirtyy verkkokalvolle, voidaan tallentaa kopterilla lennättämällä sitä silmänkorkeudella vaikkapa kävelynopeudella. Voimme panoraamakuvauksen tapaan kierrättää laitetta paikallaan kesämökin yläpuolella 100 metrissä 360 astetta, jolloin myytävästä alueesta saadaan selkeä kokonaiskuva. Kaikki tilan rakennukset, etäisyydet rantaan ja valtatielle, tilan rajat tai naapurimökin laiturin läheisyys selviävät yhdellä kertaa. Ja kaikki tämä saappaita kuraamatta. Tunnelman aitoutta voi halutessaan lisätä myös ääniraidalla: ”hyttysillä” tai ”ilman hyttysiä”.

Entä sitten mökin kuvaaminen järveltä tai mereltä päin? Saamme videosta helposti selville, näkyykö esim. huvilan terassilla köllöttelevä emäntä järvelle saakka. Se näyttää myös lahjomattomasti, kuinka hyvin mökki tai se pikkuinen rantasauna maastoutuu ympäristöönsä. Ja miten horisontin taakse laskeutuva ilta-aurinko kultaa rakennukset rantoineen.

Ranskassa ollaan aina nopeita omaksumaan uusia virtauksia. Innokkaimmat ovat ennättäneet  järjestämään jo lennätyskilpailuja. Hyvän kuvan laitteen näppäryydestä saat seuraavasta videosta, jossa kuva2kopteria lennätetään pitkin metsäpolkuja melko hurjannäköisesti: https://gigaom.com/2014/10/08/droneflyers-compete-in-star-wars-style-race-in-forests-of-france/. Kopterien avulla on nopeaa lennättää ensiaputarvikkeita vaikeakulkuisille katastrofialueille, ja Fukushiman ydinvoimalaonnettomuuden jälkiseuraamuksien tarkasteluun ja säteilyn mittaamisen ei taida tällä hetkellä löytyä parempaa keinoa – vain muutamia esimerkkejä laitteen monikäyttöisyydestä mainitakseni.

Kopterien käyttöä ollaan kuitenkin rajoittamassa kovaa vauhtia lainsäädännöllä. Suomessa lakien, säädösten ja Trafin suositusten viidakossa rajanvetoa käydään akselilla lennokki–miehittämätön ilma-alus. 13.11.2014 säädetyn uuden ilmailulain perusteella ”laitteen käyttötarkoitus ratkaisee, onko jokin lentämään tarkoitettu laite, jonka mukana ei ole ohjaajaa, lennokki vai miehittämätön ilma-alus”. Koptereiden käyttäminen tiheästi asutuilla alueilla ja yleisötapahtumien yläpuolella ei ole sallittua harrastus- tai urheilukäytössäkään vaan menee ”punaisen kortin” puolelle. Taajamien ulkopuolella lennätys on sallittua alle 20 kg:n kokonaismassalla (nousemassa 25 kg:aan), lentokorkeuden tulee olla alle 150 metriä ja laitteen tulee pysyä lennättäjän näköpiirissä enintään 500 m etäisyydellä. Ammattimaiseen tai työkäyttöön tulee vastaisuudessa olla viranomaisten lupa. Suunnitteilla on myös lennättäjää ja kalustoa koskevia määräyksiä, jotka ovat vielä mietintäasteella.

Uusia rajoituksia pohditaan todennäköisesti myös Australiassa. Rajoittamalla lennättämistä voidaan säilyttää joskus niin tärkeä ja ajoittain vaakalaudalla oleva naapurisopu. Tulevat rajoitukset eivät varmaankaan paljoa lämmitä sitä naapurin rouvaa, joka kuvattiin lähes Eevan asussa ottamassa aurinkoa omalla takapihallaan. Hänen kuvansa ilmestyi onnettomien yhteensattumien päätteeksi kadunvarsimainokseen kaikkien ihmeteltäväksi. Linkki juttuun: http://mashable.com/2014/11/17/drone-sunbaking-real-estate/

ARK-Kiinteistöt LKV:llä kopterikuvaus (säävaraus) sisältyy välityspalkkioomme, joten jos kiinnostuit, ota yhteyttä. Lämpimästi tervetuloa asiakkaaksemme!

 

Jätä kommentti