Lomat ovat parasta aikaa myös murtovarkaille. Poliisin mukaan murtovarkaat toimivat suunnitellusti ja harvemmin murtautuvat koteihin täysin sattumanvaraisesti.

Monesti ihmiset yllättyvät siitä, että asuntomurron kohteiksi päätyvät omakotitalojen lisäksi myös rivitaloasunnot. Niissä kun useimmiten luotetaan naapurin valvovan kotia asukkaiden poissaollessa. Murtovarkaiden toimiessa suunnitellusti se ei kuitenkaan nykypäivänä enää riitä.

Talvilomakauden lähestyessä onkin hyvä muistaa muutama tärkeä asia ennen lomalle lähtöä.

5 vinkkiä kodin suojaamiseen loman ajaksi

 1. Muista lukita kotisi ovet ja ikkunat huolellisesti.
  Laita kaikki ovet takalukkoon ja muista tarkistaa myös yläkerran ikkunat.
 2. Pidä koti asutun näköisenä.
  Pyydä naapureitasi tai tuttuja luomaan lumet,tyhjentämään postilaatikko ja vaikka ajamaan auto pihalle välillä. Ajasta kodin valaistus syttymään ja sammumaan arkirytmisi mukaisesti. Älä jätä arvotavaroita näkyville.
 3. Kerro, että kotisi on suojattu.
  Jos kodissasi on hälytys- ja vartiointipalveluihin liitetty turvajärjestelmä, on hyvä tarkistaa, että palvelusta kertovat turvatarrat ovat hyvin näkyvillä.
 4. Älä mainosta lomaasi somessa.
  Älä kerro matka-aikeistasi Facebookissa, Twitterissä tai muissa some-kanavissa. Älä kirjaudu eri sijainteihin loman aikana ja malta julkaista lomakuvat vasta kotiin saavuttuasi.
 5. Hanki kotiisi turvajärjestelmä, joka on liitetty hälytyskeskuksen valvontaan. Näin tiedät, että kotisi on suojattu ympärivuorokauden ja joku muu valvoo sitä puolestasi.

Jos sinulla ei vielä ole valvottua kodin hälytysjärjestelmää, ehdit vielä hankkia Verisuren järjestelmän ennen lomille lähtoä.  Verisure on Suomen suosituin hälytysjärjestelmä ja yli 60 000 suomalaista kotia luottaa meihin. Lue lisää verisure.fi.

Pohditko valvontajärjestelmän hankkimista kotiin tai mökille? Lue vinkit Verisuren blogista:https://www.verisure.fi/blogi/blogposts/2016-10-08-valvontakamera-kotiin-tai-mokille-huomioi-nama-asiat.html